Nordiska folkhögskolan

GÅ OVER GRÆNSEN!

Nordiska folkhögskolan er en kulturskole, hvor vi går på kryds og tværs af  sprog, kultur og etnicitet!

NORDISKA TEATERSKOLAN byder på skuespiltræning og har fungeret som forberedelse til de nordiske teaterskoler for et stort antal elever gennem mange år. Med god succes!

NORDISKA VISSKOLAN. Bag det klassiske navn gemmer en af Nordens mest velrenommerede skoler for den, som vil udvikle sit professionelle udtryk inden for scenisk sang, uanset musikstil.

NORDISKA JOURNALSTLINJEN med focus på journalistisk reportage. Herfra kan du kan søge videre på en journalistuddannelse. Eller begynde at arbejde som freelance eller på en redaktion - afhængig af din øvrige uddannelse.

TEXT & BILD (efterår) er et skrivekursus, hvor du også arbejder med: foto, tegning, serier m.m

FOTO & DOKUMENTATION (forår) er et fotokursus, hvor textarbejde indgår.  Begge kurser er kreative og udviklende og kan kombineres til et helt år.

Hver linje har mellem 16 og 22 elever. Du er i samme gruppe under hele forløbet, så I bliver et stærkt hold.  Vi har en række fællesarrangementer på skolen, men det meste af tiden arbejder du på den linje, du valgt.

Lærere og gæstelærere har professionel baggrund i det, de underviser i.

Der undervises på alle nordiske sprog. Skolens hovedsprog er svensk.  Vi tilbyder svenskundervisning efter behov.

Du kommer et stort skridt fremad fagligt, kunstnerisk og ikke mindst personligt!

Et ophold hos os gir dig venner, kontakter og nordiske sprogkundskaber. Noget, mange af vore elever gennem årene haft stor glæde af i uddannelse, arbejde og privat.

Du kan søge nordisk folkehøjskolestipendium for at gå på Nordiska.

Er du mellem 18 og 30 år og fra Danmark, Færøerne, Grønland eller Island? Så  kan du også ansøge om  halv friplads direkte hos os, når du søger til en af vore linjer.

Fag & emner

Linjer

• Teaterskolan (aug-maj)
    Skuespilletræning og forberedelse til teaterskole. Arbejde med stor opsætning.
  • Visskolan(aug-maj)
    Opbygning af dit personlige og professionelle musikudtryk. Længere turné og optræden på offentlige scener.
  • Journalistlinjen(aug-maj)
    Praktik. Forberedelse til uddannelse, freelance eller på redaktion.
  • Text & Bild(aug-dec)
    Et skrivekursus, hvor du også arbejder med billeder. Offentlige udstillinger og studierejse.
  • Foto & Dokumentation(jan-maj)
    Et grundlæggende, udviklende fotokursus. Offentlige udstillinger og studierejse.

Vi befinder os centralt i Norden. 3-4 timer fra København, Oslo og Stockholm. 20 minutter fra Göteborg.

Nordiska ligger i den historiske by Kungälv med udsigt til Göta elv og Bohus fæstning.

Fra skolen har du direkte adgang til et stort naturområde med løbe- og vandrestier.

Du bor i enkeltrum i et af skolens småhuse med plads til 8 beboerne. Fælles opholdsrum og thekøkken.

Fri adgang til internet, nordisk bibliotek, sauna, gymnastiksal samt vaskemaskine og tørretumbler.

Hjemmelavet mad på økokologiske råvarer. Altid vegetariske muligheder.

Weekenderne veksler mellem at være fri og  skolerelaterede aktiviteter.

Kontaktinformationer

Nordiska folkhögskolan