Forbered dig til en uddannelse

Mange bruger højskoleopholdet til at blive afklaret omkring deres uddannelsesvej. På mange højskoler kan du også forberede dig til en specifik uddannelse eller optagelsesprøve.

Afprøv dine evner og interesser

Er du ikke helt sikker på, hvad du gerne vil studere, kan du afprøve dine evner og interesser på højskolen. Du møder også mange andre unge, som måske har tænkt nogle andre tanker end du selv, og på den måde kan inspirere dig i dit uddannelsesvalg.

Studievejledning på højskolen

Højskolerne er forpligtede til at tilbyde uddannelses- og erhvervsvejledning, mens du går på skolen. Den tætte daglige kontakt mellem lærere og elever gør vejledningssituationen tryg og givende.

Mange højskoler samarbejder desuden med Studievalg og relevante uddannelsesinstitutioner for at kunne give dig præcis den vejledning, du har brug for.

Modedesign.jpg

Bestå optagelsesprøven

Mange højskoler udbyder kurser, der ruster dig til at bestå optagelsesprøven til din drømmeuddannelse. Der findes eksempelvis kurser målrettet optagelsesprøverne til Journalisthøjskolen, Designskolen, Skuespillerskolen, Politiskolen og Forsvarets uddannelser.

HF-enkeltfag og Gymnasial Suppleringskursus

På nogle højskoler kan du følge HF-enkeltfag eller Gymnasial Supplerings Kursus (GSK) samtidig med, at du er på højskole.

Se listen over højskoler, der har studieforberedelse