Kristian Gintberg

Fandt sin egen vej på højskolen

Højskolen fik mig til at ændre planer.

Kristian Gintberg

Da DR en dag ringede til forstanderen på Rødkilde Højskole for at høre, om en af eleverne kunne have lyst til at komme til casting på et dyreprogram for børn, var det Kristian, der blev spurgt. Forstanderen havde allerede på dette tidspunkt fornemmet, at Kristian måske i virkeligheden ville noget andet med skuespillet, end han oprindeligt havde troet.

"Undervejs fandt jeg lige som ud af, at jeg gerne ville noget andet. Jeg ville hellere skrive og finde på mit eget, lave noget gak og løjer og køre min egen stil."

Og sådan gik det til, at han blev børnevært på et DR-program, hvor han skulle være bæver, hvilket viste sig at være det helt rigtige på det tidspunkt.

"Højskolen fik mig til at ændre planer på den måde, at den rustede mig til at optræde og kombinere forskellige interesser."

På den måde åbnede højskolen nogle nye veje, som han ikke havde overvejet tidligere. Derfor har det haft en særlig betydning, at forstanderen foreslog ham at tage til den casting på DR.

"Min forstander har betydet rigtig rigtig meget. Han var indbegrebet af højskole. Fagligt virkelig begavet og samtidig meget rummelig som menneske. Der var ikke noget snæversyn og arrogance. Han var nysgerrig og viste, at bare fordi, man er god til én ting, så er det ikke fordi, at det er den eneste retning at gå. Det synes jeg er beundringsværdigt."

Og så har jeg aldrig sejlet så meget i kano, spist så mange leverpostejsmadder og drukket så mange bajer, som jeg gjorde der.