Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Højskolen Østersøen

Højskolen Østersøen er et knudepunkt for dannelse, fællesskab og viden. Vi tilbyder et bredt udvalg af korte kurser og linjer, med høj faglig substans som fællesnævner. Vi vægter forskellighederne i fællesskabet højt og derfor inviterer vi også mennesker ind fra hele verdenen.

Om skolen

Samfund | Politik | Bæredygtighed | Ski | Natur

Vi formidler kontakter på tværs af grænser og kulturer, og samler unge og ældre til korte og lange højskoleophold med høj kvalitet og internationalt udsyn. Vores højskoleophold på 18 uger omfatter tre linjer - Ski, Natur Retur og Verdensborger.  Lærergruppen og eleverne er fælles om at skabe rum for inspirerende valgfagsundervisning, fællestimer og fritidsaktiviteter. 

Vi tilbyder både lange  og korte  ophold. Uanset hvem du er, glæder vi os til at møde dig i Aabenraa.

Korte kurser året rundt

Vi tilbyder korte kurser året rundt, tematiseret og tilpasset efter højtider, årstider og højdepunkter. Alle er velkomne på vores højskole og vi sørger for at du altid får det bedst mulige ud af dit ophold. Både fagligt, indholdsmæssigt og oplevelsesmæssigt. Vi har et fantastisk køkken, nogle dygtige undervisere og et engageret personale, der alle bakker op om dit ophold. 

De korte kurser er som regel mellem 1 og 2 uger, fordelt udover hele året. Vi har både adventkursus, nytårskursus, sommerkursus, påskekursus, familiekursus, adventure kurser, rejsekurser, kunst, musik og meget mere. 

 


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Naturen
Natur og Miljø
Engelsk
Sprog
Tysk
Internationale forhold
Politik
Samfund
Skisport

Fag og emner

Højskolens linjer

Skiinstruktør Østrig

Bliv skiinstruktør i Østrig, hvor du får det bedste fra et højskoleophold i 4 måneder og 4 måneder i Østrig ved en af vores mange kontakter. Vi har et stærkt hold af undervisere der ruster dig til både fysisk, psykisk, pædagogisk og sprogligt at kunne arbejde som skiinstruktør på nogle af de bedste skisportssteder i Østrig.

Bliv en del af løsningen på Natur:Retur

Med et bæredygtigt højskoleophold, på vores linje Natur:Retur. Her er miljø, bæredygtighed og klima i fokus. Vi vil kombinere teoretisk viden med en 'hands-on' tilgang. Vi skal retur i naturen og få værktøjerne til være en del af løsningen på de klimaproblemer vi står overfor. 

Verdensborger 

Hvorfor er der nogle der ofre sit eget og andres liv for religion? Er danskerne virkelig verdens lykkeligste folkefærd og hvilken rolle spiller tillid? Hvis dette er nogle spørgsmål du synes er interessante, er Verdensborger linjen lige noget for dig. Du vil få værktøjer til ikke kun at kunne indgå i debat, men også en grundlæggende forståelse for samfundet, på et lokalt, regionalt og globalt niveau.

Læs meget mere om vores linjer her


Praktiske informationer

Vi bor 50 meter fra stranden i et tidligere hotel med store lækre værelser - alle med eget bad og toilet. Det er nemt at komme til idrætsfaciliteter, vandet, skoven og gågaden er ca. 20 min. væk til fods.

Fra spisesalen er der udsigt over fjorden, foredragssalen er lys og kan rumme op til 100 personer. Undervisningen foregår i lyse lokaler og ude på græsset, når vejret tillader det.

Du har adgang til trådløst internet i alle fællesarealer og på værelserne samt fra en lille computerø i forhallen. 

Se Højskolen Østersøens beliggenhed

Praktiske oplysninger

Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Emnekurser, 17. november - 23. november, 1 uge
Emnekurser, 24. november - 30. november, 1 uge
Emnekurser, 1. december - 7. december, 1 uge
Emnekurser, 27. december - 2. januar, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Priser og økonomi - lange kurser

Priser på korte kurser står ved hvert kursus

Information om elevpladser

Elevpladser: 85

Rejser

Vi har en obligatorisk studierejse på vores skiinstruktør forud for de 4 måneder du skal ned og arbejde i Østrig. Det er her du skal tage din eksamen og vi vil besøge de forskellige skisportssteder.

Læs meget mere om det lige her

Kost

Kosthensyn til diabetiker, vegetar, veganer eller allergiker

Konference- og udlejningsfaciliteter

Kapacitet: 85 personer. Læs mere om Højskolen Østersøens udlejningsfaciliteter

Handicapfaciliteter

Teleslynge i én af vores sale. Allergivenlige værelser. Elevator.

Ring til skolen for yderligere information på +45 7462 4700

Kontakt højskolen

Højskolen Østersøen
Flensborgvej 48-50
6200 Aabenraa

Telefon: 74 62 47 00
info@hojoster.dk
Forstander: Morten Erbs