Det levende køkken - Surdej - Gæring -  Fermetering - Kombucha - Yoghurter - Oste

Nørgaards Højskole

På kurset dykker vi ned i køkkenets biologi, de ønskelige bakterier og svampe men også enzymer, som vi bruger til bl.a. at lave ost.

Vi taler selvfølgeligt om, hvad der er ’godt’ og ’skidt’, men mest af alt, så går vi i madværkstedet og får en hel masse erfaringer med forskellige typer mad og drikke, som er fremstillet vha. bevidst omgange med mikro-organismer og enzymer.

Hele uge skal vi arbejde sammen i skolens nye flotte og praktiske madværksted og bryggeri med at bage surdejsbrød, fermetering, gæring, lave kombucha, yoghurt og  andre spændende ting.

Så vidt muligt vil vi naturligvis indrage lokale og årstidens madvarer. Det kan også være, at vi vi sanke fra naturen.

 

 

Emner for dette kursus

Naturen og Naturvidenskab
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Have
Naturen
Natur og Miljø
Naturvidenskab
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Ernæring
Kostomlægning
Madlavning
Sundhed

Om kurset

Hvilken højskole?

Hvornår?

Startdato 05.03.2023
Slutdato 11.03.2023

Hvor længe?

1 uge

Er der plads?

Status: Ledige pladser

Hvilken kursustype?

Emnekurser
Bestil materiale om kurset

Andre korte kurser

Seniorkurser, 22. december - 26. december, 1 uge
Seniorkurser, 22. december - 26. december, 1 uge
Seniorkurser, 29. december - 2. januar, 1 uge
Seniorkurser, 29. december - 2. januar, 1 uge
9574
Det levende køkken - Surdej - Gæring -  Fermetering - Kombucha - Yoghurter - Oste
Naturen og Naturvidenskab
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Have
Naturen
Natur og Miljø
Naturvidenskab
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Ernæring
Kostomlægning
Madlavning
Sundhed
Korte kurser (1-7 uger)
1
1 uge
2023-03-05
05-03-2023
2023-03-11
11-03-2023
Ledige pladser
Emnekurser
Østjylland
Nørgaards Højskole
På kurset dykker vi ned i køkkenets biologi, de ønskelige bakterier og svampe men også enzymer, som vi bruger til bl.a. at lave ost. Vi taler selvfølgeligt om, hvad der er ’godt’ og ’skidt’, men mest af alt, så går vi i madværkstedet og får en hel masse erfaringer med forskellige typer mad og drikke, som er fremstillet vha. bevidst omgange med mikro-organismer og enzymer. Hele uge skal vi arbejde sammen i skolens nye flotte og praktiske madværksted og bryggeri med at bage surdejsbrød, fermetering, gæring, lave kombucha, yoghurt og  andre spændende ting. Så vidt muligt vil vi naturligvis indrage lokale og årstidens madvarer. Det kan også være, at vi vi sanke fra naturen.    
Vestre Ringvej 9, 8850 Bjerringbro
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/9574
http://nrgaard.dk/nrgaard/kortekurser/tilmelding/index.html
52
http://nrgaard.dk
Bred almen højskole

Kontakt højskolen

Nørgaards Højskole
Vestre Ringvej 9
8850 Bjerringbro

Telefon: 86 68 23 00
adm@nrgaard.dk
Forstander: Karen Friis