Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.
Rødding HøjskoleVi skal have hænderne i jorden og dyrke grøntsager – både rækkevis af gulerødder i højskolens store køkkenhave, men også vertikalt og i små potter som passer til det urbane miljø, mange mennesker lever i. I vores undervisningskøkken skal vi arbejde med konservering, når vi sylter, henkoger og fermenterer nyhøstede grøntsager. Vi skal skabe vores egne mejeriprodukter som yoghurt, smør og friske oste. Vi skal lave vores egne røgvarer ud af laks og bacon og vi skal brygge vores egen øl. Heldagsture til Rømø, Vadehavet og Stensbæk Plantage, hvor vi skal sanke i naturens spisekammer. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Snit en ske. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering & surdej. Øl & øl. Foredrag med køkkenhaveeksper Signe Schrøder og forfatter Niels Kraus-Kjær.
Underviser: Kasper Hofer Østergaard.
Emner for dette kursus
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet •
Ernæring
•
Madlavning
•
Humanistiske fag og Sprog •
Filosofi
•
Fortællinger
•
Kulturformidling
•
Kulturhistorie
•
Lokalhistorie
•
Naturen og Naturvidenskab •
Have
•
Permakultur
•
Musik Teater og dans •
Sang
•

Om kurset
Hvilken højskole?
Hvornår?
Startdato 01.08.2026
Slutdato 07.08.2026
Hvor længe?
1 uge
Er der plads?
Status: Ledige pladser
Hvilken kursustype?
Emnekurser
Kataloger
Bestil materiale om kursetAndre korte kurser
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
14333
Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Humanistiske fag og Sprog
Filosofi
Fortællinger
Kulturformidling
Kulturhistorie
Lokalhistorie
Naturen og Naturvidenskab
1
1 uge
2026-08-01
01-08-2026
2026-08-07
07-08-2026
Ledige pladser
Emnekurser
Sønderjylland
Rødding Højskole
Vi skal have hænderne i jorden og dyrke grøntsager – både rækkevis af gulerødder i højskolens store køkkenhave, men også vertikalt og i små potter som passer til det urbane miljø, mange mennesker lever i. I vores undervisningskøkken skal vi arbejde med konservering, når vi sylter, henkoger og fermenterer nyhøstede grøntsager. Vi skal skabe vores egne mejeriprodukter som yoghurt, smør og friske oste. Vi skal lave vores egne røgvarer ud af laks og bacon og vi skal brygge vores egen øl. Heldagsture til Rømø, Vadehavet og Stensbæk Plantage, hvor vi skal sanke i naturens spisekammer. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Snit en ske. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering & surdej. Øl & øl. Foredrag med køkkenhaveeksper Signe Schrøder og forfatter Niels Kraus-Kjær.
Underviser: Kasper Hofer Østergaard.
Flors Alle 1,
6630 Rødding
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/14333
https://www.rhskole.dk/korte-kurser/tilmelding-korte-kurser/
14
http://www.rhskole.dk/
Bred almen højskole