Højskolernes Folkekøkken - menu 2018

Nyd din morgenmad, dagens ret og god stemning i Højskolernes populære telt på Folkemødet. Se menuen her.

Her kan du se, hvad der serveres i Højskolerne Folkekøkken. Bemærk at vi ikke tilbyder catering eller reservationer. 

Syng, spis og snak: Fredag og lørdag kl. 18 er der særlig fællesspisning med fællessang. Kom i god tid for at være sikker på at få en plads.

Torsdag - Køkken: Odder Højskole

Frokost/aften:

  • nye kartofler med tatarcreme (sennep fra Bornholm)
  • saltet spidskål
  • flager af lys fisk
  • lun og sprød chorizo
  • citronrasp med rug
  • syltede rabarber

Vegetar: Fisk og chorizo byttes ud med: Bornholmsk gedeost og puylinser.
 
Vegansk: Vegansk tararcreme og puylinser.
 
Glutenfri: Glutenfri citronrasp.


Fredag - Køkken: Ubberup Højskole

Morgenmad:
Yoghurt med sprødt rugdrys og hasselnødder. Dertil langtidsbagte havreboller bagt af mel fra Mejnerts Mølle samt ost, smør, marmelade & frugt.
+ laktose og glutenfri.

Frokost/aften:

Kikærtesalat m/blomkål og edamamebønner vendt i en grov urtepesto med rapsolie fra Lehnsgaard. Dertil kylling vendt i sesam & røget paprika. Alt serveres på en sprød salatbund med grove flutes bagt af mel fra Mejnerts Mølle.

Vi har selvfølgelig laktose og glutenfri alternativer.

Vegetarisk/Vegansk: Krydrede falafler.


Lørdag - Køkken: Suhrs Højskole

Morgenmad: ‘Byg mig op’ – Byggrød

Til morgen serverer Suhrs Højskole en byggrød på sødmælk, med hakkede og ristede hasselnødder. Grøden er udtænkt med inspiration fra Bornholms tradition for rug- og byg-retter. De smagfulde bygkorn er vendt i en let creme af A38 og flødeskum på fløde fra Sankt Clemens mejeri. Grøden er toppet med søde hyldeblomstsyltede rabarber og en syrlig rabarberkompot, og pyntet med blomster plukket i Allinge og omegn. Alle ingredienser er naturligvis fra Bornholm.

Frokost/aften: Pitabrød m. langtidstilberedt lam

Til frokost og aften byder Suhrs på koldhævet og friskbagt pitabrød enten med langtidstilberedt lam fra Hammershus eller et fyld af stegte østershatte. I pitaen finder du også en lækker estragonmayo samt stærk rabarber-relish, syltede rødløg og en sprød spidskålssalat. Hele herligheden akkompagneres af en mættende speltkornsalat.


Søndagsbrunch -  køkken: Rødding Højskole

Brunch til voksne:

  • Kefir koldskål med danske jordbær, appelsintagetes og “overnight” chiafrø.
  • Kold røget laks på rygesostcreme med salturt, purløg og radise.
  • Bagt æg med grillede grønne asparges og løvstikkeolie.
  • Sprød bacon af nakkefilet med ramsløgskapers.
  • Danske oste med kompot af stikkelsbær, timian og hyldeblomst.
  • Mini chokolade rugbrød.
  • Surdejsbolle af spelt og ølandshvede.
  • Smør.

Cirka 75% økologi afhængig af om sæson for frugt og grønt forløber som forventet.

Brunch til børn:

  • Kefir koldskål med jordbær
  • Bagt æg med bacon.
  • Røget laks.
  • Havarti ostehaps med kompot.
  • Bolle, chokoladerugbrød og smør.
  • Frit valg af hvor meget af det forskellige tilbehør der ønskes.