Voksne og unge på højskole

Alle, der er fyldt 17,5 år, kan tage på et langt højskoleophold eller et kort kursus. Der findes to ungdomshøjskoler, der optager elever i alderen 16 til 19 år.

Lange kurser

Man skal være fyldt 17,5 år for at tage alene på højskole uden en voksen. På de  lange kurser  er det oftest unge i alderen 18-25 år, der er elever, men alle aldersgrupper er velkomne. Et langt kursus varer typisk 4-5 måneder.

Korte kurser

De fleste andre grupper af voksne vælger at tage på et kort kursus , der typisk varer 1-2 uger - for eksempel et emnekursus eller et familiekursus.

Unge under 17,5 år

Er du fyldt 16 år, kan du vælge at tage på ungdomshøjskole. Der findes to ungdomshøjskoler i Danmark - henholdsvis Egå Ungdomshøjskole og Ungdomshøjskolen ved Ribe. Begge optager elever i alderen 16 til 19 år.

Se ungdomshøjskoler