Støtte fra foreninger og legater

Det er muligt at søge tilskud fra elevforeninger, skoleforeninger og forskellige legater

Elevforeninger

Nogle højskolers elevforeninger yder støtte til et højskoleophold på de pågældende højskoler. Som regel er der tale om et mindre beløb. Henvendelse til højskolerne for yderligere oplysninger.

Elever fra Sønderjylland

Elever fra Sønderjylland kan søge støtte hos Sønderjydsk Skoleforening, såfremt der ikke modtages dagpenge under opholdet, og man er medlem af foreningen. Elever over 20 år skal være selvstændige medlemmer.

Henvendelse til en lokal tillidsmand eller til kontoret på adressen:

Sønderjydsk Skoleforening
Inger Rahbek
Andersen,
Hofmannsvej 3,
Roost,
6535 Branderup.
Tlf. 74 83 40 81.

Støtte fra legater

Børnelegatet af 1976

Yder støtte til syge og socialt truede børn og unge fra hovedstadsområdet.
Fonden reserverer et antal pladser på højskolerne til børnefamilier.
Adresse:
Nørre Voldgade 10, 1358 Kbh. K.

Foreningen til støtte for mødre og børn

Yder støtte til enlige forældre, der vil afsted sammen med børnene, og som har en dårlig økonomi. Læs mere på foreningens hjemmeside
Adresse: Svendborggade 1,3. lejl.44, 2100 Kbh. Ø.

Legatregistret

Man kan betale sig fra at få søgt lagater, der passer til ens situation - fx hos www.legatregistret.dk

Find kurser og indhold

Om at gå på højskole

2-10 mån. på højskole

Få et 2-minutters indblik i, hvad der foregår på de danske højskoler i løbet af et helt almindeligt døgn.

Fortællinger om højskoleliv

Læs hvad Thomas Buttenschøn og mange andre prominente danskere fik ud af at være på højskole.