Seks julegaveidéer til børn, unge og voksne

Udgivet 20-11-2023

Mangler du den perfekte julegave til mor, far, din gode ven, tante, onkel nevø eller niece? Her finder du seks julegaveidéer i høj kvalitet til børn, unge og voksne. Glæd dine nærmeste med en helt særlig julegave, der varer resten af livet.

Højskolesangbogen som julegave

Oplevelsesgave eller bøger? - Se listen med idéer til julegaver fra Højskolerne her: 

Giv en oplevelse i julegave: Syng året ind på Glyptoteket

Højskolerne og Glyptoteket inviterer til fællessang. Lad julegaven være en fælles oplevelse og en anlednings til at ses. Byd det nye år velkommen med fællessang i Glyptotekets smukkeste lokaler. Mød en række kendte kunstnere, der alle har et forhold til Højskolesangbogen.

Oplev det smukke museum på en helt ny måde, og mærk følelsen af kulturel forankring, hvor både nye og gamle sange kan folde sig ud.
Lørdag den 6. januar kl. 14. - 15.30

Læs mere og køb billet her


Julegaven til barnet - eller forældrene: Højskolesangbogen for børn

Giv et barn en helt særlige gave. Højskolesangbogen for børn er netop udkommet i en ny udgave med 90 sange, der kan synges for og sammen med børn. Sangene lægger op til samtaler mellem børn og voksne om emner som familieliv, venskab, klima, kærlighed, sorg, tro og håb.

Vil du gøre gaven ekstra personlig, kan Højskolesangbogen for børn bestilles med et navnetryk i guldbogstaver på forsiden.

Alle sangene i Højskolesangbogen for børn er illustreret af Zarah Juul. Sangene er trykt med noder og becifringer, så man kan spille for og sammen med sit barn. 

Læs mere og bestil Højskolesangbogen for børn her

Højskolesangbogen for børn
GIv Højskolesangbogen for børn i julegave

Giv den danske sangskat i julegave: Højskolesangbogen

Oplev glæden ved at synge sammen! Køb Højskolesangbogen i standardstørrelse eller med stor skrift. Du kan også købe Højskolesangbogen som app. Alle tre versioner indeholder noder og becifringer, så man kan spille fra sangbogen til fællessang.

Forlaget Højskolerne har også udgivet Melodibogen, som indeholder noder til alle sangene i Højskolesangbogen. Sanghåndbogen går bagom sangene og giver en kort historie og en præsentation af hver sang. 

Køb de forskellige udgaver af Højskolesangbogen her

 

Giv et gavekort til et højskoleophold i julegave

Et ophold på en højskole er julegaven, der varer resten af livet - uanset hvor i livet, man er. Giv et tilskud til et langt højskoleophold eller til et af højskolernes mange korte kurser.

Både korte og lange højskolekurser finder sted hele året på højskoler over hele landet. Måske kender du et ungt mennesker, der har brug for et tilskud til et højskoleophold? Måske skal din ven eller veninde inviteres med på et kort kursus, der typisk varer en uge. Vi har også mellemlange kurser, der varer mellem 4 og 7 uger.

Når du giver et gavekort til et højskoleophold i julegave, bidrager du til en oplevelsesgave, der varer resten af livet. 

Læs mere og køb gavekortet her

Søg efter et højskolekursus her

Bestil vores katalog - eller find det på biblioteket

Fem gode idéer til hjemmelavede julegaver

Vil du hellere selv lave dine julegaver? Mange bliver glade for de personlige og bæredygtige julegaver. Vi samlet fem gode idéer til hjemmelavede julegaver til voksne.  

  • Saltede citroner
  • Stoffarvning 
  • Hjemmelavet bivokspapir
  • Linoleumstryk
  • Hjemmelavet kryddereddike 

Se opskrifterne på julegaveidéerne her

Om Højskolesangbogen

Højskolesangbogen er et stærkt fundament for den fællessangkultur, vi har i Danmark. Højskolesangbogen indeholder 601 sange, der repræsenterer det traditionelle, det nye, det historiske, det klassiske og det rytmiske sangunivers. Fællesnævneren er, at de alle kan bruges som fællessange, og at de forbinder os med hinanden og den tid, vi lever i.

Den første Højskolesangbog udkom i i 1894 og er siden blevet fornyet, så sangbogen følger med tiden. Vi synger i dag fra den 19. udgave af Højskolesangbogen. 

Højskolesangbogen udgives af Forlaget Højskolerne

Læs mere om Højskolesangbogens historie her

Læs mere om Forlaget Højskolerne her 

Andre nyheder

Hent flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes