Skals - højskolen for design og håndarbejde

DanskEnglish

Skals - højskolen for design og håndarbejde er en smuk, gammel bygning, som ligger højt og stolt på en bakke med udsigt til Hjarbæk Fjord. Vi er 12 kilometer fra Viborg og et stenkast indenfor byskiltet i landsbyen Skals.
Midt i de smukke omgivelser tilbyder vi lange og korte højskolekurser til kreative elever i alle aldre. Fælles for kurserne er, at de dyrker det gode håndværk og udfordrer hænder, sanser og kreativitet.

Vil du arbejde med design og håndarbejde

De lange kurser kan evt. bruges som forberedelse til en designuddannelse på f.eks. Teko, Danmarks Designskole eller Designskolen Kolding, eller til at forædle og udvikle dine ideer og dine evner som håndværker. Her lærer du at konstruere mønstre, tilskære, sy, strikke, brodere og væve. Færdigheder, som vi mener, er nødvendige for at være en overbevisende designer - både professionelt og på privat plan.

For alle kreative sjæle

De korte kurser er for alle, der ønsker at fordybe sig i håndarbejdets teknikker og samtidig hente ny inspiration til jobbet eller hjemmehobbyen.

Fag & emner

På Skals underviser vi i:

• Syning,
  • hånd- og maskinstrik,
  • vævning,
  • broderi,
  • tryk og broderi,
  • keramik,
  • læderarbejde,
  • ideudvikling,
  • æskemageri,
  • corsagesyning,
  • ginefremstilling,
  • re-design,
  • hækling,
  • pileflet,
  • filtning…

Du vil uden tvivl føle dig godt tilpas i vores stemningsfulde, gamle bygninger. Værelserne har hver deres særpræg, og tv-stuen med sofapladser og det lille bibliotek er med til at skabe en hjemlig atmosfære.

Vi har to hyggelige broderilokaler og en lys og flot vævesal med 16 skaftevæve. Sylokalet har masser af plads og rummer symaskiner, overlockere og damppresser. Alle faglokaler har inspirerende materialer på lager. Man er naturligvis velkommen til at tage egen symaskine med.

Vores nye designlinje er indrettet med hæve/sænke borde og industrimaskiner. Det er en god idé at medbringe egen symaskine og computer.

Vi har plads til at have cirka 55 elever og kursister boende på skolen.

Kontaktinformationer

Skals - højskolen for design og håndarbejde