Dannelse til bæredygtighed 

Skal du med på selvforsyning for begyndere, lære det nyeste inden for permakultur eller blive klogere på bæredygtighed, klimakamp eller grøn omstilling?

På højskolerne kan du engagere dig i udviklingen for en bæredygtig hverdag, bidrage til en grønnere verden og gøre aktivt medborgerskab til en løftestang for bæredygtig udvikling.

Højskoler for bæredygtighed

Højskolemennesker leverer dugfrisk dannelse til bæredygtighed og guider dig i en række Højskole Hacks i alt fra at bygge et tiny house i hampebeton til kunsten at skralde din mad.

Højskoler skaber ekstraordinære sommeraktiviteter om bæredygtighed 

Regeringen og flere partier i Folketinget blev enige om en sommerpakke på 700 mio. kr. til at fremme nye aktiviteter. Der blev afsat 4 mio. kr. til understøttelse af højskolerne. Flere borgere skal have mulighed for at komme på højskole i hele Danmark. Flere højskoler har budt sig til og arrangerer arrangmenter med fokus på bæredygtighed. Bl.a. Vrå HøjskoleSuhrs HøjskoleBrandbjerg HøjskoleJyderup HøjskoleUngdomshøjskolen ved RibeHøjskolen ved Skærgården, Vallekilde Højskole og flere andre. 

Kontakt din lokale højskole for at høre nærmere om aktiviteter og kurser.

Nyheder om bæredygtighed på højskolerne

Bag om højskolernes arbejde med bæredygtighed

Bæredygtighed  er et centralt indsatsområde for Højskolerne i Danmark. Foreningen for Folkehøjskoler i Danmark arbejder for, højskolerne kan være med til at vise, at aktivt medborgerskab og et stærkt civilsamfund kan blive en løftestang for en bæredygtig udvikling.

Knap 90 % af landets folkehøjskoler udbyder fag i eller omkring bæredygtighed, heraf halvdelen som hovedfag hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet.

Kilde: spørgeskemaundersøgelse blandt landets højskoler udarbejdet af FFD i 2020.