Lange kurser (8-40 uger)

Et langt højskoleophold varer almindeligvis 4-5 måneder. Du skal være fyldt 17,5 år for at deltage, og kan vælge imellem 300 forskellige fag.

Hvorfor tage et langt kursus?

At være på højskole er én af de mest intense oplevelser, du kan få i dit liv. Både gennem det du lærer, og de nye mennesker du møder. Det er her, du finder ud af, hvad du er god til, og hvad du brænder for. Din hjerne vil blive udfordret med nye tanker og idéer. Du vil blive hørt og set. Og pludselig føles et par måneder som et helt år, hvor du er blevet modigere, mere dig selv, har fået flere venner og mere styr på fremtiden end før, du tog af sted.

Opholdets længde

Et langt kursus er et højskoleophold, der varer imellem 8 og 40 uger. Du vælger selv, hvor længe du vil være afsted, men de fleste tager et ophold på 4-5 måneder. Vær opmærksom på, at hvis du skal bruge dit højskoleophold i en kvote 2 ansøgning, skal det vare mindst 16 uger.

Fag og højskoletyper

Der er mere end 300 fag at vælge i mellem på de lange kurser.

Der er forskellige typer af højskoler , der henvender sig til forskellige målgrupper.

Sammensæt selv dit skema

Du sammensætter altid selv dit skema. Nogle gange har du et linjefag, som du har undervisning i flere gange om ugen. Ved siden af vil du kunne vælge andre fag, som du måske kun har én gang om ugen. Nogle steder består skemaet udelukkende af valgfag, så du kan prøve en masse forskelligt af.

Alder

Du skal være fyldt 17,5 år for at blive elev på en almindelig højskole, men du kan allerede som 16 årig blive elev på en ungdomshøjskole

Størstedelen af eleverne er imellem 18 og 25 år gamle.

Priser

Prisen på et højskoleophold varierer fra højskole til højskole, men i gennemsnit er prisen 1550 kr. pr. uge.  I visse tilfælde er det muligt at få tilskud til et langt højskoleophold.

Gavekort

Vil du glæde nogen med et højskoleophold eller et tilskud, kan du give et gavekort.

Køb et gavekort til et højskoleophold

Find højskoleophold

Find det højskolekursus, der passer til dig. Vælg mellem 70 højskoler og over 300 fag.

Find et højskoleophold