Bæredygtigt køkken - se menu

Du får den bedste mad på Folkemødet i Højskolernes Folkekøkken

I Højskolernes Folkekøkken serveres der i 2019 kun vegetarisk mad. Og alle råvarer er enten økologiske eller lokale.

Menu i Højskolernes Folkekøkken 2019

Torsdag ved Odder Højskole

Dagens ret

  • Sommergrønt, kikærter og tomat krydret på marrokansk. 
  • Tabuli af bulgur og krydderurter
  • Grillede rødder med kanelolie

Fredag ved Ubberup Højskole

Morgenmad

  • Økologisk yoghurt med hjemmelavet mysli
  • Frisk frugt
  • Økologisk bolle bagt af mel fra Mejnerts Mølle
  • Ost, smør marmelade 

Dagens ret

  • Chilli sin carne
  • Creme fraiche
  • Sprød salat med lime
  • Økologisk brød med basilikum/oregano bagt af mel fra Mejnerts mølle

Lørdag ved Suhrs højskole

Morgenmad

  • Ø-grød med rabarber og vilde blomster

Dagens ret

  • Suhrske fladbrød med gedeost og flækærtefalafler.
    Vi arbejder med lokale råvarer som rabarber, vilde urter, mel og mælkeprodukter.

Søndag ved Rødding Højskole

Brunch

  • Soya yoghurt med syltede aroniabær og granola
  • Blåbærpandekage
  • Scrambled tofu med spinat
  • Falafel lavet på røgede kikærter
  • Spyd med jordbær og melon
  • Havregrødscookie med tranebær og mandler

 

Hvorfor fokus på at være et bæredygtigt køkken

En del af højskolernes mål frem mod 2022 er at understøtte, at højskolerne bliver en stærk, relevant og løsningsorienteret partner i den samfundsmæssige omstilling til bæredygtighed. Derfor er det også helt naturligt at dette afspejles i Højskolernes Folkekøkken.

Ca. 30 % af de menneskelige drivhusgasser stammer fra fødevareproduktion, men ved omtanke kan dette tal reduceres markant. Minimalt kødforbrug, minimalt madspild, brug af lokale, årstidsbestemte råvarer og omtanke ved forarbejdning er nøgleordene. Og derfor er det også samtidig udgangspunktet for de 1500 kuverter der dagligt tilberedes og serveres under Folkemødet i Højskolernes Folkekøkken.

Fakta:

  • Madspild står for over 15 % af de samlede drivhusgasser
  • Til produktion af 1 kg svinekød bruges 4800 L vand 

Læs mere om arbejdet med bæredygtighed i Folkehøjskolernes Forening