Jyderup Højskole

På Jyderup Højskole er en lille højskole midt i skoven men tæt på byen. Vi ønsker at give dig rum og frihed til, sammen med andre, at finde din egen vej. Vores hovedfag er: Elektronisk Musik, Levende Musik, Grøn Guerilla, Dansk Sprog og Kultur, Forfatterskole og Kunst. Vi forholder os til verden vi er en del af og tager aktivt del i lokalsamfundet.

Maxresdefault

Om skolen

Jyderup Højskole bor i det idylliske slot Sølyst, som ligger ned til den smukke Skarresø tæt omkrandset af skov og krat, men også tæt på stationen og direkte tog til Københavns  byliv - én time fra byen, men helt ude i skoven.

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Højskolen er en lille kulturhøjskole, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, kultur og samfund. Vi ønsker både, at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen.

Professionel og praktisk undervisning

Vi har en høj faglighed og stærke kompetencer inden for de fag vi udbyder. Alle vores lærerer inden for de kunstneriske fag er selv udøvende kunstnere ved siden af deres arbejde på skolen. Derudover inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til workshops eller foredrag.

Vi ønsker at give vores elever mulighed for at være en del af det omgivende samfund med deres kunst eller faglighed. Derfor har samarbejder med kunstnere, gallerier, organisationer og lokale virksomheder. Vi har fx jævnligt åben scene, udstillinger på det lokale galleri, koncerter eller besøg hos bæredygtige first movers inden for jordbrug og økologi.

Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Have
Dansk som 2. sprog
Elektronisk musik
Rytmisk musik
Kunst
Vævning
Outdoor

Fag og emner

Hovedfag

Elektronisk Musik

Er for dig der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.

Levende Musik

Vil du skabe musik sammen med andre og samtidig lære at skrive og producere dine egne sange?

Forfatterskole

Forfatterskolen er et fællesskab, hvor du kan finde inspiration, og hvor det skal føles trygt at afprøve ideer og vise tekster frem. Du skal arbejde på at lave et færdigt værk fra start til slut.

Kunst

Vi arbejder seriøst og fokuseret med samtidskunst. Du kommer til at udvikle dit eget projekt, fra ide til færdigt værk, og lærer at organisere dig selv, som kunstner, kuratere og lave en udstillinger.

Dansk sprog og kultur

Her får du undervisning i det danske sprog, og lærer om historien og kulturen. Vi tager ud i landet og besøger steder som er afgørende for dansk kultur.

Grøn Guerilla

Hvordan kan vi gøre verden endnu bedre, og prøve kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis.

Det lille jordbrug

Drømmer du om livet på landet og om at drive et alsidigt jordbrug? Så har du nu muligheden for at deltage i et højskole- og praktikforløb, der giver dig et reality check og jord under neglene.

Læs om vores valgfag

Fællesskab

På en højskole er du en del af et fællesskab. Hver morgen starter vi med morgensamling. Vi synger og hører et oplæg fra en lærer eller en elev, om noget han eller hun brænder for, eller synes er vigtigt at bringe videre. Hver onsdag er der elevmøde, hvor I diskuterer alt fra elev-bar, festudvalg og hinanden. Vi har også fællesfag, fælles udflugter og arrangementer som koncerter, foredrag og andre happenings om aftenen eller i weekenden.

Mad

På Jyderup Højskole gør vi meget ud af maden, og vi har en dygtig kok ansat, der sammen med sine hjælpere laver mad og bager brød til os hver dag. Det er vigtigt for os at lave mad efter årstidens grønt, bruge resterne i stedet for at smide dem ud, og spise lidt mindre kød. Se køkkenets Instagram @kokkenjyderuphojskole.

Dit værelse

Du deler værelse med en anden elev af samme køn, med mindre du har valgt enkeltværelse. Værelset er dit hjem, mens du er her, så du er velkommen til at tage plakater, planter eller andet med, der kan gøre værelset til dit.

Diverse

• Wi-fi i hele huset, men en computer skal du selv have med.
  • Egen sø og skov uden før døren
  • Brændefyret sauna
  • Bålplads og klatretræ