Jubilæumssang 2019

I maj 2018 lancerede FFD en sangtekstkonkurrence, hvor alle kunne deltage. Opgaven bestod i at skrive en tekst til en højskolesang, som afspejler nutidens Danmark. Nu skal vinderen kåres.

Dommerkomitéen består af sangbogsudvalget: Jørgen Carlsen, Dy Plambeck, Anne Odgaard Eyermann, Mette Sanggaard Schultz, Søren Launbjerg - og en repræsentant fra Rødding Højskole.

I dialog med forfatteren / forfatterne finder dommerkommitéen frem til en komponist / komponister til vindersangen /-sangene.

Og vinderen er...

Året er gået, komiteen har voteret og på FFD's Årsmøde løfter de sløret for, hvilken elelr hvilke sangtekster, der vinder.

Der er en præmiepulje på 30.000 kr., hvoraf der er 10.000 kr. i præmie til vinderteksten.

Tidligere jubilæumssange

Da folkehøjskolerne i 1994 fejrede 150 års jubilæum for oprettelsen af verdens første højskole i Rødding blev der præsenteret seks bud på nye folkelige sange skrevet af nulevende danske forfattere. Bag initiativet stod Else Marie Okkels, på det tidspunkt højskolelærer på Danebod Højskole.

Ca. 25 danske forfattere tog imod opfordringen, men kun seks var i stand til inden for tidsfristen at levere et bud. Én af dem var Ester Bock. Hun skrev nr. 82 i højskolesangbogen: Blinkede dråber. En anden var Klaus Rifbjerg der skrev nr. 384 Danmark gamle barndomsland.