Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.
Rødding HøjskoleHelt konkret skal vi have hænderne i jorden og dyrke grøntsager. Vi skal arbejde med konservering i vores undervisningskøkken – sylte, henkoge og fermentere de nyhøstede grøntsager – vi skal skabe vores egne mejeriprodukter – yoghurt, smør og friskoste – vi skal røge vores egen laks og bacon og brygge vores egen frugtvin, mjød og cider. På tur til Vadehavet og Mandø skal vi lære naturen at kende og sanke i dens spisekammer. Og vi skal lære at sanke i et almindeligt nærområde – vi går på sanketur i højskolens nærområde. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Urban Garden. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering. Det flydende univers. Foredrag med Nikolaj Kirk fra DR’s Nak & Æd.
Emner for dette kursus
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet •
Ernæring
•
Madlavning
•
Humanistiske fag og Sprog •
Filosofi
•
Fortællinger
•
Historie
•
Kulturformidling
•
Kulturhistorie
•
Lokalhistorie
•
Naturen og Naturvidenskab •
Have
•
Permakutlur
•
Musik Teater og dans •
Sang
•

Om kurset
Hvilken højskole?
Hvornår?
Startdato 02.08.2025
Slutdato 08.08.2025
Hvor længe?
1 uge
Er der plads?
Status: Ledige pladser
Hvilken kursustype?
Emnekurser
Kataloger
Bestil materiale om kursetAndre korte kurser
Emnekurser, 22. februar - 28. februar, 1 uge
Emnekurser, 8. marts - 14. marts, 1 uge
Emnekurser, 5. april - 11. april, 1 uge
Emnekurser, 10. maj - 16. maj, 1 uge
12862
Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Humanistiske fag og Sprog
Filosofi
Fortællinger
Historie
Kulturformidling
Kulturhistorie
Lokalhistorie
Naturen og Naturvidenskab
1
1 uge
2025-08-02
02-08-2025
2025-08-08
08-08-2025
Ledige pladser
Emnekurser
Sønderjylland
Rødding Højskole
Helt konkret skal vi have hænderne i jorden og dyrke grøntsager. Vi skal arbejde med konservering i vores undervisningskøkken – sylte, henkoge og fermentere de nyhøstede grøntsager – vi skal skabe vores egne mejeriprodukter – yoghurt, smør og friskoste – vi skal røge vores egen laks og bacon og brygge vores egen frugtvin, mjød og cider. På tur til Vadehavet og Mandø skal vi lære naturen at kende og sanke i dens spisekammer. Og vi skal lære at sanke i et almindeligt nærområde – vi går på sanketur i højskolens nærområde. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Urban Garden. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering. Det flydende univers. Foredrag med Nikolaj Kirk fra DR’s Nak & Æd.
Flors Alle 1,
6630 Rødding
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/12862
https://www.rhskole.dk/korte-kurser/tilmelding-korte-kurser/
14
http://www.rhskole.dk/
Bred almen højskole