• En hyldest til fællesskabet - vil du være med?

Publiceret 28-10-2020
    Fællesskab

Føler du også vores fællesskaber er udfordret for tiden? Selvom vi er sammen hver for sig, så er vi stadig et fællesskab. Det synes højskolerne, at vi skal hyld..

• Højskolerne med i fælles udspil: Giv Danmark en grøn demokratifond

Publiceret 06-10-2020
    Bæredygtighed

Danmark har en historisk mulighed for at give et demokratisk svar på klimakrisen. Men det kræver en ambitiøs indsats, hvis borgerne for alvor skal aktiveres i o..

• Ny podcast med Lea Korsgaard udgivet i samarbejde med Politiken

Publiceret 06-10-2020
    Højskoleliv Fællessang Fællesskab

Zetlands chefredaktør er kæmpe fan af fællessang fra den ikoniske blå højskolesangbog. I podcasten ‘Højskolen Revisited’ fortæller hun om højskolens og fællessa..

• Mellem psykolog og tryllekunstner

Publiceret 30-09-2020
    Højskoleliv Fællesskab Dannelse

PORTRÆT Det har altid handlet om den kropslige forankring i verden gennem bevægelser. Nu danser og sanser Trine Sønderholm Larsen gennem kroppen med eleverne på..

• "Vi mangler føling med det, der omgiver os."

Publiceret 10-09-2020
    Bæredygtighed Dannelse

BÆREDYGTIGHED Højskolelærer Kasper Hofer Søndergaard bringer erfaringen fra et bofællesskab og sin uddannelse som mediedesigner med ind undervisningen i bæredyg..

• Højskoleelever marcherer for klimaet

Publiceret 01-09-2020
    Bæredygtighed Fællesskab Ambassadører

Lørdag d. 5/9 bliver en dag i klimaets tegn. En række højskoleambassadører har taget initiativ til at deltage i vigtige klimaarrangementer både i København og i..

• "Efter en uge forsvandt min facade, og så var jeg blid som et kid"

Publiceret 26-08-2020
    Højskole for flere Uddannelse

EN HØJSKOLE FOR FLERE Malthe Lykke Mathiasen blev mobbet i folkeskolen og pjækkede så meget som muligt. Han gik ud af 9. klasse uden en eksamen. På Brande Højsk..

• "Højskolen har givet mig en indre ro"

Publiceret 18-08-2020
    Højskole for flere Uddannelse

EN HØJSKOLE FOR FLERE Nadia Lise Dyhrberg Petersen har aldrig været skoletræt, men droppede ud af efterskole og gymnasium, fordi hun havde svært ved at finde in..

• Sol og vind gør højskolerne selvforsynende

Publiceret 09-08-2020
    Bæredygtighed Dannelse

Højskolerne er langt fra gået i sort, når det kommer til grøn omstilling. I dag producerer 45 % af landets folkehøjskoler selv alt eller dele af deres energi vi..

• Naturvandring

Højskolernes Sommerpakke

Publiceret 02-07-2020
    Højskole for flere Bæredygtighed Seniorer Højskolekurser

Masser af ekstraordinær aktivitet til og med september og mulighed for at få rabat på sommerkurser på landets folkehøjskoler

Søg i nyheder

Nyhedsbreve

I HøjskoleNYT kan du ca. én gang om måneden læse aktuelle historier fra højskoleområdet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet