• Den globale empati dyrkes i køkkenhaven

Publiceret 21-04-2021
    Bæredygtighed Højskoleliv

En stærkere fornemmelse af naturen giver en stærkere forbindelse til naturen og dermed en øget lyst til at passe på den jord, vi deler. Derfor er eleverne rykke..

• Nu kan seniorhøjskoler endelig åbne

Publiceret 16-04-2021

Den 21. april kommer der endelig liv på seniorhøjskolerne.

• Grønne fag slår rødder i højskoleskemaet

Publiceret 12-04-2021

Knap 90 % af landets højskoler udbyder et eller flere fag med bæredygtighed som omdrejningspunkt. Eleverne får praktiske færdigheder og nye erkendelser, der giv..

• Tips til et godt - og lovligt - skraldemåltid

Bæredygtighed

Hvis du overholder reglerne og er kreativ i køkkenet, kan du med fordel gå på skattejagt i containerbuffeten. Her er et par tips til at komme i gang.

• Sådan farver du tøj med bioaffald

Bæredygtighed

Der er mange muligheder for at genoplive gammelt kluns på en bæredygtig måde. Du kan fx naturfarve dit tøj med forskellige rester fra biospanden.

• Regionale folkehøringer: Demokratiet har brug for din hjælp

Publiceret 17-03-2021
    Event

Efter et år med coronabobler og ekkokamre er der brug for nye demokratiske initiativer, der kan skabe forbindelser mellem mennesker med forskellige meninger. So..

• Højskolerne inviterer til Online Åbent Hus

Publiceret 12-03-2021
    Event Højskoleliv

Kommende elever og højskoleinteresserede kan i år møde skolerne til et online arrangement, hvor der vil være mulighed for at besøge to højskoler og stille spørg..

• Der er ledige pladser på højskolernes forårshold, og du kan starte med det samme

Publiceret 11-03-2021
    Højskoleliv

Trænger du til fællesskab, kram og noget meningsfuldt at lave? På mandag åbner højskolerne, og det giver dig en unik mulighed for at slippe fri af coronaboblen..

• Der danses linedance på Bornholms Højskole - snart kan andre højskoleelever også få danset ud

Så blev det forår på landets folkehøjskoler

Publiceret 09-03-2021
    Højskoleliv Corona

Fra mandag den 15. marts åbner landets højskoler op for de lange kurser igen. Desværre gør forholdene på enkelte højskoler, at de må vente lidt endnu.

• Politiken udgiver nyt højskoletillæg

Publiceret 05-03-2021
    Højskoleliv Bæredygtighed Højskole for flere Corona

Højskolerne er ramt af en grøn bølge, og selvom de har været lukket ned siden jul, lever højskoleånden videre ude på skolerne. Læs Politikens højskoletillæg her..

Søg i nyheder

Nyhedsbreve

I HøjskoleNYT kan du ca. én gang om måneden læse aktuelle historier fra højskoleområdet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Hent RSS feed

Med et RSS-feed kan du løbende få nyheder ind i på din mailkonto. Tilføj url under RSS-kilder i fx Outlook.

Hent RSS feed