Den Internationale Højskole

På Den Internationale Højskole møder du hele verden! Vi har elever fra mere end 30 forskellige lande, så du kommer helt tæt på andre kulturer og lærer verden at kende indefra. I sammenhæng med vores fag, der har et globalt fokus, får du viden, der mere end nogensinde før efterspørges på videregående uddannelser og arbejdsmarkedet.

Maxresdefault

Om skolen

Et møde med veden

Som dansker på Den Internationale Højskole får du udfordret dit syn på livet og sat spørgsmålstegn ved, hvordan du lever dit liv. Du bliver inspireret af kulturer fra hele verden, og du opdager med sikkerhed sider af dig selv, som du ikke vidste fandtes. Måske har du et skjult talent for at tale japansk? Eller måske du synes, at livet er så meget federe, når man går i kilt? På Den Internationale Højskole møder du hele verden, men du lærer især også dig selv bedre at kende.

Læs mere om livet på Den Internationale Højskole her.

Vi har nogle grundlæggende kerneværdier, som vi altid har for øje på Den Internationale Højskole. Skolen blev i 1921 skabt som et fredsinitiativ efter anden verdenskrig. Tanken var, at hvis forskellige kulturer mødes og lærer hinanden at kende, så vil de få en bedre forståelse og indsigt og på den måde stoppe med at bekrige hinanden. Det er stadig vores udgangspunkt knap 100 år senere. Læs mere om vores kerneværdier her.

Se en film om Den Internationale Højskole her.

Se fotos af skolen her.

Se hvad tidligere elever siger om Den Internationale Højskole her.


Vores kernefag

Globalisering
Internationale forhold
Rejser (over 2 uger)
Idræt og sport
Krop og psyke
Musik
Teater
Natur og Miljø
Sprog
Æstetik

Fag og emner

Internationale Studier

På Den Internationale Højskole har vi selvsagt et fokus på international og globale studier. Vi brænder især for udviklingsprojekter, internationale studier, globalisering, menneskerettigheder, bæredygtighed, kultur og politik. Fag indenfor antropologi, samfund, politik og kulturformidling fylder også en stor del af vores ugeskema, men vi ser på det hele menneske og vægter også sport, musik og kreative fag højt. Alt på skolen foregår på engelsk, så du vil uden tvivl blive rigtig god til engelsk… og spansk… og japansk, hvis du vil.

Du kan frit vælge imellem alle fag – lige fra afrikansk dans til foto og religion.
Se en oversigt over vores fag her.

Vi har faste 'Cultural Evenings' på højskolen. Alle elever bliver delt op i grupper ud fra deres verdensdele og  planlægger derefter en festaften, hvor de tager dig med på en rejse til deres hjemlande. Læs mere om 'Cultural Evenings' her.

Et ophold på Den Internationale Højskole lærer dig verden at kende - og lærer dig at begå dig i den. Du får en hel unik viden om andre kulturer, der ikke kan læres på skolebænken, men som er helt uundværlig i forhold til et internationalt virke.

 


Praktiske informationer

Den Internationale Højskole ligger i naturskønne omgivelser i Helsingør med få kilometer til havet og Kronborg Slot. Der går direkte tog til København flere gange i timen, og du kan være i storbyen på tre kvarter. På den måde giver beliggenheden mulighed for en hverdag tæt på natur, hvor weekenden derimod nemt kan bruges i København, hvis du har lyst til storbylivet.

Du bor på værelse med en anden (det er muligt med enkeltværelse), hvor I også deler toilet og bad.

Vi serverer økologisk mad og tilbyder både vegansk og vegetarisk kost. Hvis du har allergi eller lignende, finder vi helt sikkert ud af det også.

Se en film om skolens faciliteter her.

Vi elsker at vise skolen og de dejlige undervisere og elever frem, så hvis du overvejer et højskoleophold, vil vi meget gerne invitere dig på besøg. Vi betaler transporten herud, samt en overnatning med frokost, aftens- og morgenmad, så du kan få en god fornemmelse af, om højskolen er noget for dig.

Bestil et besøg her.


  • Ipc valueheart rgb large 449x396
  • Students large 450x321
  • Screen shot 2014 06 27 at 12.52.03 497x310
  • Screen shot 2014 06 27 at 12.52.03 450x281