Folkehøjskolernes Forening i Danmark og andre højskoleforeninger

Højskolernes forening hedder officielt Folkehøjskolernes Forening i Danmark og er en interesseorganisation og en medlemsforening for de danske folkehøjskoler. Der findes også private højskoleforeninger rundt i hele landet, hvor højskoleinteresserede danskere går sammen om at høre foredrag og dyrke andre højskoleaktiviteter.

Folkehøjskolernes Forening i Danmark

Højskolernes forening hedder officielt Folkehøjskolernes Forening i Danmark og forkortes FFD. Folkehøjskolernes Forening i Danmark er en interesseorganisation for de danske folkehøjskoler og holder til i Højskolernes Hus på Nytorv i København. Folkehøjskolernes Forening i Danmark arbejder for folkehøjskolens idé og for at skabe gode og frie vilkår for skoleformens udvikling. Alle højskoler, der er godkendt af Kulturministeriet, er berettiget til at blive medlem af Folkehøjskolernes Forening i Danmark. Alle godkendte højskoler er således medlem af FFD.

Læs mere om skolemedlemskab.

Du kan også blive personligt medlem af Folkehøjskolernes Forening i Danmark.

Læs mere om personligt medlemskab.

Højskoleforeninger

Der findes en del private højskoleforeninger i Danmark. Blandt andet Københavns Højskoleforening og Odense Højskoleforening. I disse højskoleforeninger samles højskoleinteresserede til foredrag og andre aktiviteter. Højskoleforeningerne er ikke en del af Folkehøjskolernes Forening i Danmark.