Kunsthøjskolen i Holbæk

DanskEnglish

Afprøve og udvikle dine evner inden for Samtidskunst.

Kunsthøjskolen i Holbæk tilbyder et af landets fremmeste kunstfaglige undervisningsmiljøer inden for billedkunst, design, arkitektur, smykker og keramik.

Kunsthøjskolens sociale liv bygger på ansvar, tolerance og lysten til at afprøve sig selv og andre. Her mødes mange forskellige mennesker, udveksler synspunkter og udtænker og gennemfører projekter på tværs af faggrænserne.

Kunsthøjskolens netværk af undervisere består af professionelt udøvende billedkunstnere, forfattere, musikere, arkitekter designer m.fl. Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager til konstant udvikling af et levende og aktivt miljø i kontakt med det aktuelle kunstliv omkring os.

Fag & emner

Kunsthøjskolen tilbyder et varieret udvalg af praksis og teori inden for:

I alle fag varetages undervisningen af kunstnere, som formidler en indsigt i og erfaring med kunst. Både fagligt og menneskeligt.
Skiftende gæstelærere og foredragsholdere bidrager med nødvendige injektioner fra kunstlivet omkring os.
Den enkelte elevs forestillinger og idéer udfordres gennem de praktiske arbejdsprocesser, forelæsninger og diskussioner.

Kunsthøjskolen blev grundlagt i 1962 og var den første højskole der fokuserede på de kunstneriske fag. Skolen har til huse i den gamle Holbæk Slot Ladegaard, der med et bygningsareal på 8.800 m2 danner rammen om værksteder, studielokaler og beboelse for elever og lærere.

Kunsthojskolen-Luftfoto

Værkstederne er åbne hele døgnet

Vi råder over følgende specialværksteder:
Fotoatelier, grafikværksted, keramikværksted, maleratelierer, skulpturværksted, smykkeværksted, tekstil- & serigrafiværksted, digitalt videoværksted, teater- og filmsal, øvesal og musiklokale.
Til øvrige fagområder indrettes værkstederne ad hoc.

Udgifter til materialer betales af den enkelte elev.
På skolen findes en velassorteret materialebutik, som holder åbent daglig

Trådløst internetadgang på skolens område

Kontaktinformationer

Kunsthøjskolen i Holbæk