Jyderup Højskole

På Jyderup Højskole giver vi vores elever indsigt og viden om den verden, vi er en del af. Vi har en høj faglighed og stærke kompetencer inden for de fag vi udbyder. Hovedfagene er elektronisk musik, Grøn Guerilla, Levende musik, Dansk sprog og kultur, Friluftsliv, og Kunst. Vi ønsker at tage aktiv del i lokalsamfundet igennem lokale samarbejder.

Maxresdefault

Om skolen

Jyderup Højskole har til huse i det idylliske slot Sølyst, som ligger ned til den smukke Skarresø tæt omkrandset af skov og krat, men også tæt på stationen og direkte tog til Københavns pulserende byliv. 1 time fra København - men helt ude i skoven.

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Højskolen er en lille kulturhøjskole, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, kultur og samfund. Vi ønsker både at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen.

Professionel og praktisk undervisning

Vi tilbyder proffesionel og workshopbaseret undervisning af vores lærere, der alle selv er udøvende kunstnere inden for deres felt ved siden af deres undervisning på skolen. Derudver inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til skolen

Besøg skolen

Er du interesseret i at blive elev på højskolen, så kom og få en rundvisning og en snak med lærerne. Vi giver 200 kr i tilskud til transporten. skriv til info@jyderuphojskole.dk og fortæl, hvornår du vil komme, så er vi klar til at tage i mod dig.

Vores kernefag

Billedkunst
Kunst
Vævning
Bæredygtighed og økologi
Have
Dansk som 2. sprog
Elektronisk musik
Rytmisk musik

Fag og emner

Hovedfag og valgfag

Elektronisk Musik
Er for dig der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.

Nordisk Friluftsliv
Har du mod på eventyr i naturen, drages du mod de store skove og savner du at kramme et træ.

Forfatter
Vil du gerne være forfatter ved at læse andres og skrive egne tekster

Levende Musik
Vil du skabe musik sammen med andre og samtidig lære at skrive og producere dine egne sange?

Grøn Guerilla
Hvordan kan vi gøre verden endnu bedre, og prøv kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis.

Kunst
Lær det grafiske håndværk at kende, bliv bedre til at udtrykke dig kunstnerisk og lære at male graffiti.

Dansk sprog og kultur
For dig der vil lære mere om Danmark og komme dybere ind i sproget, historien og kulturen

Det lille jordbrug
Drømmer du om livet på landet og om at drive et alsidigt jordbrug? Så har du nu muligheden for at deltage i et højskole- og praktikforløb, der giver dig et reality check og jord under neglene.

Valgfag
Desuden tilbyder vi valgfag: Yoga, friluftsliv, grafitti, vævning, sammenspil, træværksted, sang og stemmetræning, klaver, kulturledelse, mikrosociologi, guitar og elektronisk musik.

Wifi på hele skolen

Dobbeltværelser (få enkeltværelser) med toilet og bad på gangen

200 m fra Jyderup Station

Højskolen ligger meget naturskønt med udsigt over sø og skov

Der er mulighed for at vælge vegetar, veganer eller andre ønsker til kosten.

• H jskolerne
  • H jskolerne20175 500x244