Højskoleophold blev vendepunktet for Simone

Udgivet 24-04-2019

Simone havde en fast ide om vejen gennem uddannelsessystem, Den skulle ende med et job som embedsmand. Men hun blev i tvivl og tog på højskole og fandt den rigtige retning.

Simone Bjerring

Det blev simpelthen en knude om halsen, og så tænkte jeg bare: ”Fandme nej!” – nu kaster jeg håndklædet i ringen og finder ud af, hvad jeg vil med mit liv.

25-årige Simone Bjerring

Sådan fortæller 25-årige Simone Bjerring, der til dagligt læser til Psykomotorisk terapeut i Randers. Det lå bestemt ikke i kortene, at hun skulle havne, hvor hun er i dag. Men ad omveje og et ophold på Odder Højskole hjalp hende på rette spor.

Simone havde en detaljeplan for fremtiden - gymnasie, sabbatår, universitet, job

Det sjove er, at jeg altid har været meget bevidst om, hvad jeg gerne ville med mit liv. Alt var planlagt ned til mindste detalje. Først gymnasiet, så et enkelt sabbatår, videre på universitetet, og derefter arbejde som embedsmand inde på Christiansborg. 

Men så opstod tvivlen

Planen om gymnasiet samt et sabbatår efterfølgende gik helt som planlagt, og derfor var næste skridt helt naturligt. Men så opstod tvivlen.

Det var først, da jeg stod dernede og var på helt egne ben, at jeg fik det her wake-up call. Jeg kendte absolut ingen, og afstanden mellem Bjerringbro hvor jeg kom fra og Esbjerg er ret stor. Det tog mig 2,5 timer i bus hver vej, så jeg følte mig langt hjemmefra. Men jeg har altid været meget målrettet omkring, at det skulle være Sociologi og kulturanalyse-studiet, så derfor var valget om at hive teltpløkkerne op fra Bjerringbro og flytte til Esbjerg for at studere ikke svært at tage på daværende tidspunkt.

Droppede ud af studiet

Men cirka halvvejs i min bachelor blev jeg i tvivl, om det nu var det rigtige. Det blev simpelthen en knude om halsen, og så tænkte jeg bare: ”Fandme nej!” – nu kaster jeg håndklædet i ringen og finder ud af, hvad jeg vil med mit liv. På tredje semester tog jeg beslutningen om at droppe ud og flytte tilbage til mine forældre i Bjerringbro.

 

Læs mere om pit stop fra studiet

 

Højskolen blev vendepunktet

Simone brugte tiden efter universitet på at finde ud af, hvad der skulle ske med hendes liv. 

Det var lidt tilfældigt, at jeg valgte at tage på højskole. Det var overhovedet ikke en overvejelse, jeg havde, for det var jo ikke en del af min plan fra starten. Jeg har aldrig nogensinde troet, at jeg ville passe ind på en højskole, men det viste sig jo ikke at være tilfældet. En ting var at vælge højskolen for det faglige, men det sociale var i lige så høj grad med til at pege pilen mod et højskoleophold.

Faktisk havde jeg ikke set højskolen, inden jeg startede i Odder. Egentlig tænkte jeg bare: “Nu gør jeg det her – jeg springer ud i det.” De havde den her Krop og Bevidsthedslinje, som lød meget interessant, og som jeg ikke havde set andre højskoler have. 

 

Se hvilke højskoler der har Krop og psyke 

 

Nye fag gav nye ideer til uddannelse

Jeg havde malet meget før. Så jeg havde lyst til at prøve alt andet end kunstfagene på højskolen, for det kunne jeg jo i forvejen. Min plan med højskolen var også, at jeg skulle finde ud af, hvad jeg skulle studere i stedet for Sociologi og kulturanalyse.

Krop og Bevidsthedslinjen skubbede mig i den helt rigtige retning. Jeg opdagede uddannelsen som Psykomotorisk terapeut netop gennem Odder Højskole.

 

Læs mere om Odder Højskole

 

Kunne ikke slippe kunsten helt

Selvom Simone var opsat på, at skemaet skulle fyldes ud med andet en de kreative kunstfag, så endte det alligevel med, at hun blev fristet af penslen og malingen undervejs. Hun fandt oven i købet ligesindede nørder, der delte begejstringen for det kreative univers.

Det komiske var, at da jeg skulle vælge fag på Odder Højskole, så endte jeg i sidste ende med at vælge mange af kunstfagene alligevel – jeg kunne simpelthen ikke slippe kunsten helt.

Mogens (tegnelærer) var så hyggelig. Han gik altid rundt med sin kaffekop og hyggede omkring os elever. Det var virkelig et dejligt afbræk. Det kan være meget intenst at gå på højskole. Man er rigtig meget på det meste af tiden, så nogle gange havde jeg bare brug for, at kunne trække mig tilbage, og det havde jeg rum til deroppe, når der var undervisning i kunstfagene. Set i bakspejlet var det derfor rigtig godt for mig, at jeg valgte kunstfagene alligevel.

Højskoleopholdet var også vigtigt for mig, fordi jeg lærte nogle mennesker at kende, som var lige så nørdet som mig

siger Simone

Inden længe flytter Simone til Randers – tættere på studiet. Hun har dog fortsat sit kunstværksted i hjembyen, så hun slipper ikke helt Bjerringbro endnu.

Sideløbende med studiet har Simone en kunstudstilling kørende på KnowhowZ, som er et hus for erhvervslivet i og omkring Bjerringbro. Udstillingen løber frem til og med udgangen af marts 2019.

Man er på højskolen af lyst

Man er på højskolen af lyst. Selvfølgelig skal man møde op til undervisningen, men der er ikke den samme “tvang”, som på gymnasiet eller universitetet. Du er der af egen fri vilje, og fordi du gerne vil det. Hvor kan man ellers det?

Skole uden karakterer

Og så synes jeg bare, at det er rigtig sundt at prøve at gå i skole uden alle de her bekymringer om lektier og karakterer, som man ellers normalt forbinder med skole.

 

Teksten er oprindelig skrevet af Martin Ingvardsen - Odder Højskole

 

Find den rigtige højskole

Søg efter den højskole, som passer til dig. Der er 70 at vælge imellem. Nogle har fokus på få fag. Andre er almene.

Prøv vores højskolesøgning

Find højskolekursus

Find et højskoleophold, der passer til dig. Vælg mellem 75 højskoler og over 200 fag.

Søg kurser