Om højskolesangbogen

Syng det nye

I alt 166 sange fra den 17. udgave har måttet vige pladsen for sange af nyere dato.

Blandt de danske indslag, kan der synges med på tekster fra kendte forfattere og komponister som f.eks. Benny Andersen, Kim Larsen, PH, Martin Brygmann, Suzanne Brøgger, Johannes Møllehave, Peter Laugesen og Sebastian. Antallet af salmer er stort set det samme. Nogle er udgået, mens andre er kommet til, heraf godt 20, som også findes i den nye salmebog.

Syng udenlandsk

I takt med globaliseringen og fornyelse er der blevet plads til sange fra flere af vores nabolande. Heraf er 29 på engelsk inkl. 5 oversatte danske sange bl.a. "Se hvilken morgenstund". Desuden er der 10 tyske sange, herimellem bl.a. "Europahymnen".

Syng fra morgen til aften

På opfordring er afsnittet med morgen- og aftensange udvidet, så der er lidt mere at vælge i mellem. Ligesom der nu også kan synges om "Liv", "Frihed og fællesskab", "Tidlig vinter", "Tidligt forår", "Sent forår", "Tidlig sommer", "Midsommer", "Højsommer" og "Sensommer".

Afsnittene: "Advent", "Jul", "Nytår", "Påske" og "Pinse" finder deres naturlige pladser i "Årets gang". Sammen med det alfabetiske register gør det Højskolesangbogen meget brugervenlig og let at navigere i.

Stemningsbillede

Syng i kanon

Siden den første udgave udkom i 1894, er denne samling sange gået hen og blevet Danmarks mest solgte indbundne bog. Derfor er det også helt naturligt, at Højskolesangen indgår i den danske officielle kanon med en liste på 10 sange, der også alle er med i den nye udgave.

Syng det gamle

Højskolerne bestræber sig på at fastholde positionen med Højskolesangbogen som referenceværk for den folkelige fællessang. Og det er stadig den eneste sangbog, der forener både danske sange, fædrelandssange, viser og salmer. Og som traditionen vil, åbner højskolesangbogen også denne gang op med "Den signede dag".

Syng stort

Højskolesangbogen udkommer også i en magnaprint udgave, som er mere læsevenlig. Tekst og noder er en tredjedel større end ellers, men indhold og udstyr er selvfølgelig det samme.

Syng mere

Ud over den nye version af Højskolesangbogen, udkommer også en række andre spændende måder at nyde de mange sange på. Klik her for at få et samlet overblik over alle udgivelserne.

Download sangbogsapp

Højskolesangbogen -ikon -App -Store2

Sangbogen kan hentes i
App Store eller i Google Play.

Du får 10 gratis sange.

Fællessang

Seneste nyheder

 
brandt

Musiker og højskolelærer Tue West motiverede hvorfor sangskriver Steffen Brandt får Den Folkelige Sangs Pris på 25.000 kr....

vega

Højskolerne er medarrangør når VEGA vender koncertaftenen på hovedet og inviterer publikum til en aften med masser af fællessang. Du kan være med til at bestemm...

 
det blå sanghæfte

En stribe sange fra så forskellige sangskrivere som Tommy Seebach, Sting og Ole Hyltoft er blevet udgivet i et nyt lille sanghæfte, så de kan blive testet som f...

Sangbogen til Andorid

Nu kan du finde tekster og melodier til dine yndlingshøjskolesange på din Android telefon og din iPhone. Download appen fra App Store eller Google Play....

 
SuneAuken

Vi har spurgt en række personer, med Grundtvig i blodet, hvad de ville synge for ham på hans fødselsdag. Og hvilke Grundtvig højskolesange vi synger for lidt og...

Søg i sangene

Søg i titler, forfatter og komponist

 

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven