Nordiska folkhögskolan

• Længere væk
  • Flere udfordringer
  • Flere erfaringer

Nordiska folkhögskolan er åben for elever fra alle de nordiske lande

Vi en bred vifte af kurser inden for musik, teater, film, foto, journalistik og skriveri. Men en del af kurserne spænger også de traditionelle faggrænser - og henter inspiration hos hinanden!

Hver kursus har mellem 16 og 22 elever. Du er i samme gruppe under hele forløbet, så I bliver et stærkt hold.  Vi har også en række fællesarrangementer på skolen. Her møder du de andre ca. 150 elever på skolen.

Lærere og gæstelærere har professionel baggrund i det, de underviser i.

Der undervises på alle nordiske sprog. Engelsk kan anvendes som introduktionssprog. Skolens hovedsprog er svensk.  Vi tilbyder svenskundervisning efter behov.

Du kommer et stort skridt fremad fagligt, kunstnerisk og ikke mindst personligt.

Et ophold hos os gir dig venner, kontakter og nordiske sprogkundskaber. Noget, som du kan have stor glæde af fremover -  i uddannelse, arbejde og privat.

Sådan får du råd til at gå på Nordiska:

Fripladser

Elever som bor i Danmark, Grønland, Island eller Færøerne ved ansøgningstidspunktet  kan søge Nordiska folkhögskolans stipendium, "halv friplads" , som halverer ugepriset (fra 1200 til 600 sek) for at bo på skolen. Du søger Nordiskas "halv friplads", når du ansøger. Du kan kun tildeles halv friplads for sammenlagt ét år på Nordiska.

Nordisk Højskolestipendium

Danskere, grønlœndere og fœringer bør også søge Nordisk Højskolestipendium. Du kan få ca 700 dkr/ca 890 sek pr. uge i 30 uger. Men puljen er begrœnset,  så du bør søge så tidligt som muligt. Her søger du: Nordisk højskolestipendium

Sådan ser din økonomi ud med "halv friplads" og Nordisk Højskolestipendium. Eksemplet er baseret på et efterårskursus  på 17 uger:
•Nordisk Højskolestipendium giver dig ca. 15 130 sek
•Du betaler 10200 sek for at bo her. Hertil kommer deltagerafgift.
•Overskuddet på ca 4930 sek går til deltagerafgiften. Denne varierer fra kursus til kursus. Der kan opstå en restsum, som du skal betale.

Fag & emner

Helårsophold

Halvårsophold - kan kombineres til et helårsophold.

Vi befinder os centralt i Norden. 3-4 timer fra København, Oslo og Stockholm. 20 minutter fra Göteborg.

Nordiska ligger i den historiske by Kungälv med udsigt til Göta elv og Bohus fæstning.

Fra skolen har du direkte adgang til et stort naturområde med løbe- og vandrestier.

Du bor i enkeltrum i et af skolens småhuse med plads til 8 beboerne. Fælles opholdsrum og thekøkken.

Fri adgang til internet, nordisk bibliotek, sauna, gymnastiksal samt vaskemaskine og tørretumbler.

Hjemmelavet mad på økokologiske råvarer. Også vegetarisk/veganmad.

Vi tager også imod større eller mindre grupper for møder og konferencer. Eller privatpersoner som vil overnatte. Konferencer og B&B

Kontaktinformationer

Nordiska folkhögskolan