Højskolen for Bevidsthedsudvikling i Rørvig

DanskEnglish

En højskole for bevidsthedsudvikling

Rørvig Folkehøjskole er en skole for bevidsthedsudvikling. Vores undervisning tager sit udgangspunkt både i ældgammel livsvisdom og i moderne videnskabelig forskning. Desuden henter vi vores inspiration i Maharishi Mahesh Yogis lære om bevidstheden, hvis praktiske aspekt, Transcendental Meditation, kan læres på nogle af vore kurser.

Vores målsætning - udvikling af hele mennesket

Sundhed er det samme som helhed - det at være et helt og integreret menneske, hvor krop, følelser og forstand indgår i et frugtbart og harmonisk samspil. På Rørvig Folkehøjskole søger vi på mange forskellige måder at befordre udviklingen mod en sådan integreret tilstand. Men vores vigtigste målsætning er at hjælpe den enkelte kursusdeltager til at komme i bedre kontakt med sig selv og sin egen indre visdom. Dybest set behøver vi ikke mere for at leve vort liv optimalt - i balanceret vækst, helhed og harmoni med naturens love.

Resultatet af bevidsthedsudvikling

Og vi er praktiske mennesker, der ønsker os mest mulig udvikling og glæde af det liv, vi har fået. 'Åndens løsen er bedrifter' sagde Grundtvig engang. Kontakt til vores fælles åndelige udgangspunkt dybest inde er den mest praktiske formular til at styre livet i en stadig bedre retning. Vi har forsøgt at formulere dette på et lidt mere filosofisk måde i vores værdigrundlag, som du kan læse herunder. Men hvis du går efter direkte erfaring, er du nok nødt t

Vi byder dig hjertelig velkommen på Rørvig Folkehøjskole

Fag & emner

Linjefag:

På vores lange kursus har du både fællesfag og et liniefag. Liniefagene ser du ude i venstre menú.  På et langt kursus vælger du ét af dem og får dermed lejlighed til at komme rigtigt i dybden med det, for efter introduktionsugen har du dit liniefag hver dag.

• Film og Teater - allround grundskole med videregående sigte
  • Billedkunst og Bevidsthedsudvikling . Tilbage til kunstens rødder
  • Musikværksted - Den rytmiske musiks forunderlige verden
  • Grafisk design og digital kunst - Lær de basale computerværktøjer
  • Sundhed og Maharishi Ayurveda - Verdens ældste og mest holistiske sundhedssystem, hvor du får et personligt sundheds- og udviklingsprogram.

Fællesfag:

Fællesfaget fylder 2 timer hver dag på skemaet, og det  er her alle eleverne samles, og det er her, vi går i dybden med bevidsthedsudvikling. Her kan du se nogle af de emner, vi berører i fællesfag:

Sund mad
Vores dygtige kokke er kendte for deres sunde og lækre vegetariske retter. Vi anvender overvejende økologiske råvarer.

Internet
Der er mulighed for at benytte højskolens computere til internetforbindelse fra 7-23.

Sengelinned
Sengelinned og håndklæder kan du leje for på højskolen for kr. 75,- uge. Du kan også vælge selv at medbringe det. I så fald bedes du medbringe et ekstra dynebetræk til yoga tæppet.

En del af undervisningen kan forekomme på engelsk dog med dansk oversættelse.

Praktiske opgaver
Som elev deltager man af og til i højskolens daglige praktiske opgaver som opvask og rengøring

Ryge- og alkoholpolitik
Det skal bemærkes, at højskolen for bevidsthedsudvikling er alkoholfri, samt at tobaksrygning kun er tilladt udendørs eller i rygepavillonen