Hent skolens PDF-kataloger

Højskolen Østersøen

DanskEnglish

Højskolen Østersøen er et mødested for mennesker fra hele Europa, der vil fællesskabet, diversiteten og det sproglige møde.

Vi formidler kontakter på tværs af grænser og kulturer, og samler unge og ældre til korte og lange højskoleophold med høj kvalitet og internationalt udsyn. Vores samfundsfaglige profil omfatter tre branches med fokus på enten fremmedsprog eller kulturelt- samfundsfagligt forløb. Lærergruppen og eleverne er fælles om at skabe rum for inspirerende valgfagsundervisning, fællestimer og fritidsaktiviteter.

Kombiner højskoleophold med arbejde som naturguide eller skibums. Bliv bedre til sprog og få masser af oplevelser. Musik, sport, outdoor og livet på vandet.

Du kan vælge både lange  og korte  ophold - det afhænger af dig.
Uanset hvem du er, glæder vi os til at møde dig i Aabenraa - ved porten til Europa.

Fag & emner

Højskolens projekter

HoeSkibums

Hvis du ønsker at styrke dine sprogkompetencer er efterårets skibumsprojekt det oplagte valg. Her opbygger du netværk, lærer sprog og styrker din viden omkring det, der sker i Europa lige nu. Med skibumsprojektet formidler vi arbejde til skilærere, tjenere og andet servicepersonale. Opholdet er meget intenst, og du får prøvet dine grænser og færdigheder af. Den helt store fordel er, at du tager dit netværk fra højskolen med, så vennerne ikke er helt så langt væk hvis det skulle have været en dårlig dag.

HØ

Bliv Søløve på Højskolen Østersøen

Højskolen Østersøen og de professionelle naturformidlere hos Sort Safari har sammensat et enestående forløb, der kombinerer et højskoleophold ved vandet i Aabenraa og et ophold i Nationalpark Vadehavet hen over sommeren. I løbet af de fire måneder på højskolen bliver du undervist i naturforståelse, formidling og de unikke forhold, der kendetegner UNESCO's verdensnaturarv ved vestkysten.

Samtidig indgår omfattende tysk sprogundervisning i højskole-opholdet. I to uger midt i opholdet flytter højskolen til Malta, hvor du har mulighed for at tage dykker-certifikat og meget mere. Sort Safari har tilrettelagt undervisningen sammen med Højskolen Østersøen og garanterer for, at eleverne bliver klar til at føre turister ud til de bedste naturoplevelser i Danmark. Du får en værktøjskasse, som gør dig i stand til at gennemføre aktiviteter med forskellige målgrupper i og ved vandet. Livet på vandet indgår som et vigtigt element i højskole-opholdet med aktiviteter med svømning, havkajak og sejlads. Efter endt højskole-ophold starter sommereventyret ved vestkysten, hvor eleverne kommer i job  på forskellige destinationer.

Piano

Musik ved havet på Højskolen Østersøen

Højskolen Østersøens musiklinje er helt enestående blandt de danske højskoler.

Du vælger enten sang eller klaver som hovedinstrument, og modtager som en del af programmet eneundervisning i sang og klaver hver eneste uge kurset varer. Vi kan således tilrettelægge et forløb der virkeligt tager hensyn til netop dit personlige niveau og hvad du har lyst til at lære. Som elev på musiklinjen har du hver formiddag et fællesfag med de andre musikstuderende, og kan herudover frit sammensætte dit skema for resten af dagen. Det vil sige at du har mulighed for at kombinere interessen for musik med flere af Højskolen Østersøens andre spændende fagtilbud som f.eks. friluftsliv, sejlads, sportsaktiviteter, sprogfag osv.

læs mere om projekterne her

Vi bor 50 meter fra stranden i et tidligere hotel med store lækre værelser - alle med eget bad og toilet. Det er nemt at komme til idrætsfaciliteter, skoven og gågaden er ca. 20 min. væk til fods.

Fra spisesalen er der udsigt over fjorden, foredragssalen er lys og kan rumme op til 100 personer. Undervisningen foregår i lyse lokaler og ude på græsset, når vejret tillader det.

Du har adgang til trådløst internet i alle fællesarealer (dog ikke på værelserne) samt fra en lille computerø i forhallen.

Kontaktinformationer

Højskolen Østersøen