Højskolerne bringer Folkemødet ud

Udgivet 27-05-2021

Se med, når vi indbyder til debat, poesi og fællessang fra tre forskellige scener på Bornholm - eller kig forbi Højskolernes Folkemøde på Hjul, der gæster tre forskellige byer med foodtruck og masser af højskoleånd.

Folkemødet på Bornholm

Årets Folkemøde bliver både digitalt og for et begrænset publikum under åben himmel i Allinge. Højskolerne indbyder traditionen tro til debat, fortællinger og fællessang, som du kan følge live, hvis du ikke har booket billet til at møde op fysisk på solskinsøen.

Om torsdagen kan du opleve "Min politiske sang", hvor en række fremtrædende kulturfolk og politikere motiverer sange på baggrund af deres drømme for fremtiden - heriblandt Joy Mogensen, Bertel Haarder, Julie Maria og Stina Vrang Elias. Lørdag aften blænder Højskolebladet LIVE op for en alternativ dagsorden under temaet drømmekraft. Mød blandt andre Svend Brinkmann, Lærke Kløvedal m.fl.

Se programmet og find links til alle livestreams i foldud-menuen nedenfor.

Højskolernes Folkemøde på hjul

Udover at være til stede i Allinge, slår vi teltpælene i tre forskellige steder i landet, når Højskolernes Folkemøde på Hjul bringer både åndelige og gastronomiske måltider ud.

På scenen kan du opleve fortællinger fra blandt andet Julie Hauge, højskolelærer og viceforstander på Gerlev Idrætshøjskole og tidligere landsholdsspiller i fodbold og Joachim Adrian, højskolelærer på Grundtvigs Højskole og tidligere pressefotograf på Politiken. 

Derudover kan du opleve alt fra debat om det danske landbrug til personlige oplæg om kunstens betydning for samfundet i dag.

Folkemødet på Bornholm

Kl. 17.15-18.15 Din politiske sang - sange om drømme og håb

En række fremtrædende kulturfolk og politikere motiverer sange på baggrund af drømme for fremtiden.
Joy Mogensen, Julie Maria, Stina Vrang Elias, Lea Korsgaard, Bertel Haarder, Henrik Lehmann Andersen, Elsebeth Gerner Nielsen.
Vært og pianist: Rasmus Skov Borring, redaktør, Forlaget Højskolerne

Sted: Danschells anlæg, D10

Link til livestream

Kl. 18.15-20 Højskoleånd - Poetisk postyr og forførende fortællinger

En bevægende aften med digte, fortællinger og nye sange. Mød højskoleforstandere og højskolemennesker.
Lisbeth Trinskjær, Mads Rykind-Eriksen, Sofie Buch Hoyer, Rasmus Meyer, Rasmus Skov Borring, Julie Maria.  
Vært: Simon Lægsgaard, Brandbjerg Højskole.

Sted: Danschells anlæg, D10

Link til livestream

Kl. 18-18.45 De farlige sange

Vi synger de farligste højskolesange – og diskuterer, hvorfor de mon er det. Med blandt andre Lisbeth Trinskjær, formand for højskolerne, Tom Jensen, chefredaktør, Berlingske, og Lea Korsgaard, chefredaktør, Zetland.

Sted: C6

Link til livestream

Kl. 14.20-15 Højskolebladet LIVE

Højskolebladet sætter spot på drømmekraft og spidder tidsånden.
Sted: Hovedscenen, Cirkuspladsen, A1

FORSIDE: Drømmekraft i sang og foto
Julie Maria og højskoleelever

GUIDE: Fold drømmekraften ud
Svend Brinkmann

INTERVIEW: Unges trivsel og fremtid
Rasmus Meyer

OPINION: Tale til ungdommen
Jens Philip Yazdani

POLITIK: Fremtidens Christiansborg
Jacob Mark og Mette Abildgaard

HISTORIE: Håbets kraft
N.F.S. Grundtvig

MAD: Min drømmemiddag
Lærke Kløvedal

FORENINGEN: Kort afrunding
Lisbeth Trinskjær

BAGSIDE
Julie Maria og Rasmus Skov Borring

Link til livestream

Højskolernes Folkemøde på Hjul

Kl. 11.30-14.30 Højskolernes Foodtruck

Ubberup Højskole serverer frokost, hvor sæsonen spiller hovedrollen, og lokale råvarer er i fokus.
Sted: Gården

Kl. 10-10.40 HøjskoleÅnd 1 – levende ord og samtaler*

Kl. 10.50-11.30 HøjskoleÅnd 2 – levende ord og samtaler*

*Programpunktet gentages så der er to chancer for at komme ind og opleve to af højskoledanmarks bedste fortællere, der lader den levende, personlige fortælling være anslag og optakt til samtaler mellem tilhørerne. Fortællere: Julie Hauge, højskolelærer og viceforstander på Gerlev idrætshøjskole og tidligere landsholdsspiller i fodbold, Joachim Adrian, højskolelærer på Grundtvigs Højskole og tidligere pressefotograf på Politiken. Vært: Jonas Møller, Højskoleforeningen.
Sted: Grundtvigscenen

Kl. 11.45-12.30 Syng, spis og snak

Idrætshøjskolen Bosei inviterer til hygge med sange fra den nye højskolesangbog. Mærk fællessangen, nyd din frokost i gården og få dig en snak med den, du sidder ved siden af. Akkompagnement: Kenneth Retslov på klaver, forstander på Idrætshøjskolen Bosei, Magnus Riis på bas, underviser på Idrætshøjskolen Bosei.
Sted: Gården

Link til livestream

Kl. 12.45-13.30 Fra bøf til bønner – klima og kost med god smag

Sundhedsstyrelsen officielle kostråd guider ikke blot danskerne til et sundere helbred, men også til en sundere klode. Men hvordan omsættes styrelsens påbud til måltider, som den almene befolkning har lyst til at spise. v/ Ubberup Højskole: 
Mette Duerlund, kandidat i Gastronomi & Sundhed, PhD i appetit, mæthed og madglæde.
Cecilie S. Larsen, speciale i Ernæring & fysisk aktivitet og søvncoach.
Ordstyrer: Malthe I. Sørensen.
Sted: Gården

Link til livestream

Se Facebook-event

 

Programmet er en del af Folkemødet Bornholm i Vartov

Læse mere og book din billet

ARRANGEMENTET FOREGÅR ONLINE

Følg med når vi livestreamer fra højskolehaven og få en digital bid sommerstemningen og højskoleånden direkte ind i stuen.
Det er desværre ikke muligt at deltage fysisk i arrangementet.

Link til livestream


Kl. 15-15.10 Velkomst

Højskolernes Folkemøde på hjul sætter fokus på, hvordan vi i fællesskab kan forme et grønt håb for fremtiden. Det gør vi gennem sang, debat og fortælling.

Kl. 15.10-15.50 Fællessang under blodbøgen

Sammen dykker vi ned i fællessangens fantasirige univers og synger under træerne i højskolehaven. Krogerups elever motiverer en række sange, som akkompagneres af skolens pianist.

Kl. 16-16.45 Dansk landbrug. Sort samvittighed eller grønt spisekammer?

Et skarpt panel sætter nuancerne og det lange lys på, når fremtiden for dansk landbrug sættes under lup i en debat og efterfølgende dialog med publikum.

Kl. 16.45-17 Følg med når elever sår frø

Grønne holdninger ville ikke være de samme uden grønne handlinger. Eleverne inviterer dig med til et ritual, hvor der skal sås frø og nye håb.

Kl. 17-18 Se hvordan der helt konkret arbejdes med netop det grønne håb på Krogerups matrikel

Se Verden Brænder-kampagnen: ”Giv Landbruget Mening” og kom med Aarstidernes landmand på kompost-tur og få en fornemmelse for livet i jorden. v/ Krogerup Højskole og Aarstiderne.

Se Facebook-event

Kl. 11.30-15 Højskolernes Folkekøkken

Kunsthøjskolen i Holbæk er vært. Her serverer skolens guldmærke certificerede, økologiske køkken en lækker ret, hvor grøntsagerne spiller hovedrollen.

Kl. 12-12.05 Velkomst

Mødet, gnisten og drømmen er de tre tema.

Kl. 12.05-12.50 Syng, spis og snak

Den Rytmiske Højskole byder velkommen til fællessang fra højskolesangbogen. Det er i mødet, at magien opstår, både når vi skal snakke og synge sammen.

Kl. 13-13.50 Gnisten

Gennem korte oplæg om kunstværker, musik og digte giver Kunsthøjskolen i Holbæk personlige fortællinger om kunstens betydning i samfundet i dag. Hvad skal vi med kunsten, hvad skal den kunne, og hvordan skal den prioriteres?

Kl. 14-14.50 Drømmen

Kom og stræk fantasiens vinger sammen med Jyderup Højskole, når vi gennem oplæg og samtaler udfolder de tre magiske ord: hvad nu hvis ...?
Der debatteres ofte problemer, der skal afværges. Men er det nok? Hvad vi gerne have i stedet? Så kom og drøm med os i en samtalesalon.

Se Facebook-event