100 + eksempler på krisekreativitet i en Coronatid

Lad os dele optimismen

Krise kommer af græsk og betyder vendepunkt. Det vil altså sige nye muligheder. Corona-krisen viser, hvor sandt det er. Overalt – i det civile samfund, i erhvervslivet og inden for det offentlige – bliver der lige nu udviklet et hav af ideer, som adresserer den pludseligt forandrede virkelighed og de store og små udfordringer, den fører med sig.

Højskolerne er selv vokset ud af den kreativitet, som opstod oven på tabet af det halve kongerige i 1864. Overalt i det Danmark, der var tilbage, blev der bygget højskoler, som i de sidste 175 år har været med til at nære fællesskab og demokrati. Har været med til at støtte folk i at få tro og tillid til egne kræfter.

Nu står vi midt i en ny krise, Corona-krisen, og endnu en gang viser det sig, at den folkelige skaberkraft er kolossal. Det skaber grundlag for optimisme, også når det handler om at finde løsninger på en anden af tidens store kriser, klimakrisen.

Eksempler på løsninger

Højskolerne har sat sig for at samle så mange som muligt af de nye idéer og tiltag, som bliver til løbende i disse dage og uger. For at vise, at ud af krisen skabes der noget nyt og inspirerende. Noget der er værd at dele. Noget der er værd at være fælles om. Så endnu flere bliver opmærksomme på og lader sig inspirere af skabertrangen. 

Kultur, kunst og design

  1. Virtuel højskole. Højskolen er primært et fysisk fællesskab. Pludselig – fra den ene dag til den anden – var fællesskabet væk. Hvad nu? Kreativiteten er blomstret overalt i højskoleverdenen og har budt på alt fra virtuel morgensamling, instruktionsfilm, online fester og masser af fællessang. Se liste over eksempler her på #HøjskoleForAlle 
  2. Teateret Mungo Park har fået alle rettighedshaveres opbakning til at give alle mulighed for at se forestillingen Anne Marie gift Carl Nielsen – hjemme i stuen. Flere andre teatre tilbyder ligeledes online teateroplevelser.
  3. Tag i Det Kongelige Teater hjemme fra stuerne: nu kan du streame udvalgte forestillinger fra Det Kongelige Teaters repertoire, som løbende tilføjer flere forestillinger til listen.
  4. Ældre Sagen har lavet en guide ”Sådan oplever du kultur i din stue” med rigtig mange gode ideer og links til litteratur, film, museer, live-oplevelser og historiske oplevelser, man kan bruge og besøge gratis. Man behøver ikke at være ”ældre” for at kunne blive inspirere.
  5. CPH:DOX valgte hurtigt at sadle om og lave hele filmfestivalen digitalt. De har nu forlænget perioden og har solgt over 65.000 billetter. [Tip: HAVE kommunikation]
  6. LIGHTHOPE - vær med til at skabe en gigantisk fælles kunstinstallation under coronakrisen sammen med Designer Rasmus Bækkel Fex, tekstilkunstner Hanne G og Trapholt. [Tip: HAVE kommunikation]
  7. Idegenerering med Holmegaard Værk - museet Holmegaard Værk tilbyder gratis undervisningsmateriale, hvor man kan lære, hvordan en kreativ designproces kan skydes igang. [Tip: HAVE kommunikation]
  8. Logoer bliver redesignet, set i lyset af de nye omstændigheder, vi pludselig er omlagt. Den sloveniske designer Jure Tovrljan har f.eks. lavet 12 eksempler på, hvorledes kendte brands logo'er kunne se ud i en coronatid
  9. Det hollandsk baserede designfirma Shift Architecture Urbanism givet et forslag til, hvordan fremtidens fødevaremarked og markeder ser ud. 
  10. Design-platformen Dezen giver her en række eksempler på kreative instagramprofiler, som bruger Corona-krisen til at udvikle nyt design
  11. Ida Holm - Grafisk designer - har lavet et krammetryk i linoleum - som kan sendes til venner og bekendte, nu hvor det ikke er muligt at kramme dem.
  12. VisitCopenhagen har samlet en omfattende guide til det københavnske kulturliv - også når museerne har lukket. Der er flere gode digitale tilbud, som kan tilgås i hele landet.

Musik og fællessang

  1. Virtuel højskolesang: Fællessang har i flere hundrede år haft et godt tag i danskerne. Lysten til at synge er blevet forstærket under Coronakrisen, men nu synger man sammen virtuelt med Philip Faber. Hver morgen samles op til 200.000 danskere foran skærmen på DR for at synge med. Måske er det derfor, at højskolesangbogen i øjeblikket er på bestsellerlisten. Læs artikel i Information.
  2. Virtuel Syng, spis & snak: Viborg Idrætshøjskole inviterer til en virtuel udgave af Syng, spis og snak, hvor alle kan medbringe et måltid, en Højskolesangbog og et par Corona-karantæne-medmennesker til skærmen og synge, spise og snakke med hjemme fra stuerne. Gutarist Peter Uldahl og pianist Ander Hjorth spiller op, når forstander Erling Joensen byder velkommen. Læs her hvordan mere end 200 mødtes til virtuel Syng, spis og snak.
  3. Kunstnere giver virtuelle koncerter, nu hvor de ikke kan møde deres publikum live. F.eks. Mads Langer.
  4. coronakoncerter.dk er en kunstnerisk nødhjælp, der tilbyder gratis livestreamproduktioner til musikere ramt af corona-aflysninger – og gratis live-streamede koncerter for publikum. [Tip: HAVE kommunikation]
  5. Heartbeats: Lyt og kig med hjemmefra når nogle af Danmarks mest markante DJs spiller DJ sets for dig og dine. [Tip: HAVE kommunikation]
  6. Fællessang for Dronningen: Hele Danmark sang for Dronningen i anledning af hendes 80 års fødselsdag, som ellers måtte aflyse alle planlagte arrangementer pga. udbredelsen af Covid-19.
  7. Musiksind: 30 kunstnere og 90 sange. Så simpel er opskriften bag playlisten 'Musiksind', som er blevet delt på streamningtjenesten Spotify. De 30 danske musikere, har hver udvalgt tre numre af andre danske kunstnere, som de er vilde med, og som de synes fortjener lidt ekstra opmærksomhed. Læs nyhed på DR.
  8. Drive Ins er vendt tilbage i flere formater: kør i biografen, til koncert eller sågar gudstjeneste. Mads Langer lagde ud i Tangkrogen i Aarhus, i Hjørring er der blevet sunget, dyttet og "danset" i bilerne med Preben Kristensen og i Jyllinge rykkede påskegudstjenesterne påskesøndag ud på parkeringspladsen. Nu er turen kommet til Odsherred, hvor biblioteker og kulturhuse har planer om en drive-in-koncert i samarbejde med Den Rytmiske Højskole.
  9. Ekstra Bladet samarbejder med en række af de største danske musikere, hvor de transmitterer live koncerter gratis. [tip: HAVE kommunikation]
Maske mod Corona

Virksomheder

  1. Huset Venture, som er en socialøkonomisk virksomhed i Kolding, designer nu mundbind i genbrugsbomuld.
  2. Grundfos, som normalt producerer vandløsninger, bad et produktionshold finde ud af, om de kunne producere ansigtsvisirer. Det kunne det. Efter 36 timer var der designet en prototyper, og nu kan virksomheden levere op til 5000 visirer om dagen. 
  3. Et ægtepar, som normalt producerer rom, omlægger en del af deres produktion til håndsprit.
  4. Nogle supermarkeder i Australien har indført en ”elderly hour”, hvor ældre kan købe ind i fred under Corona-krisen.  
  5. Rema 1000 lancerede for tre år siden en ny indkøbsservice: Vigo, hvor kunder køber ind for og leverer varerne til andre kunder. Under Corona-krisen er Vigo for alvor blevet populær. Efterspørgslen er firdoblet. Mange, som er bange for at gå ud, får hjælp af andre kunder, som køber ind og leverer varerne på dørtærsklen.   
  6. Coop/Brugsen stiller deres crowdfunding-platform til rådighed for lokale fødevareproducenter, som ikke længere har mulighed for at sælge deres varer til restauranter og cafeer. Fra platformen kan de komme i direkte kontakt med nye kunder.
  7. Tab på en million får et vandrehjem til at tænke nyt. Slip for børnene derhjemme og book et kontor på vandrehjemmet
  8. Dansk Industri og staten har indgået et partnerskab om udvikling af værnemidler. 43 virksomheder meldte sig. Alle parat til at omlægge produktionen.
  9. Københavns Bagerlaug og 20 forskellige bagerier overrakte den 16. april 2020 op mod 5.000 Margueritmedaljer til 50 forskellige københavnske plejehjem til ære for dagens 80-års fødselsdagsbarn, H.M. Dronning Margrethe 2. Bl.a. har Meyers Konditori leveret ca. 300 specialfremstillede medaljer til beboere på tre forskellige plejehjem.
  10. Tivoli i København har tilbudt, at Københavns Kommune kan bruge Tivolis faciliteter til børnepasning. Allerede nu er der åbent for børn og pædagoger, som kan bruge havens faciliteter til leg og pasning.
  11. Visit Færøerne, Mensch og Sansir står bag årets måske vildeste turist-idé i en tid uden rejser: Remote Tourism - Fjernstyr en færing fra mobilen og oplev den smukke natur på Færøerne.
  12. Billund Handelsforening sørgede for at "Billund står sammen hver for sig" gennem et stort anlagt indsamlingsshow. Mere end 12.000 billund-borgere bosat i ind- og udland så med live på Facebook, da byens lokale ehvervsdrivende, musikere og direktører fra både LEGOLAND, Billund Lufthavn, LEGO House m.fl. gæstede studiet. Det lykkedes handelsforeningen at samle næsten en kvart million kr. sammen til Billunds butikker.
  13. Matas uddeler gratis håndsprit til lærere og pædagoger efter skoler, børnehaver og vuggestuer er åbnet igen. Håndsprit har været en mangelvare de seneste uger, men nu er håndspritten på vej tilbage på hylderne.
Hjælp til indkøb i en tid med Corona

Frivilligt arbejde, nødhjælp og omsorg

Tak til organisationer under Folkebevægelsen mod Ensomhed for flere af nedenstående tip.

  1. Mere end 10.000 danskere meldte sig i løbet af kort tid til Dansk Røde Kors og COOPs hjælpenetværk, som tilbyder hjælp til indkøb, og hvad der i øvrigt måtte være brug for. 

  2. Frivilligcenteret Greve: "Kender du én, der sidder derhjemme og kunne have lyst til at snakke med nogen, måske fortælle om minder fra en anden tid, eller har du selv lyst til at være telefon-ven?", spørges der på frivillighedscenterets facebookside. Centeret organiserer, at mennesker, som trænger til kontakt, får en opringning. Det samme gør andre, f.eks. Ældresagen på Ældretelefonen.
  3. Frivilligcenter Hillerød sender dagligt en halv times live med øvelser og afspænding på deres facebookside - læs artikel i Frederiksborg Amts Avis.
  4. Frivilligværket Randers sender live på deres facebook: Frivilligværekets Karantæne kit - Chips og tricks til din karantænetid - læs omtalen i Randersidag.
  5. Røde Kors og Boblberg.dk har lanceret den digitale besøgstjeneste www.snaksammen.dk. Læs mere på www.snaksammen.dk og book et virtuelt besøg.
  6. Alzheimerforeningen har lavet en række gode råd til, hvordan man kan være sammen med sine demente pårørende/venner på afstand.
  7. Danske Døves Landsforbund (DDL) har etableret en coronalinje med alle vigtige informationer på dansk tegnsprog. Endvidere har DDL i samarbejde med Røde Kors etableret et tegnsprogskyndigt hjælpenetværk med et fora af tegnsprogskyndige frivillige til døve borgere i særligt udsatte grupper.
  8. Dansk Blindesamfund: Her ringer deres knap 50 lokale konsulenter rundt til samtlige medlemmer for at tale med dem om eventuelle bekymringer. 
  9. Jysk børneforsorg/Fredehjem: Tuborg Fondets Akutpulje støtter Husrum i Aarhus og MOVE i Horsens med at skabe nærvær og fællesskab for ensomme og psykisk sårbare unge. Der skal udvikles nye metoder til at nå ud til de mange unge, der føler sig endnu mere ensomme under coronakrisen. Projektet hedder ”Fællesskab på afstand”.
  10. Headspace: lancerer kampagnen #MinIsolationsFortælling, der har til formål at skabe digitalt sammenhold mellem landets unge. Via kampagnens hashtag opfordres unge i hele Danmark til at dele deres oplevelser, tanker og bekymringer om at være isolerede.
  11. Københavns Kommune: Sundheds- og omsorgsforvaltningen (SUF) har indgået aftale med Røde Kors (Afdeling Hovedstaden) og Ældre Sagen (Afdeling City) om at formidle tilbud fra de to organisationer blandt borgere, der modtager hjemmepleje. 
  12. Natteravnene har etableret fællesskabslinjen til dem, der kunne have glæde af at tale med en erfaren natteravn. Nu hvor nattelivet er sat på stand by.
  13. En gruppe, som kalder sig Cairkraft undersøger muligheden for at indrette nogle af de mange fly, som i øjeblikket holder på jorden, til nødhospitaler. [Tip: Kirsten Bohl, Ertebølle kommunikation]
  14. MusikBeRiget: Musikere skaber glæde for isolerede, syge børn. Børn med kroniske sygdomme fik sig en overraskelse, da projektet MusikBeRiget afholdt en koncert uden for Rigshospitalet til ære for dem. De syge børn er i disse dage endnu mere isolerede, end de plejer at være. Hør dem fortælle om det i DR TV-Avisen.
  15. Caritas Danmark har sammen med Danmarks Unge Katolikker organiseret et Hjælpernetværk, der kan hjælpe til med indkøb eller andre dagligdags udfordringer for mennesker, der selv er afskåret fra at bevæge sig rundt i byen. Derudover holder frivillige socialrådgivere telefonisk åbent dagligt for mennesker der har brug for en snak – eller rådgivning.
  16. Frivillige kræfter har startet DK Makers mod Corona og producerer godkendte 3D-printede værnemidler til den danske sundshedssektor for at være med til at beskytte sundhedspersonalet på landets hospitaler mv. Lige nu har de samlet over 1000 frivillige i hele landet, men har stadig brug for din hjælp til at printe endnu flere visirholdere. Læs om Flemming og Mads 3D-printer visirer døgnet rundt.
Bjørn i vindue spejder efter børn

Børn og unge

  1. Mange børn keder sig, fordi de ikke kan komme i skole eller på institution. Flere steder i Danmark kan de nu more sig med at finde bamser, som folk har sat i vinduerne – når de er på tur. 
  2. Demokratiet vedrører også børn. Danmarks statsminister afholdt et pressemøde for børn, hvor der kunne stilles spørgsmål til Corona-situationen. 
  3. Under hashtagget #AleneIkkeEnsom deler Ventilen viden om alenehed og ensomhed samt råd om, hvordan vi ikke må lade den fysiske afstand føre til social isolation. Kampagnen bygger på Ventilens 20-årige arbejde med ensomhed blandt unge og både unge brugere og frivilliges erfaringer før og under corona.
  4. Helle Marietta og Jørgen Smidstrup er kede af, at de ikke kan se deres barnebarn på halvandet år. Derfor kreerer de jævnligt en video-dagbog til hende, hvor emnet som oftest er dyr. De fortæller: Her er en hest Luna. Hvad siger hesten? Pause. ”Det er rigtigt Luna”, som i mellemtiden har haft tid til at svare…. Og nu findes der selvfølgelig også en video af situationen, hvor Luna ser bedsteforældrenes video – til deres store fornøjelse.
  5. Liv på tre år savner sin farmor. På grund af Corona kan de ikke se hinanden, men hver dag leger de alligevel sammen mellem en og to timer. Der sker med leg over skype, hvor de f.eks. leger med dyr. De har begge legetøjsdyr – som indgår i et både fysisk og imaginært univers.
  6. Mentor Danmark har lavet en gratis virtuel lektiecafe.
  7. Nyborg Bibliotek inviterer til hjemmeskole. Selvom skolerne og bibliotekerne har lukket i disse dage, findes der masser af gode tilbud online, som kan inspirere dig, styrke din hjerne og sætte fantasien fri, uden at du skal bevæge dig nogen steder hen.Du kan få online undervisning, læse gratis børnebøger, tage quizzer, høre live-højtlæsning og dykke ned i verdenshistoriens spændende emner.
  8. Dansk Ungdoms Fællessråd (DUF) har oprettet nogle imponerende lister over ideer, links og gode råd til hvordan vi kan skabe nye fællesskaber.
  9. Ungdomsøen: Flaskepost for Fællesskabet. Frivillige fra Ungdomsøen hjælper med at facilitere kontakt mellem mennesker, der sidder i hver sin lille boble (eller ø?) - og en flaskepost er den perfekte mulighed. Det eneste de mangler, er dig og dine ord. Vil du hjælpe en fremmed ved at sende en flaskepost?
  10. KFUM-Spejderne har lavet projektet TaUdfordringen som skal motivere unge til at komme ud i naturen og give dem noget at være sammen om på afstand.
  11. Sein - webmagasinet for unge - vil under overskriften "en fornemmelse for tid" lave en online Corona-scrapbog med læsernes materiale filmet under Corona-tiden og inviterer med støtte fra Tuborgfondets akutpulje under Covid-19 til virtuel fredagscafé, som de ellers plejer at samles om i den virkelige verden. De har også malet sten med kærlige budskaber og lagt dem rundt omkring i det nordlige Aarhus Ø, så de skaber en rute i et område uden for mange mennesker og med plads til afstand.
  12. Hvordan laver man god leg med Corona-restriktionerGerlev Idrætshøjskole og Slagelse Kommune indgår samarbejde om at uddanne 20 unge til at hjælpe skoler og dagtilbud med at kunne igangsætte gode og meningsfyldte aktiviteter, der passer til Sundhedsstyrelsens retningslinjer. Læs pressemeddelelsen her
  13. Frivilligt Drenge- og Pige-forbund, FDF, har samlet otte lege, som børn kan lege sammen med afstand til hinanden til inspiration i skoler og som lokale kredse kan bruge. Find inspirationshæfte med legene her.
  14. Har dit barn en verdenskunstner i maven? UNESCO har taget initiativ til en international tegnekonkurrence for børn, som går ud på at tegne et UNESCO-verdensarvssted, der har gjort et uforglemmeligt indtryk. Læs mere på Slots- og Kulturstyrelsens Facebookside for Kultur i Danmark.
Madlavning og middag over Skype

I det nære

  1. Virtuel påskefrokost: På Coop's hjemmeside kan man finde opskrifter på, hvordan man kan afholde påskefrokost for venner og familie virtuelt.
  2. Madlavning: Kendte kokke og tv-værter lærer dig at lave mad derhjemme via de sociale medier. Læs nyhed på DR.
  3. Hverdagens helte - ikke mindst sundhedspersonalet – hyldes af befolkningen overalt i verden, f.eks. med fælles klapsalver fra altanerne. Eller med et måltid gratis mad, som omtalt her på tv Lorry
  4. Ældresagen har udviklet en række videoer om, hvordan man kan træne, når man ikke kan komme i fitnesscenter eller til gymnastik.
  5. Airbnb-boliger af meget høj kvalitet stod pludselig uden kunder, så EIKE Invest besluttede sig så for at stille deres lejligheder til rådighed for udsatte med nedsat immunforsvar eller pårørende. 
  6. Alternative værnemidler: 31 eksempler på, hvordan mennesker har fundet på at dække ansigtet.
  7. ”Break from the Covid-19 crisis”. På sin instagramprofil @lisagrue lægger Lisa Grue hver dag en idé og foto op, som man kan lave med sin familie, børn eller alene. F.eks. hvordan man laver spirekasser.
  8. Landmænd i Vestjylland pynter deres traktorer med flag for at skabe fællesskab og håb midt i Coronatiden.
  9. Den sociale kapital stiger. Overalt findes der eksempler på, hvordan naboer hjælper hinanden, hvad ikke mindst ældre og syge har stor glæde af. Samtidig lærer man hinanden at kende. Får tid til at drikke en gin og tonic sammen – på afstand – og høre lidt om, hvad hinanden laver. Politikken havde en fin artikel herom - med gode eksempler
  10. KFUM’s Sociale Arbejde: I projektet ”Hele Danmarks Familieklub”, som drives af KFUM's Sociale Arbejde, og som KFUM-Spejderne også er en del af, har man taget initiativ til facebookgruppen "Mens vi venter på, at vi kan være sammen igen". Her er der løbende "fællesspisninger", hvor familier deler billeder af, at de spiser sammen.
  11. Køb og donér lokalt: Mennesker klipper sig selv og sender alligevel betaling til deres frisør, f.eks. Søren Brostrøm. #Køb1BetalFor2 er et andet eksempel på støtte til lokallvet.  
  12. Mit corona-liv i Kolding: Mungo Park Kolding, Stadsarkivet og Koldinghus har lavet en facebookgruppe, hvor mennesker deler deres dagligdag og tanker. Mungo Park Kolding fortolker en af disse dagbøger hver dag. 
  13. DR har lavet en liste over ting, man kan lave, når man skal være hjemme.
  14. Coronadage.dk er et øjebliksbillede i historien. Her er historier fra coronadagene, hvor en virus ændrede vores liv fra den ene dag til den anden. Lukkede skoler, arbejdspladser og landets grænser og isolerede os fra hinandens selskab. Du kan dele alle tanker i form af tekst, fotos, video sange eller anden kunst.
  15. Byvandring Påskemissionen: Hjælp med at redde påsken og gå på jagt efter påskeharen på Veterbro i København eller få inspiration til en lignende aktivitet for byens børn, der hvor du bor.
  16. Folkebevægelsen mod Ensomhed har måtte omtænke Danmark Spiser Sammen. Nu opfordrer 80 organisationer, skoler, kommuner og virksomheder, som er medlemmer af foreningen, til, at alle inviterer til virtuel fællesspisning i uge 17.
  17. GENLYD Aarhus for fællesskaber. Genlydaarhus.dk er en digital opslagstavle til at etablere fællesskaber og formidle kontakt mellem både private, klubber og foreninger, der gerne vil mødes om noget, de brænder for.
  18. Biblioteksbøger som take away. Bibliotekerne i Gribskov Kommune indfører nu bogposer to go, hvor borgere kan bestille biblioteksbøger på nettet og afhente en pakket bogpose ude foran biblioteket.
  19. Din dokumentation af corona-krisen er en vigtig del af Danmarkshistorien. Derfor opfordrer Rigsarkivet nu virksomheder, organisationer, foreninger og borgere til at indsende dokumentation af, hvordan de er påvirket af corona-krisen.
Forskning i test for Corona

Forskning, undervisning og digitale møder

  1. Forskere på DTU har på rekordtid udviklet en ny og hurtig test for Covid-19. Deres udgangspunkt var den metode, der bruges, når fødevarer testes for salmonella. Det viste sig at en lignende metode kunne bruges i forhold til Corona. 
  2. En anden forsker Anders Formsgaard har - sammen med sin datter – opfundet en testmetoder, hvor der ikke er brug for reagenser, som i øjeblikket er en mangelvare. I stedet for kan man ”koge” sig til et svar på, om en Covid-19 test er positiv eller ej.
  3. AOF og 3F har indgået aftale om at give de mange nye ledige mulighed for et kompetenceløft med virtuel undervisning. 
  4. Nye måder at arbejde på: I Højskolernes Hus har vi i lighed med alle andre hurtigt måtte omstille os til at arbejde virtuelt. Normalt mødes vi hver morgen kl. 9, synger morgensang og deler nyheder. Nu synger vi først med Philip Faber på DR1, og derefter har vi virtuelt morgenmøde, hvor alle tjekker ind. Husets klub Hånd & Ånd mødes også virtuelt, hvor snakken og pindene går. Men hver for sig. 
  5. Fjernundervisning: Der er flere programmer til online undervisning - Zoom, Microsoft Teams m.fl.. Et af de mere kreative bud er at anvende gamer-platformen Discord, så læreren ved, at eleverne ikke spiller, mens der er time.
  6. Sofaskolen tilbyder gratis virtuel undervisning i dansk og matematik til alle elever i grundskolen. [tip: HAVE kommunikation
  7. Samvirke har lavet denne liste over virtuelle mødesteder.
  8. Virtuel fredagsbar. Hvorfor ikke? Ny forretningsmodel for en virtuel skål, blev udviklet af Norhlund. .
  9. Open Online Course i danmarkshistorie via Aarhus Universitet for alle historieinteresserede. [Tip: Spar Nord Fonden]
  10. Tegnefestival - Billedskolen Horsens har introduceret Tegnefestival TV - et online koncept med lærerige og inspirerende tegneopgaver, som kan løses hjemmefra. [Tip: Spar Nord Fonden]
  11. Læseforeningen har gennemført en række virtuelle læsegrupper. [Tip: Spar Nord Fonden]
  12. Zetland giver tre måneder gratis adgang til alle de hjemsendte højskoleelever, og har samlet 10 alment dannende historier til dem. 
  13. Hver fredag er der virtuel undervisning fra Jonas Risvigs Instagram, hvor over 35.000 følger med. I 12 timer underviser 11 forskellige kendte i kreativitet for at få folk til at iværksætte kreative idéer, mens de er i karantæne.
  14. Tech Management: Hvordan omstiller man sin virksomhed der baserer sig på fysiske face-to-face møder til den virtuelle Corona-tidsalder? Selvstændig civilingeniør Camilla Kring giver her sit bud på hvordan.

Ud i naturen, motion og velvære

  1. Ny folkebevægelse samler skrald. Børnene keder sig, men nu opfordres de til at komme ud i naturen og samle skrald. Noget man godt kan gøre samtidig med, at der holdes afstand. 
  2. Det Kongelige Teater har lavet en række videoer om, hvad deres medarbejdere nu laver – derhjemme. Her kan man f.eks. også hente inspiration til sin egen træning.
  3. WE WALK - Hele Danmark går #sammenhverforsig: Gå med når Bevæg dig for Livet, Løb & Gang inviterer til gåtur i et virtuelt fællesskab. Tilmeld dig begivenheden og træd ind i fællesskabet sammen med alle andre der går en tur i uge 19. [Tip: Bevæg dig for livet, Løb & Gang (DGI og Dansk Atletik)]
  4. Danmark LøberDanmarks største løbsarrangører har slået sig sammen og afholder et gratis landsdækkende virtuelt event. Hele Danmark står sammen ved at løbe alene. Da flere løb er blevet aflyst, men forårsvejret stadig lokker, så arrangerer de det hidtil største virtuelle løb: ‘Danmark løber’.
  5. Naturen kan ikke vente.. Derfor har Naturmødet valgt at rulle ud online i år. Tag ud i naturen hjemme fra din sofa og nyd et program propfyldt med debatter, talks, podcasts og mange flere fede idéer. Målet er, at stemningen fra Hirtshals kommer til at ramme dig bag skærmen - som et skumsprøjt fra Vesterhavet.