Den Skandinaviske Designhøjskole

På den Skandinaviske Designhøjskole har du mulighed for at arbejde målrettet med arkitektur, mode, produkter, visuel kommunikation og design, samtidig med at du får et højskoleophold med alt, hvad det indebærer af fællesskab og oplevelser.

Om skolen

Den Skandinaviske Designhøjskole (DSDH) er for alle uanset ambitioner og forudsætninger. Har du planer om at søge ind på en videregående uddannelse indenfor vores fire linjer: Arkitektur & Bydesign, Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation og Møbel, Rum & Produktdesign kan et ophold hos os være springbrættet til at komme videre. Du kan også bruge et ophold på DSDH til at blive afklaret med, om det er inden for vores fire linjer, du vil uddanne dig, eller om din interesse skal blive på hobbyplan, og du skal videre med noget helt andet.

På forårssemesteret er der mulighed for at få vejledning til optagelsesprøverne på diverse design-, arkitektur- og medieuddannelser samt kunstakademier i ind- og udland. Du kan både få vejledning af underviserne på højskolen og tidligere elever, der studerer på de forskellige uddannelser. 


Vores kernefag

Arkitektur
Design
Forberedelse til Kunst/kreative uddannelser
Grafisk design
Keramik og Raku
Mode
Møbeldesign
Produktdesign
Tekstildesign

Fag og emner

Vi har fire linjefag på Den Skandinaviske Designhøjskole: Arkitektur & Bydesign, Mode & Tekstil, Visuel Kommunikation og Møbel, Rum & Produktdesign.

Når du tilmelder dig som elev, vælger du hvilken af vores fire linjer, du vil bruge dit højskoleophold på at fordybe dig i. Du kan læse mere om de fire linjer her:

Arkitektur & Bydesign

Mode & Tekstil

Visuel Kommunikation

Møbel, Rum & Produktdesign

Den største del af din tid på højskolen kommer til at foregå på linjefaget, men du får også mulighed for at afprøve andre fag. I valgfagsugerne vælger du mellem en række forskellige fag, det kan bl.a. være keramik, tegning, magasin-design, kor, foto, collage, musikvideo, dans, bronzestøbning, teater, yoga, illustration mm. Udbuddet af valgfag er skiftende.

 


Praktiske informationer

Alle elever har eget arbejdsbord på linjefagets værksted. Eleverne må bruge alle skolens værksteder og faciliteter, og de er åbne hele døgnet. Det er ikke udsædvanligt, at der sidder elever til langt ud på natten for at blive færdige til næste dags præsentation og udstilling. På Den Skandinaviske Designhøjskole har vi: Træværksted, sprayrum, skæreværksted til skum og pap, keramikværksted, fagbiblioteker, folieskærer, serigrafi, syværksted, fotoatelier, linoliumstryk, mac-lokale og musiklokale.

Vi holder til i en smukt renoveret proprietærgård fra 1889, som skaber nogle helt unikke rammer for det, der også er højskole; det sociale på dækket, festerne i den gamle røde lade, udstillinger i vinkælderen, skøjte- og sejlture omkring den fredede voldgrav.

Linjefagene, fordybelsen, det sociale og fællesskabet er tilsammen det, der skaber et højskoleophold. Vi bor og arbejder sammen, derfor hjælper vi også hinanden med alle de praktiske opgaver som rengøring, madlavning og oprydning.

Du er altid velkomme til at besøge os - ring eller skriv på +45 8644 8044
info@designhojskolen.dk

Vi vil gerne have besøg (Foto fra en tværfagsuge)


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Undervisning, kost og ophold i dobbeltværelse er 2.050 kr. om ugen og 2.300 kr om ugen for enkeltværelse eller dobbeltværelse med bad.

Mere om priser her:

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 85

Vi har plads til 85 elever på Den Skandinaviske Designhøjskole.

Rejser

Vi tager en uge på studietur både i foråret og i efteråret. På studieturene besøger vi tegnestuer, bureauer, designfirmaer, som vi kun har mulighed for, fordi vi kommer fra en designskole, og underviserne har et stort internationalt fagligt netværk.

Kost

Vi har et køkken, der serverer krydrede fusionsretter, fantasifuld vegetarmad og danske klassikere. Vi tager naturligvis hensyn til behov for lægeordinerede diæter.

Køkkenet er åbent, også når køkkenpersonalet er gået hjem.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Vi lejer lokaler ud til konferencer, møder og andre events med deltager antal mellem 15 og 150 personer. Ring og hør nærmere.

Handicapfaciliteter

DSDH holder til i en proprietærgård fra 1889, hvilket beklageligvis betyder, at vores handicapfaciliteter er mangelfulde.

Undervisningssamarbejde

På Den Skandinaviske Designhøjskole afholder vi jævnligt workshops for design- og billedkunsthold fra gymnasier rundt om i landet. Workshoppen kan foregå hos os på højskolen, eller vi kan komme ud på jeres skole.

Vi tilbyder undervisning i følgende fag:

  • Mode og Tekstil
  • Arkitektur og Bydesign
  • Visuel Kommunikation
  • Møbel, Rum og Produktdesign