Lyt med, når kendte genbesøger deres gamle højskoler i ny podcastserie

Udgivet 02-12-2019

PODCAST Livsomvæltende minder støves af, når Gertrud Højlund og Daniel Rye tager os med tilbage til de højskoler, hvor de hver især har tilbragt en helt særlig periode i deres liv.

Højskolen Revisited

"Jeg siger, at jeg skal ’hjem’, når jeg skal til Ry Højskole," fortæller TV-vært Getrud Højlund i podcasten "Revisited", hvor hun tager tilbage og genbesøger skolen, der ligger idyllisk i Midtjylland ved bredden af Møllesøen.

Getrud voksede op på Ry Højskole, hvor hendes far, Niels Højlund, var forstander. Det var først, da faren i 1988 fik job på TV 2, at familien flyttede derfra. Siden har den 38-årige Gertrud Højlund udbygget sin tilknytning til højskolen: Først som elev og senere som underviser i journalistik.

Der bliver ved med at være en dør åben og en anledning til at komme her. Og hver gang jeg kommer her, så falder jeg ind i alle mulige samtaler med folk, som minder mig om, hvor jeg kommer fra, og stedets værdier. Og det giver mig en stor tryghed i mit liv,

fortæller Gertrud.

Læs mere og lyt til Getruds fortælling her

Næste afsnit på vej

I næste afsnit er det fotograf og foredragsholder Daniel Rye, der tager os med tilbage til Grundtvigs Højskole, hvor han har tilbragt en vigtig del af sin ungdom.

___

Podcast-miniserien "Højskolerne Revisited" er produceret i samarbejde mellem FFD og Politiken. Emil Nørlund er den gennemgående stemme, der interviewer hovedpersonerne og binder fortællingen sammen.