Jubilæumssang 2019

I maj 2018 lancerede FFD en sangtekstkonkurrence, hvor alle kunne deltage. Opgaven bestod i at skrive en tekst til en højskolesang, som afspejler nutidens Danmark.

Og vinderen er...

Året er gået, komiteen har voteret og vinderen blev Lisbeth Smedegaard Andersen med teksten ”For vist vil de komme”. Bent Fabricius-Bjerre har skrevet melodi til sangen, og sangen fik sin urpremiere på Højskolernes Årsmøde d. 2. maj.

Læs mere her: Lisbeth Smedegaard Andersen vandt konkurrence om jubilæumssang

Dommerkomitéen bestod af sangbogsudvalget: Jørgen Carlsen, Dy Plambeck, Anne Odgaard Eyermann, Mette Sanggaard Schultz, Søren Launbjerg - og en repræsentant fra Rødding Højskole.

Hent tekst og melodi til sangen her

Prisoverrækkelse live på Facebook

Se Jørgen Carlsen motivere sangen og lyt til årsmødeforsamlingen synge den for første gang.

 

LIVE: Lisbeth Smedegaard Andersens vindersang med melodi af Bent Fabricius Bjerre synges for første gang på Højskolernes årsmøde. Hent tekst og melodi på https://www.hojskolesangbogen.dk/nyheder/2019/maj/ny-hoejskolesang-fra-lisbeth-smedegaard-andersen-og-bent-fabricius-bjerre-i-anledning-af-hoejskolernes-175-aars-jubilaeum/

Slået op af Højskolesangbogen i Torsdag den 2. maj 2019

Tidligere jubilæumssange

Da folkehøjskolerne i 1994 fejrede 150 års jubilæum for oprettelsen af verdens første højskole i Rødding blev der præsenteret seks bud på nye folkelige sange skrevet af nulevende danske forfattere. Bag initiativet stod Else Marie Okkels, på det tidspunkt højskolelærer på Danebod Højskole.

Ca. 25 danske forfattere tog imod opfordringen, men kun seks var i stand til inden for tidsfristen at levere et bud. Én af dem var Ester Bock. Hun skrev nr. 82 i højskolesangbogen: Blinkede dråber. En anden var Klaus Rifbjerg der skrev nr. 384 Danmark gamle barndomsland.