Hvorfor tage på højskole?

Fordi du får en intens og uforglemmelig oplevelse - uanset om du tager på et kort kursus i en ferie eller vælger at sætte tid af til et længere højskoleophold.

Hvorfor tage på højskole
Mange får venskaber på højskolen, der varer resten af livet

Det oplever du på en højskole

At være på højskole er én af de mest intense oplevelser, du kan få i dit liv. Både gennem det du lærer, og de nye mennesker du møder. Det er her, du finder ud af, hvad du er god til, og hvad du brænder for. Din hjerne vil blive udfordret med nye tanker og idéer. Du vil blive hørt og set. Og pludselig føles et par måneder som et helt år, hvor du er blevet modigere, mere dig selv, har fået flere venner og mere styr på fremtiden end før, du tog af sted.

Det lærer du på en højskole

At gå på højskole er at lære noget nyt hver dag. På en højskole er der ikke nogen skarp opdeling mellem undervisning og fritid. Du skal selv vælge, hvilke fag du vil have, og hvad du vil lære. Der er hverken et pensum eller karakterer, du skal leve op til. Alligevel vil du sikkert suge mere viden til dig, end du før har prøvet. Lærerne underviser i det, de brænder for, og er derfor inspirerende og nærværende. De behandler dig som et voksent menneske og er også gode at tale med om studieretninger, eller om hvordan du kan bruge det, du er god til.

Se fag og emner på lange kurser her

Se fag og emner på korte kurser her

Det får du ud af et højskoleophold

Et højskoleophold er en god forberedelse til alle studier. Samtidig er det også et frirum til at finde ud af, hvad du vil.  Hvis du allerede har en idé om, hvad du vil bruge din fremtid på, kan du bruge et højskoleophold til at komme ind på drømmeuddannelsen. Mange højskoler tilbyder studieforberedende fag som forberedelse til optagelse ved f.eks. Politiskolen, journalisthøjskolen, kreative og musiske uddannelser, pædagoguddannelser og specifikke fag på universitetet.

Sådan bor du på en højskole

På næsten alle højskoler kan du vælge at få dit eget værelse. Men de fleste synes, det er hyggeligt at bo på værelse sammen med en anden. Du skal ikke tænke på mad, det bliver lavet til dig hver dag og er med i prisen. Men du skal selv være med til at få højskolen til at fungere sammen med dine medstuderende. Du vil blive en del af et fællesskab, hvor man hjælper hinanden, respekterer hinanden og holder sammen.

Hvorfor tage på højskole 2

Så lang tid varer et højskoleophold

Et langt ophold varer minimum 8 uger og helt op til 40 uger. På et langt ophold vælger du et par hovedfag og nogle sidefag. De lange kurser begynder som regel om foråret eller efteråret. De korte kurser er mere tema-baserede og varer typisk 1-2 uger. Der er ca. 1.500 forskellige korte kurser at vælge i mellem året rundt. Mange vælger at tage af sted med venner eller familie, fordi det er en sjov og inspirerende måde sammen at holde ferie på.

Det koster det, at tage på højskole

Nedenfor kan du se nogle vejledende priser for et henholdsvis et langt og et kort højskoleophold, men kontakt den enkelte højskole for at få oplyst de præcise omkostninger ved det højskoleophold, du er interesseret i.

Mere om prisen på et langt kursus

Mere om prisen på kort kursus

Priser - lange kurser

Det koster ca. 1.400 kr. om ugen at gå på højskole (dobbeltværelse). Prisen varierer fra skole til skole - fra ca. 1.000 kr til 2.500 kr om ugen - og kan være afhængig af fx fagudbud, materialer, studierejse m.m.

Priser - korte kurser

Det koster ca. 4.500 kr. at tage på et 1-uges kursus på en højskole, og ca.
6.000 kr. for 2-ugers kurser - men der kan være stor variation efter kursustype og årstid.

Find kurser og indhold

Få Højskolernes månedlige nyhedsbrev.

Se tidligere nyhedsbreve.