Musik og Teaterhøjskolen

Dyrk dine interesser sammen med andre unge, der brænder for det samme som dig. Vi skaber rammerne for, at du kan udvikle dig personligt, møde nye mennesker, have tid og rum til at fordybe dig i dine interesser, blive en del af et kreativt fællesskab eller ’bare’ få en oplevelse for livet.

Maxresdefault

Om skolen

Sang | Musik | Lydteknik | Elektronisk Musik | Teater | Dans | NyCirkus & masser af spændende valgfag på vores højskole

Kombinér dit højskoleophold efter dine interesser

LYST til oplevelser

LYST til venskaber

LYST til at lære

og ikke mindst lyst til at blive inspireret og inspirere andre!

På vores højskole er der plads til alle - og der er også plads til dig!

Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for at du kan udfolde, udfordre og udforske dig selv - både fagligt og personligt.

Har du LYST?

til at møde nye, spændende mennesker, blive begejstret, er du parat til at arbejde for sagen og indstillet på at vise dine resultater frem på scenen, så vil du opleve noget, du aldrig glemmer.

Vi tilgodeser elever på både begynder- og fortsætterniveau. Vi giver undervisning på et højt fagligt niveau, og mange af vores elever vælger at fortsætte på videregående teater- eller musikuddannelser.

Vores kernefag

Cirkus
Dans
Elektronisk musik
Lydteknik og lydstudie
Musik
Rytmisk musik
Sang
Skuespil
Teater

Fag og emner

Musik
Du får en masse praktisk og teoretisk undervisning. Vi spiller i bands. Du indspiller i vores lydstudie og udgiver musikken.

Sang
Du får stemmeteori, sangteknik, fortolkning, improvisation, mikrofonteknik og sang i bandsammenhæng, lead-/ backingsang eller a cappella.

Lydteknik
Du lærer studieindspilning i Pro Tools. Alt om mixeren, mikrofoner, effekter, PA anlæg og live-lyd. Egne studieprojekter og koncerter/turné.

Teater
Du og den kreative proces er i fokus. Karakterarbejde, fysisk træning, leg, improvisationsforløb og tekstarbejde. Bliv en troværdig skuespiller.

Dans
At arbejde med dans som kunstnerisk form er at mærke kraft, sårbarhed, rytme, puls, vægt, en fornemmelse af frit fald, begejstring.

Elektronisk Musik
Sæt din egen musik i fokus. Lær en masse omkring e-musik (teori/praksis) og få feedback på din egen musik. Uanset om du er ny eller øvet.

NyCirkus
NyCirkuslinjen er en god kickstart for dig, som overvejer en karriere inden for cirkus eller fysisk teater.

Alle afslutter opholdet med en turné, hvor vi spiller koncert/viser performance eller teaterstykke for et live publikum.

Valgfag og Fællesfag
Spændende valgfag, projektuger, tværfaglige projekter og fællesaftener.

Vores højskole er oprettet i 1984 og har til huse i et ombygget mejeri. Vi har 500 kvm. teatersal med professionelt lysudstyr, teatergarderobe og sminkerum samt veludstyrede musiklokaler og 16-spors digitalt studie.

Vi har plads til 75 elever, der bor på dobbeltværelser.

• Musik 498x245
  • Sang 500x244