Højskolen Østersøen

Højskolen Østersøen er et mødested for mennesker fra hele Europa, der vil fællesskabet, diversiteten og det sproglige møde.

  • %c3%98sters%c3%b8en
  • %c3%98sters%c3%b8en 2
  • %c3%98sters%c3%b8en 3

Om skolen

Vi formidler kontakter på tværs af grænser og kulturer, og samler unge og ældre til korte og lange højskoleophold med høj kvalitet og internationalt udsyn. Vores samfundsfaglige profil omfatter tre branches med fokus på enten fremmedsprog eller kulturelt- samfundsfagligt forløb. Lærergruppen og eleverne er fælles om at skabe rum for inspirerende valgfagsundervisning, fællestimer og fritidsaktiviteter. 

Kombiner højskoleophold med arbejde som outdoor-guide eller skilærer. Bliv bedre til sprog og få masser af oplevelser. Musik, sport, outdoor og livet på vandet.

Du kan vælge både lange  og korte  ophold - det afhænger af dig.
Uanset hvem du er, glæder vi os til at møde dig i Aabenraa - ved porten til Europa.


Vores kernefag

Engelsk
Sprog
Tysk
Idræt og sport
Skisport
Internationale forhold
Samfund
Kor
Kunst
Naturen

Fag og emner

Højskolens projekter

Hvis du ønsker at styrke dine sprogkompetencer er efterårets skibumsprojekt det oplagte valg. Her opbygger du netværk, lærer sprog og styrker din viden omkring det, der sker i Europa lige nu. Med skilærerprojektet formidler vi arbejde til skilærere, tjenere og andet servicepersonale. Opholdet er meget intenst, og du får prøvet dine grænser og færdigheder af. Den helt store fordel er, at du tager dit netværk fra højskolen med, så vennerne ikke er helt så langt væk hvis det skulle have været en dårlig dag.

Vi tilbyder en kombination af debatter, workshops, arrangementer, udflugter og højskoleliv når det er allerbedst.


Praktiske informationer

Vi bor 50 meter fra stranden i et tidligere hotel med store lækre værelser - alle med eget bad og toilet. Det er nemt at komme til idrætsfaciliteter, skoven og gågaden er ca. 20 min. væk til fods.

Fra spisesalen er der udsigt over fjorden, foredragssalen er lys og kan rumme op til 100 personer. Undervisningen foregår i lyse lokaler og ude på græsset, når vejret tillader det.

Du har adgang til trådløst internet i alle fællesarealer og på værelserne samt fra en lille computerø i forhallen. 

Se Højskolen Østersøens beliggenhed

Praktiske oplysninger