Højskoleelever rydder op på Roskilde Festival!

Vallekilde Højskole og Roskilde Festival Højskole har været med til at skabe Clean Out Loud - et område på Roskilde Festival, hvor man rydder op og tænker bæredygtigt.

Cleanoutloud 2015

Hvert år læser vi artikler om, hvor meget skrald gæsterne på Roskilde Festival efterlader. Clean Out Loud vil noget andet og højskoleelever står bag.

På campingområde E vil 4600 unge rydde op efter sig selv, feste og bruge skrald på en ny måde. Rigtig mange af dem er tidligere højskoleelever.

Der er rift om pladserne

I år ønskede næsten 8000 unge at være del af en festival med skraldeparade, skralde-happenings og vilde fester, men ved en ansøgning under emnet "treasure your trash" er 4600 gæster blevet udvalgt.

De tidligere år har tydeligt bevist, at projektet fungerer. Område E efterlades som den bare mark, der er, når gæsterne ankommer.

Klassiske billeder af Roskilde Festival viser skraldebjerge, mudrede gæster og hærgede festivalfaciliteter. Men en tiendedel af festivaldeltagerne ønsker faktisk det modsatte: At rydde op og feste med god stil. Det gør de på campingområdet Clean Out Loud, der bliver efterladt som bar mark. Målet med projektet er at lære resten af festivaldeltagerne - og resten af Danmark - at leve bæredygtigt.

Hvem står bag?

Clean Out Loud 2015 er et samarbejde mellem Roskilde Festival Højskole, Roskilde Festival og Vallekilde Højskole.

"Det er vores ønske, at festivaldeltagerne på langt sigt vil se det som en selvfølge at feste med stil og se bortskaffelse af skrald på en smart, nem og bæredygtig måde som en fuldt integreret del af festivaloplevelsen."

Følg dem på www.facebook.com/CleanOutLoud

Du vil møde elever fra Vallekilde Højskole, Ryslinge Højskole, Uldum Højskole,
Den Rytmiske Højskole, Egmont Højskole, Ry Højskole, Ryslinge Teaterhøjskole, Grundtvigs Højskole m.fl.

11039802_936726906390208_3125128340911719197_n

Find kurser og indhold