Jyderup Højskole

Jyderup Højskole er en lille højskole midt i naturen men tæt på byen. Vi ønsker at give dig rum og frihed til, sammen med andre, at finde din egen vej. Vores hovedfag er: Elektronisk Musik, Levende Musik, Grøn Guerilla, Dansk Sprog og Kultur, Skriveværksted og Kunst. Vi forholder os til verden omkring os og tager aktivt del i lokalsamfundet.

Maxresdefault

Om skolen

På Jyderup Højskole  ønsker vi at give dig rum og frihed til, sammen med andre, at finde din egen vej. Vores hovedfag er: Elektronisk Musik, Levende Musik, Grøn Guerilla, Dansk Sprog og Kultur, Skriveværksted og Kunst. Vi forholder os til verden omkring os og tager aktivt del i lokalsamfundet.

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Jyderup Højskole er en mindre højskole, som giver tid til den enkelte elev og trygge ramme til at prøve ting af. Vi ønsker, at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen. Højskolen bliver dit hjem med frihed til at gøre dine ting men også ansvar for dig selv og dine omgivelser.

Professionel og praktisk undervisning

Vi har en høj faglighed og stærke kompetencer inden for de fag vi udbyder. Alle vores lærerer inden for de kunst og musik er selv udøvende kunstnere. Derudover inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til workshops eller foredrag.

Vi samarbejder vi med kunstnere, gallerier, organisationer og lokale virksomheder. Vi har åben scene, udstillinger på det lokale galleri, koncerter eller besøg hos bæredygtige first movers inden for jordbrug og økologi.

Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Have
Natur og Miljø
Dansk som 2. sprog
Skriveværksted
Elektronisk musik
Kunst
Vævning

Fag og emner

Hovedfag

Elektronisk Musik

Er for dig, der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.

Levende Musik

Kom og skab musik sammen med andre og lær samtidig at skrive og producere dine egne sange.

Skrivehold

Skriveholdet er lille, ambitiøst skriveværksted, hvor der er god tid til hver enkelt elev, og du trygt kan afprøve ideer. Sammen skal vi også læse og lære fra litteraturen.

Kunst

På kunstlinjen kommer du til at arbejde fokuseret med din individuelle praksis. Vi fordyber os i billedkunst, kigger på kunstnerne. Vi har fokus på fællesskab, gruppedynamik og abstrakt tænkning.

Dansk sprog og kultur

Her får du undervisning i det danske sprog, og lærer om historien og kulturen. Vi tager ud i landet og besøger steder som er afgørende for dansk kultur.

Grøn Guerilla

Hvordan kan vi gøre verden endnu bedre, og prøve kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis.

Det lille jordbrug

Drømmer du om livet på landet og et alsidigt jordbrug? Så har du nu mulighed for at deltage i et højskole- og praktikforløb fra marts til august, der giver dig syn for sagen og jord under neglene.

Læs om vores valgfag

Musik, Keramik, yoga, kajak...

Tilmeld dig her (vi har løbende optagelse)

Fællesskab

På en højskole er du en del af et fællesskab. Hver morgen starter med morgensamling. Vi synger og hører et oplæg fra en lærer eller en elev, om noget han eller hun brænder for, eller synes er vigtigt at bringe videre. Hver onsdag er der elevmøde, hvor I diskuterer alt fra elevbar, festudvalg og hinanden. Vi har fællesfag, fælles udflugter og arrangementer som koncerter, foredrag og andre happenings om aftenen eller i weekenden.

Mad

Jyderup Højskole gør vi meget ud af maden, og vi har en dygtig kok ansat, der med sine hjælpere laver mad og bager brød til os hver dag. Det er vigtigt for os at lave mad efter årstidens grønt, bruge resterne i stedet for at smide dem ud og spise mindre kød. Se køkkenets Instagram @kokkenjyderuphojskole.

Dit værelse

Du deler værelse med en anden elev af samme køn, med mindre du har valgt enkeltværelse. Værelset er dit hjem, mens du er her, så du er velkommen til at tage plakater, planter eller andet med, der kan gøre værelset til dit.

Diverse

• Wi-fi i hele huset, men en computer skal du selv have med.
  • Sø og skov uden før døren
  • Brændefyret sauna
  • Bålplads og klatretræ