Oasehøjskolen

Oasehøjskolen er en kristen højskole i smukke historiske rammer. I et rummeligt fællesskab udforsker du livets store spørgsmål, tager på eventyr i naturen, udvikler dig som menneske og bliver udfordret og udrustet til at tage ansvar for verden. Her kan du fordybe dig i adventure, naturen, troen og fællesskabet med andre.

Om skolen

Oasehøjskolen er en kristen højskole. Derfor snakker vi om tro, eksistens og livets store spørgsmål. Vi udforsker Bibelen som grundlag for vores kultur, eksistens og etik i et rummeligt og skønt højskolefælleskab med plads til forskellighed. Vores elever kommer fra alle mulige kirkeretninger og uden kirketilknytning.

Vi har et rummeligt og accepterende højskolefællesskab, hvor der er plads til at være på vej i livet. Plads til at stille spørgsmål og plads til at tvivle. Vi arbejder med kreativitet, folkelig oplysning, demokratisk dannelse og personlig udvikling. Nøjagtig som du kan forvente det på en højskole.

På Oasehøjskolen taler vi ikke bare om tingene. Vi afprøver det, vi lærer, i praksis. Undervisningen er relevant for dit liv, så du kan bruge de ting, du lærer.

Højskolen oser af herregårdsstemning i den smukkeste natur midt i Jylland. Vi har fantastiske rammer både ude og inde. Vores kæmpe park er noget helt særligt. Her tager vi på adventure, finder stilhed og hvile og leger og dyrker fællesskabet.

Vores kernefag

Adventure
Idræt og sport
Outdoor
Volleyball og beachvolley
Internationale forhold
Samfund
Kristendomskundskab
Psykologi

Fag og emner

Læs mere om vores fag her.

På Oasehøjskolen bliver du fyldt på med god, kreativ undervisning. Der er noget til kreativiteten, kroppen, ånden og sjælen.

Basisfagene om tro og eksistens er for alle elever. Det er blandt andet

- "Havet vi svømmer i" om samtiden og kulturen.

- "Praktisk kristendom"

- "Det gode liv"

- "Den gode samtale"

- "Personlig tro og Gudsbilleder"

- "Bibelens store fortælling"

Profilfag giver ekstra tid til fordybelse. Tid til at eksperimentere med det, du altid har overvejet, men aldrig kastet dig ud i. Om det er at overvinde din højdeskræk eller omsætte Bibelen til handling.

​Vi har to profilfag: Scripture og  Adventure.

Valgfag giver dig mulighed for at prøve noget nyt eller bare gøre noget, du elsker. Vi tilbyder en række valgfag:

- Bushcraft

- Køn, identitet og seksulitet

- Keramik

- Volleyball

- Naturleg

- Det analoge liv

- Ting, min far burde have lært mig

- Sommerlejr for udsatte børn

BELIGGENHED: Oasehøjskolen er placeret smukt midt i Jylland få km fra Kjellerup mellem Silkeborg og Viborg. Her bor vi

HERREGÅRD: Vi bor i de historiske bygninger Oustruplund, som blev bygget i 1882. Højskolen er især kendt for vores hygge og skønne park. Se en rundvisning her.

FACILITETER: Vi har musiklokale, kunst og kreaværksted, træværksted, sylokale, elevernes egen café, bålhytte, multibane til boldspil, gymnastiksal, bibliotek og masser af hygge.

VÆRELSER: Du bor sammen med en anden elev på et rummeligt værelse, og I er 4-6 personer om at dele et badeværelse.

MADEN: I hverdagene spiser vi sammen i skolens hyggelige spisestue. Vi spiser lokalt og med omtanke for miljøet. Den gode køkkenstemning siver ud i spisesalen sammen med lækker, sund og varieret mad - også til dig, der er vegetar, pescetar eller har andre ønsker i forhold til kost.

ALT DET ANDET: Vi har caféaftener, kulturaftener, tager på rejser til fjeldet i Norge, til Berlin og Egypten, har pilgrimssvandring, outdoorweekender, juleuge, grøn uge og meget andet!

Vil du vide mere eller overvejer du at tage på Oasehøjskolen? Så kontakt vores forstander, Jakob, på tlf. 25 99 70 70 eller skriv til oplev@oasehojskolen.dk

Vores aktuelle kurser

Lange kurser

Skoletype

Kristen højskole

Vores ugepris er 1.450 kr.

Forårsholdet varer 24 uger, og koster 34.800 kr.

Efterårsholdet varer 20 uger og koster 29.000 kr.

Man skal påregne 5.000 kr om efteråret og 8.000 kr om foråret til rejser.

Du kan søge tilskud fra elevstøttefonden.

Information om elevpladser

Elevpladser: 56

Vi har 56 elevpladser, og udbyder et 24 ugers højskoleophold i foråret (inklusive SommerOase i uge 29) og et 20 ugers højskoleophold i efteråret.

Rejser

På profilfagsrejser fordyber du dig i dit profilfag. Adventure tager til Norge for at klatre på vinterfjeld, og Scripture tager til Berlin for at undersøge ondskab.

Fællesturen går til den Egyptiske ørken med vores arabisktalende forstander.

Kost

Vores køkken kan lave vegetarmad, gluten- og lactosefri kost samt andre ønsker.

Børn med på lange kurser

Nej, det er desværre ikke muligt.

Konference- og udlejningsfaciliteter

Det er muligt at leje skolen til arrangementer. Kontakt forstander Jakob Swartz for at høre mere.

Kontakt højskolen

Oasehøjskolen