Menuen for Højskolernes Folkekøkken 2023
Oplev Højskolernes berømte Folkekøkken med sund mad lavet af 100 pct. økologiske eller lokale råvarer. Overvejende grøntsager med kød eller fisk som tilbehør.
Torsdag ved Odder Højskole
Fredag ved
Lørdag ved Suhrs Højskole
Hvorfor fokus på at være et bæredygtigt køkken
En del af højskolernes mål er at understøtte, at højskolerne bliver en stærk, relevant og løsningsorienteret partner i den samfundsmæssige omstilling til bæredygtighed. Derfor er det også helt naturligt at dette afspejles i Højskolernes Folkekøkken.
Ca. 30 % af de menneskelige drivhusgasser stammer fra fødevareproduktion, men ved omtanke kan dette tal reduceres markant. Minimalt kødforbrug, minimalt madspild, brug af lokale, årstidsbestemte råvarer og omtanke ved forarbejdning er nøgleordene. Og derfor er det også samtidig udgangspunktet for de 1500 kuverter der dagligt tilberedes og serveres under Folkemødet i Højskolernes Folkekøkken.
Fakta:
- Madspild står for over 15 % af de samlede drivhusgasser
- Til produktion af 1 kg svinekød bruges 4800 L vand
Læs mere om arbejdet med bæredygtighed i Folkehøjskolernes Forening