Kierkegaard, Dostojevskij og Sartre – I tillid og trods

Silkeborg Højskole

Det bliver eksistentialisme på den helt store klinge, når vi dykker ned i menneskets afgrundsdybe følelser: Ansvaret, svigtet, håbet, hadet, skylden og skammen. Hvad skal der til, for at vi kan møde verden i tillid til at livet vil os det godt, og hvad er det modsat der driver os til trodsigt at opgive alt håb i fortvivlet indesluttethed? Er vi mennesker bestemt til et liv i lyset, eller er vi kolde kældermennesker?

Det storartede ved Kierkegaard, Dostojevskij og Sartre er, at de ikke er begrebsfilosoffer. I stedet lader de deres filosofiske tanker inkarnere i arketypiske figurer, som lever og ånder i bøgerne, så vi som tilhørere kan læse og lære, hvem vi selv er – i tillid og trods.

Emner for dette kursus

Humanistiske fag og Sprog
Etik
Filosofi
Idéhistorie
Litteratur

Om kurset

Hvilken højskole?

Hvornår?

Startdato 19.07.2020
Slutdato 25.07.2020

Hvor længe?

1 uge

Er der plads?

Status: Åben

Hvilken kursustype?

Emnekurser
Bestil materiale om kurset
4179
Kierkegaard, Dostojevskij og Sartre – I tillid og trods
Humanistiske fag og Sprog
Etik
Filosofi
Idéhistorie
Litteratur
1 uge
1
1 uge
2020-07-19
19-07-2020
2020-07-25
25-07-2020
Åben
Emnekurser
Østjylland
Silkeborg Højskole
Det bliver eksistentialisme på den helt store klinge, når vi dykker ned i menneskets afgrundsdybe følelser: Ansvaret, svigtet, håbet, hadet, skylden og skammen. Hvad skal der til, for at vi kan møde verden i tillid til at livet vil os det godt, og hvad er det modsat der driver os til trodsigt at opgive alt håb i fortvivlet indesluttethed? Er vi mennesker bestemt til et liv i lyset, eller er vi kolde kældermennesker? Det storartede ved Kierkegaard, Dostojevskij og Sartre er, at de ikke er begrebsfilosoffer. I stedet lader de deres filosofiske tanker inkarnere i arketypiske figurer, som lever og ånder i bøgerne, så vi som tilhørere kan læse og lære, hvem vi selv er – i tillid og trods.
Platanvej 12, 8600 Silkeborg
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/4179
http://silkeborghojskole.dk/sommerkurser
18
http://www.silkeborghojskole.dk/
Bred almen højskole

Kontakt højskolen

Silkeborg Højskole
Platanvej 12
8600 Silkeborg

Telefon: 86 82 29 33
info@silkeborghojskole.dk
Forstander: Jacob Zakarias Eyermann