Sådan vælger du den rigtige højskole for dig

Udgivet 28-03-2019
Højskoleliv

Med knap 70 forskellige højskoler er det mildest talt en jungle - eller et slaraffenland om man vil - at skulle finde den helt rigtige højskole. Her får du et par gode råd til at træffe det svære valg.

Studentum har talt med tre unge, der giver dig deres bedste råd til, hvordan man bærer sig ad, når man skal vælge højskole.

1. Benyt muligheden for at afprøve nye interesser

20-årige Johanne Korsholm havde overvejet at tage på en højskole, der tilbød en linje, som kunne pege hende i retning af en fremtidig uddannelse. I stedet valgte hun Uldum Højskole, hvor hun frit kunne sammensætte sit skema og smage på mange forskellige fag i løbet af sit ophold. Det er hun glad for i dag, da det har givet hende ro til at lægge uddannelsesræset lidt på hylden og dyrke nogle interesser, der normalt er svære at få tid til i hverdagen.

Desuden er hun glad for at være på højskole i Jylland, hvor eleverne kommer fra mange forskellige steder i landet.

Prøv vores højskolesøgning

Johannes bedste råd til dig, der skal vælge højskole, er:

"Tænk over, hvad du vil have ud af højskolen. Er du der for at forberede dig til en kommende uddannelse, eller vil du 'blot' have et sjovt og lærerigt ophold? Vil du have én bestemt linje, eller foretrækker du at have mange forskellige fag? Ønsker du en højskole tæt på dit hjem eller længere væk? Overvej hvilke interesser og hobbyer du har, og hvad du synes kunne lyde sjovt at fordybe sig i? Evt. nogle interesser som du ikke har haft mulighed for at dyrke før eller ikke får mulighed for at dyrke igen."