Nordiska folkhögskolan

GÅ OVER GRÆNSEN!

Nordiska folkhögskolan er åben for elever fra alle de nordiske lande - et unikt og kreativt højskolemiljø

NORDISKA TEATERSKOLAN byder på skuespiltræning og har fungeret som forberedelse til de nordiske teaterskoler for et stort antal elever gennem mange år. Med god succes! Helårskursus.

NORDISKA VISSKOLAN. Bag det klassiske navn gemmer en af Nordens mest velrenommerede skoler for den, som vil udvikle sit professionelle udtryk inden for scenisk sang, uanset musikstil. Helårskursus.

JOURNALISTISK GRUNDKURSUS & REPORTAGE er to halvårskurser. Herfra kan du kan søge videre på en journalistuddannelse. Eller begynde at arbejde som freelance eller på en redaktion - afhængig af din øvrige uddannelse.

TEXT & BILD (efterår) er et skrivekursus, hvor du også arbejder med: foto, tegning, serier m.m

FOTO & DOKUMENTATION (forår) er et fotokursus, hvor textarbejde indgår.  Begge kurser er kreative og udviklende og kan kombineres til et helt år.

DOK & KORTFILM er to halvårskurser - et grundkursus og et fordybende kursus i filmproduktion med focus på storytelling i levende billeder.

Hver linje har mellem 16 og 22 elever. Du er i samme gruppe under hele forløbet, så I bliver et stærkt hold.  Vi har en række fællesarrangementer på skolen, men det meste af tiden arbejder du på den linje, du valgt.

Lærere og gæstelærere har professionel baggrund i det, de underviser i.

Der undervises på alle nordiske sprog. Engelsk kan anvendes som introduktionssprog. Skolens hovedsprog er svensk.  Vi tilbyder svenskundervisning efter behov.

Du kommer et stort skridt fremad fagligt, kunstnerisk og ikke mindst personligt!

Et ophold hos os gir dig venner, kontakter og nordiske sprogkundskaber. Noget, mange af vore elever gennem årene haft stor glæde af i uddannelse, arbejde og privat.

Du kan søge nordisk folkehøjskolestipendium for at gå på Nordiska.

Er du mellem 18 og 30 år og fra Danmark, Færøerne, Grønland eller Island? Så  kan du også ansøge om halv friplads direkte hos os, når du søger til en af vore linjer.

Fag & emner

Helårsophold

Halvårsophold - kan kombineres til et helårsophold.

Vi befinder os centralt i Norden. 3-4 timer fra København, Oslo og Stockholm. 20 minutter fra Göteborg.

Nordiska ligger i den historiske by Kungälv med udsigt til Göta elv og Bohus fæstning.

Fra skolen har du direkte adgang til et stort naturområde med løbe- og vandrestier.

Du bor i enkeltrum i et af skolens småhuse med plads til 8 beboerne. Fælles opholdsrum og thekøkken.

Fri adgang til internet, nordisk bibliotek, sauna, gymnastiksal samt vaskemaskine og tørretumbler.

Hjemmelavet mad på økokologiske råvarer. Også vegetarisk/veganmad.

Weekenderne veksler mellem at være fri og  skolerelaterede aktiviteter.

Kontaktinformationer

Nordiska folkhögskolan