Jyderup Højskole

Jyderup Højskole er en lille højskole midt i skoven, men tæt på byen. Vi ønsker at give dig rum og frihed til, sammen med andre, at finde din egen vej. Vores hovedfag er: Elektronisk Musik, Levende Musik, Grøn Guerilla, Dansk Sprog og Kultur, Forfatterskole og Kunst. Vi forholder os til verden omkring os og tager aktivt del i lokalsamfundet.

Maxresdefault

Om skolen

Jyderup Højskole bor i det idylliske slot Sølyst, som ligger ned til den smukke Skarresø tæt omkranset af skov og krat, men også tæt på stationen og direkte tog til Københavns  byliv - én time fra byen, men helt ude i skoven. 

Fordybelse, sammenhold og udsyn

Højskolen er en lille kulturhøjskole, som bevæger sig i spændingsfeltet mellem kunst, kultur og samfund. Vi ønsker både, at eleverne fordyber sig i deres hovedfag, kommer hinanden ved i socialt samvær og løfter blikket mod omverdenen.

Professionel og praktisk undervisning 

Vi har en høj faglighed og stærke kompetencer inden for de fag vi udbyder. Alle vores lærerer inden for de kunstneriske fag er fx selv udøvende kunstnere ved siden af deres arbejde på skolen. Derudover inviterer skolen jævnligt både danske og internationale kunstnere og gæstelærere til workshops eller foredrag.

Vi ønsker at give vores elever mulighed for at være en del af det omgivende samfund med deres kunst eller faglighed. Derfor samarbejder vi med kunstnere, gallerier, organisationer og lokale virksomheder. Vi har fx jævnligt åben scene, udstillinger på det lokale galleri, koncerter eller besøg hos bæredygtige first movers inden for jordbrug og økologi.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Have
Natur og Miljø
Dansk som 2. sprog
Skriveværksted
Elektronisk musik
Musik
Kunst
Vævning
Meditation
Yoga
Outdoor

Fag og emner

Hovedfag 

Elektronisk Musik

Er for dig, der vil fokusere på din musik og lære at komponere, producere og optræde med elektronisk musik.

Levende Musik

Kom og skab musik sammen med andre og lær samtidig at skrive og producere dine egne sange.

Forfatterskole

Forfatterskolen er et fællesskab, hvor du kan finde inspiration, og hvor du trygt kan afprøve ideer og vise tekster frem. Du vil arbejde på at lave et færdigt værk fra start til slut.

Kunst

Vi arbejder seriøst og fokuseret med samtidskunst. Du kommer til at udvikle dit eget projekt, fra ide til færdigt værk, og lærer at organisere dig selv, som kunstner, kuratere og lave en udstillinger.

Dansk sprog og kultur

Her får du undervisning i det danske sprog, og lærer om historien og kulturen. Vi tager ud i landet og besøger steder som er afgørende for dansk kultur.

Grøn Guerilla

Hvordan kan vi gøre verden endnu bedre, og prøve kræfter med miljømæssig, social og økonomisk omstilling i praksis.

Det lille jordbrug

Drømmer du om livet på landet og om at drive et alsidigt jordbrug? Så har du nu mulighed for at deltage i et højskole- og praktikforløb fra marts til august, der giver dig syn for sagen og jord under neglene.

Læs om vores valgfag


Praktiske informationer

Tilmelding 

Tilmeld dig her (vi har løbende optagelse)

Fællesskab

På en højskole er du en del af et fællesskab. Hver morgen starter med morgensamling. Vi synger og hører et oplæg fra en lærer eller en elev, om noget han eller hun brænder for, eller synes er vigtigt at bringe videre. Hver onsdag er der elevmøde, hvor I diskuterer alt fra elevbar, festudvalg og hinanden. Vi har fællesfag, fælles udflugter og arrangementer som koncerter, foredrag og andre happenings om aftenen eller i weekenden.

Mad

Jyderup Højskole gør vi meget ud af maden, og vi har en dygtig kok ansat, der med sine hjælpere laver mad og bager brød til os hver dag. Det er vigtigt for os at lave mad efter årstidens grønt, bruge resterne i stedet for at smide dem ud, og spise mindre kød. Se køkkenets Instagram @kokkenjyderuphojskole.

Dit værelse

Du deler værelse med en anden elev af samme køn, med mindre du har valgt enkeltværelse. Værelset er dit hjem, mens du er her, så du er velkommen til at tage plakater, planter eller andet med, der kan gøre værelset til dit.

Diverse

 • Wi-fi i hele huset, men en computer skal du selv have med.
 • Sø og skov uden før døren
 • Brændefyret sauna
 • Bålplads og klatretræ
 • To kajakker
 • Urtehave

 • H jskolerne
 • H jskolerne20175 500x244
 • H jskolerne20173 500x244
 • H jskolerne20174 500x244
 • H jskolerne20172 500x244