Oure Højskole Sport & Performing Arts

På Oure Højskole skaber vi i fællesskab de bedste rammer for et uforglemmeligt kapitel i dit liv. Du vil opleve et højskoleophold, hvor der er tempo, fart og fordybelse. Vi har fantastiske rammer og faciliteter samt professionelle og engagerede undervisere i adventure, fitness, snowboard og kitesurf, fodbold, sejlads, ski, dans, skuespil og musik.

Om skolen

Oure Højskole bliver du en del af et stort fællesskab. Hverdagen er fyldt med den sport eller performing art, du brænder for, men et højskoleophold er meget mere end det og rummer alt fra valgfag og morgensamlinger til foredrag, kulturcafé og fester.

Vi mødes med vores forskellige baggrunde og inspireres dagligt af hinanden med vores forskellige passioner i livet. Vi dyrker modet til at åbne vores sind, udfordre konventionerne og vi styrker lysten til at rykke grænser for vores egen læring og dannelse.

Vores spisesal er samlingspunktet for en stor del af din hverdag på højskolen og det er her du både vil opleve at blive kulinarisk forkælet med bæredygtighed for øje, men også vil blive udfordret og beriget med nye ideer, tanker og ikke mindst venskaber for livet.

Det, der gør Oure Højskole til noget helt særligt, er det alsidige campus-miljø med fodbold, adventure, fitness, sejlads, ski, snowboard og kitesurf, samt dans, musik og skuespil. Det giver en dynamisk højskole med masser af plads til at fordybe sig og mulighed for at lade sig inspirere af hinanden. 

Du er meget velkommen til at besøge os, få en rundvisning og en snak med vores undervisere. Book en rundvisning her


Vores kernefag

Adventure
Fitness
Fodbold
Idræt og sport
Sejlads
Skisport
Surfing
Dans
Musik
Skuespil

Fag og emner

På Oure Højskole vælger du 1-2 linjefag indenfor den sport eller performing art du brænder for. 

Du kan vælg mellem følgende linjefag:

Dans, musik, skuespil, sejlads, fitness, kitesurfing/snowboard, ski, fodbold + træner, boldadventure og kunst & keramik

Udover din sportslige eller kunstneriske linjefag, skal du vælge mellem en masse spændende valgfag og højskolefag, som fx Kulturmøder igennem måltider, Idrætspsykologi, Seksuel dannelse, Sport i Verden, Filosofiske grundprincipper, Granny, Kampsport og Keramik for begyndere. Du kan læse om vores mange højskolefag og valgfag her

Hver måned bliver der udbudt nye valgfag og bifag, så du hele tiden har mulighed for at prøve kræfter med nye emner og fag, som du ikke nødvendigvis troede, du skulle møde i løbet af dit højskoleophold. 

Vores højskoleophold har opstart i januar, april og august. Se mere på oure.dk/hoejskole

Vi afholder korte kurser hele sommeren. Se mere på oure.dk/sommerkurser


Praktiske informationer

Oure Højskole ligger på smukke Sydfyn i skønne omgivelser
Med det Sydfynske Øhav har vi nogle af de bedste forhold til vores kitesurfere. Vi har tre af Danmarks bedste mountainbikespor i baghaven som vores adventure-elever nyder godt ud. Lundeborg Havn ligger meget tæt på skolen og er vores sejlbase for både ProSkipper og Danmark Rundt. Til vores skiere og snowboardere har Oure Højskole eget skihotel i Bad Gastein i Østrig.

Til vores elever på dans, musik og skuespil, har vi flere dansesale, "state of the art"-musikstudie, professionelt indrettede øvelokaler og en “black box” med professionelt opsat lys.

Øvrig info

  • Du skal minimum være fyldt 17,5 år inden kursusstart. Gennemsnitsalderen på Oure Højskole er ca. 22 år.
  • Du kommer til at bo på værelse med andre elever af samme køn med adgang til badeværelse på gangen.
  • Du vil blive kulinarisk forkælet fra et køkken, der har det økologiske guldmærke, har fokus på lokale leverandører og som arbejder for mindst muligt madspild. 
  • Der er rigtig fine transportmuligheder til Oure Højskole. Der kører jævnligt busser til Svendborg og Nyborg, hvorfra du kan komme videre til København og Jylland. Stoppestedet er lige ved siden af skolen.

 


Skoletype

Fagspecialiseret højskole

Priser

Hvad koster et ophold på Oure Højskole?
Et ophold på Oure Højskole koster 1.932 kr. om ugen + tilmeldings- og materialegebyr samt rejseomkostninger.

Der ydes rabat på nogle af de kurser, der kører over et helt år. 

Du kan se alle priser her. 

Information om elevpladser

Elevpladser: 130

Hvor mange elever er der på Oure Højskole?
På Oure Højskole er der ca. 110 elever. 

Rejser

For os er rejser spændende, inspirerende og dannende. 

På Oure Højskole har du mulighed for at rejse til Uganda, New York & Washington, De Østrigske Alper eller Berlin. 

Vi kalder vores rejsekoncept ”Oure sætter spor”.

Kontakt højskolen

Oure Højskole Sport & Performing Arts
Landevejen 98A
5883 Oure

Telefon: 62 38 38 37
hojskole@oure.dk
Forstander: Jasper Gramkow Mortensen