Musik og Teaterhøjskolen

LYST til oplevelser

LYST til venskaber

LYST til at lære

og ikke mindst lyst til at blive inspireret og inspirere andre!

På vores højskole er der plads til alle - og der er også plads til dig!

Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv - både fagligt og personligt.

Har du LYST?

til at møde nye, spændende mennesker, blive begejstret, er du parat til at arbejde for sagen og indstillet på at vise dine resultater frem på scenen, så vil du opleve noget, du aldrig glemmer.

Vi tilgodeser elever på både begynder- og fortsætterniveau. Vi giver undervisning på et højt fagligt niveau, og mange af vores elever vælger at fortsætte på videregående teater- eller musikuddannelser.

Fag & emner

Musiklinjen
Du får undervisning i de mange områder, musikkens verden byder på, og vi tager udgangspunkt i den nyere rytmiske musik. Du vil bl.a. få undervisning i sammenspil, teori, rytmetræning, improvisation, rotation, musikhistorie, og vi arbejder også i skolens lydstudie og indspiller musikken på cd.

Sangerlinjen
Stemmen afspejler din personlighed, og på sangerlinjen arbejdes der intenst med at udvikle begge dele. Din stemme vil komme både i dybden og i højden med stemmeteori, sangteknik, fortolkning, improvisation, mikrofonteknik og sang i bandsammenhæng, lead-/ backingsang eller a cappella.

Lydtekniklinjen
Du vil lære de grundlæggende
indspilnings teknikker og få undervisning i Pro Tools. Vi gennemgår mixerens opbygning, mikrofon-typer og effekter, hvordan et PA anlæg fungerer og hvordan man laver live-lyd og du vil komme til at lave egne projekter i studiet og som tekniker til skolens koncerter og på turneer i landet.

Teaterlinjen
Det er hårdt arbejde, når vi går i gang med undervisningen på teaterlinien, hvor du og den kreative proces er i fokus. Karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb og tekstarbejde er alt sammen uundværlige elementer i dit arbejde for at blive en troværdig skuespiller.

Danselinjen
At arbejde med dans som kunstnerisk form er at mærke kraft, sårbarhed, rytme, puls, vægt, en fornemmelse af frit fald, begejstring, og nogen ømhed i muskler og led. Det er også en konstant konfrontation med sig selv, egne evner, lyst, mod, talent, egne grænser og begrænsning.

Elektronisk Musik
Elektronisk Musik er for dig, som brænder for at lave musik på computer eller elektroniske instrumenter. Dels teoretisk, hvor der vil være fokus på, at alle uanset niveau bliver klogere. Dels selvstændigt, hvor du vil få masser af tid til at arbejde med din egen musik og få individuel feedback. Elektronisk Musik samarbejder også med højskolens andre linjer f.eks. sangere, musikere, skuespillere og dansere..

Undervisningen i Elektronisk Musik indeholder bl.a.:

• Ableton Live
  • Musikproduktion
  • Komposition
  • Synthezisers
  • Effekter
  • Live-performance
  • Teorien bag teknikken
  • Indspilning
  • Mixing & mastering

NyCirkus
NyCirkuslinjen er en god kickstart for dig, som overvejer en karriere inden for cirkus eller fysisk teater og gerne vil forbedre dig til at søge ind på en international cirkusskole. Mange af vores tidligere elever har netop brugt linjen som et springbræt og studerer nu på internationale cirkusskoler.

Uanset hvilken linje du vælger, så vil opholdet blive afsluttet med en turné, hvor vi spiller koncert/viser performance eller teaterstykke for et live publikum.

Vores højskole er oprettet i 1984 og har til huse i et ombygget mejeri. Vi har 500 kvm. teatersal med professionelt lysudstyr, teatergarderobe og sminkerum samt veludstyrede musiklokaler og 16-spors digitalt studie.

Vi har plads til 75 elever, der bor på dobbeltværelser.

Skolepenge pr. uge

1.490 kr.

Studietur

3.800 kr.