Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.

Rødding Højskole

Vi skal have hænderne i jorden og dyrke grøntsager – både rækkevis af gulerødder i højskolens store køkkenhave, men også vertikalt og i små potter som passer til det urbane miljø, mange mennesker lever i. I vores undervisningskøkken skal vi arbejde med konservering, når vi sylter, henkoger og fermenterer nyhøstede grøntsager. Vi skal skabe vores egne mejeriprodukter som yoghurt, smør og friske oste. Vi skal lave vores egne røgvarer ud af laks og bacon og vi skal brygge vores egen øl. Heldagsture til Rømø, Vadehavet og Stensbæk Plantage, hvor vi skal sanke i naturens spisekammer. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Snit en ske. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering & surdej. Øl & øl. Foredrag med køkkenhaveeksper Signe Schrøder og forfatter Niels Kraus-Kjær.

Underviser: Kasper Hofer Østergaard.

Emner for dette kursus

Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Ernæring
Madlavning
Humanistiske fag og Sprog
Filosofi
Fortællinger
Kulturformidling
Kulturhistorie
Lokalhistorie
Naturen og Naturvidenskab
Have
Permakultur
Musik Teater og dans
Sang

Om kurset

Hvilken højskole?

Hvornår?

Startdato 01.08.2026
Slutdato 07.08.2026

Hvor længe?

1 uge

Er der plads?

Status: Ledige pladser

Hvilken kursustype?

Emnekurser

Kataloger

Bestil materiale om kurset

Andre korte kurser

Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
Emnekurser, 15. november - 21. november, 1 uge
14333
Selvforsyning i praksis. På gastronomisk eventyr.
Sundhed Mad Livsstil og Spiritualitet
Ernæring
Madlavning
Humanistiske fag og Sprog
Filosofi
Fortællinger
Kulturformidling
Kulturhistorie
Lokalhistorie
Naturen og Naturvidenskab
Have
Permakultur
Musik Teater og dans
Sang
Korte kurser (1-7 uger)
1
1 uge
2026-08-01
01-08-2026
2026-08-07
07-08-2026
Ledige pladser
Emnekurser
Sønderjylland
Rødding Højskole
Vi skal have hænderne i jorden og dyrke grøntsager – både rækkevis af gulerødder i højskolens store køkkenhave, men også vertikalt og i små potter som passer til det urbane miljø, mange mennesker lever i. I vores undervisningskøkken skal vi arbejde med konservering, når vi sylter, henkoger og fermenterer nyhøstede grøntsager. Vi skal skabe vores egne mejeriprodukter som yoghurt, smør og friske oste. Vi skal lave vores egne røgvarer ud af laks og bacon og vi skal brygge vores egen øl. Heldagsture til Rømø, Vadehavet og Stensbæk Plantage, hvor vi skal sanke i naturens spisekammer. Holdundervisning på workshops: Mejeri & røgvarer. Snit en ske. Den selvforsynende køkkenhave. Fermentering & surdej. Øl & øl. Foredrag med køkkenhaveeksper Signe Schrøder og forfatter Niels Kraus-Kjær. Underviser: Kasper Hofer Østergaard.
Flors Alle 1, 6630 Rødding
https://basen.hojskolerne.dk/orders/course_catalogue/14333
https://www.rhskole.dk/korte-kurser/tilmelding-korte-kurser/
14
http://www.rhskole.dk/
Bred almen højskole

Kontakt højskolen

Rødding Højskole
Flors Alle 1
6630 Rødding

Telefon: 74 84 22 84
kontor@rhskole.dk
Forstander: Anja og Mads Rykind-Eriksen