Odder Højskole

DanskEnglish

Lær at nyde. Nyd at lære.

- Midt i din fremtid

Verdenshjørnerne er kommet tæt på. Et væld af billeder og historier strømmer til os fra hele kloden. Kulturer blandes, nye opfindelser forbløffer og mulighederne for den enkelte har aldrig været større. Vi står så at sige midt i fremtiden. Det er vores udgangspunkt på Odder Højskole.

Vi mener, det er vigtigt at skabe overblik og perspektiv, sammenhæng og fordybelse i en verden i stadig forandring.

Med vægten på faglighed, fællesskab og forståelse af livet , får du de bedste muligheder for læring og udvikling.

Du vil møde dygtige, entusiastiske lærere og en masse andre nysgerrige mennesker.

Odder Højskole blev grundlagt i 1889, Vi har ingen ensidig politisk eller religiøs retning, men vi ved af erfaring , at et højt faglig niveau i en god tryg atmosfære giver resultater.

• Kreativitet og selvtillid
  • Viden og færdigheder
  • Samtale og holdninger
  • Kompetence - til at leve livet

Det er væsentlige ord for den skole vi laver.

Fag & emner

Konkret tilbyder vi 8 skoler:

Med en lang række fag:

Faciliteter

Skolens ældste bygninger stammer fra 1889. Gennem årene er de løbende blevet moderniseret og udbygget. Senest er der i 2013 blevet bygget en helt ny elevfløj med lyse og rummelige værelser og et veludstyret musikhus med lydstudie, vokalboks og livescene. Samtidig er skolens design-faciliteter blevet renoveret og udvidet. Højskolen ligger i Odder by omgivet af en lukket park, med en smuk og hyggelig have.

Bygningerne er en blanding af nyt og gammelt, og vores værelser er både nye og gamle. Vi har plads til ca. 80-90 elever, de fleste bor på dobbeltværelser, langt de fleste med eget bad og toilet. Vi har få eneværelser.

Skolen har en stor idrætshal, musikhus, teatersal, fitnessrum og beachvolleybane.
Foruden veludstyrede undervisningslokaler rummer skolen en lang række værksteder, som efter undervisningstiden er til fri afbenyttelse. Samtidig samarbejder skolen med Spektrum Odder Svømmerhal og Odder Fitnesscenter.

Tæt på strand, skov og storby

Vores placering midt i Danmarks smukke geografiske centrum tilbyder dig alt, hvad du kan ønske dig af både by og natur. De skønne skove og de dejlige strande udgør perfekte udflugtsmål, og du er mindre end en halv time fra Århus og de kulturelle tilbud, storbyen rummer.

Værksteder

• Idrætshal
  • Fitnessrum
  • Beachvolleybane