Rønshoved Højskole - Højskolen ved Flensborg Fjord

DanskEnglish

En klassisk højskole

Rønshoved Højskole er en af de få tilbageværende klassiske folkehøjskoler i Danmark. Vi tager arven fra Grundtvig alvorligt, og du vil hos os møde en højskole fuld af liv, sang og debat. Hverdagene begynder altid med en morgensamling, hvor en af lærerene tager et litterært, historisk eller filosofisk emne op, og naturligvis vil højskolesangbogen blive åbnet flere gange om dagen. På Rønshoved Højskole er mødet og samtalen i centrum. Vi har engagerede lærere, der ligesom dig bor på højskolen, og som vil være klar til at diskutere med dig og de andre elever om dagens emner.

Højskolens beliggenhed er unik. Det er en del af Rønshoved Højskoles identitet, at vi er en grænselandshøjskole, og som landets sydligste højskole ligger vi få kilomenter fra Tyskland lige ud til Flensborg Fjord. Skolen har sin egen badebro og strand, der bliver brugt flittigt i den varmere del af året til badning, sejlads og vandski. Vi ligger på landet, og du vil derfor opleve, at sammenholdet på skolen er stærkt. Her er roligt og smukt, og der er rig mulighed for at udfolde sig i den omliggende natur. Samtidig ligger vi ikke langt fra den smukke by Flensborg, der udmærker sig med sit rige handels- og kulturliv.

Aandsfag

Almen og dannende

Hvis du ønsker et højskoleophold i smukke omgivelser, der er blottet for tidspres eller eksaminer, men hvor du samtidig bliver udfordret, og hvor du hver dag vil suge ny viden til dig, så er Rønshoved Højskole et oplagt valg. Vi er en almen og dannende højskole, hvilket betyder, at vi ser alle aspekter af livet som vigtige. Derfor opfordrer vi dig til at sammensætte dit skema med så mange forskellige fag som muligt. Det er af samme grund, vi ikke har særlige fag-linjer på højskolen. Vi ønsker, at du skal få et dannende højskoleophold, hvor du får mulighed for at stifte bekendtskab med musik, kunst, sprog, historie, sociologi, filosofi, kommunikation samtidig med, at du har timer i volleyball, yoga, fitness, kajak eller mountainbike. Du vil blive udfordret både på krop og ånd.

Vandski

Dannelsessemester

For universitetsstuderende, der er kørt træt i deres studier og har brug for ny energi, har vi et særligt tilbud. Vi kalder det 'dannelsessemester'. Det går i al enkelthed ud på at tage et semesters orlov fra studierne og være på højskole i et miljø uden eksaminer, deadlines og alt for meget énsporet nyttetænkning. Vi kan tilbyde et åndeligt stimulerende miljø, hvor du kan prøve dig selv af i mange andre sammenhænge end blot dit fag. Vi har gennem årene haft mange studerende, der på den måde har fået fornyet lyst og energi til deres studier. Vi ved, at livet kan være hårdt på en SU, så derfor kan du som studerende få et helt særligt tilbud med stærk reduceret ugepris. Kontakt os og hør nærmere!

Fag & emner

Med mere end 50 fag fordelt på fem hovedområder er Rønshoved Højskole det perfekte sted at finde det, du er god til og brænder for eller måske ligefrem det, du skal bruge din fremtid til. Hvad enten du er boglig, musisk, kreativ, sports- eller kunstinteresseret, har vi noget til dig.

Vi udbyder en bred række fag inden for emnerne filosofi, politik, litteratur og religion. Udover dette har vi kunst, tegning, idræt, musik og sprog, som f.eks, tysk, dansk, engelsk og fransk. Som noget særligt udbyder vi også latin, oldgræsk og hebraisk, der er for elever, der er interesseret i religion og teologi eller andre, der blot finder oldtiden og sprog spændende.

Når vi er i den varmere del af året, udnytter vi vores beliggenhed og sejler i kajak, står på vandski eller sejler i skolens joller på Flensborg Fjord.

Vi udbyder også en række fag, der kan hjælpe dig videre efter højskoleopholdet f.eks. kommunikation og studieforberedende fag. Der er også mulighed for at få eneundervisning i klaver og guitar på skolen, hvilket naturligvis er ganske gratis.

Du kan læse mere om alle vores fag på vores hjemmeside:

Som elev på Rønshoved Højskole får du dit eget værelse, som du har helt for dig selv. På værelset finder du foruden din seng også et skrivebord og en håndvask. Bad og toiletter deler du med din bogruppe.

Vores lange kurser har forskellig længde afhængig af dine valg. Om efteråret kan du komme på højskole i 12 eller 17 uger og om foråret op til 24 uger, men du kan også komme i efteråret og blive i alle 41 uger, det er helt op til dig.

Hvis du har flere spørgsmål, er du også velkommen til at ringe eller skrive til os. Du kan bestille en brochure om Rønshoved Højskole, som vi sender til dig. Og vil du se skolen, før du træffer den endelig beslutning, kan du ligeledes kontakte os og få aftalt en rundvisning. Det er ganske gratis for dig, da vi betaler din togbillet herned.

Vi har også et rigt udbud af korte kurser hele året, dog særligt i sommerperioden samt forår og efterår.

Læs mere på:

www.ronshoved.dk