Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Vester Thorup Højskole

På Vester Thorup Højskole foregår undervisningen ved havet, i skoven, for foden af en vindmølle, på en fiskekutter, i blafferbilerne og i vores køkkenhave. Her lærer du gennem handling. Du bliver del af et fællesskab med skabertrang, hvor vi i samarbejde med lokalsamfundet omsætter grønne ideer til reel forandring uden for højskolen.

Om skolen

Højskolen ligger i den lille nordjyske landsby Vester Thorup. Landsbyen er omgivet af marker, og fire kilometer fra skolen ligger havet og fiskersamfundet Thorupstrand, hvor fiskere i generationer har fisket bæredygtigt og naturskånsomt. Vi ser Vester Thorup Højskole som et laboratorium for samarbejde, cirkulær økonomi og bæredygtig udvikling i landsbyen og i hele Nordjylland. Samtidig fylder selvforsyning, klimavenlig madproduktion og permakultur meget på skolen.

Højskolen ligger i området Han Herred, i Danmarks mest rå og barske natur. Naturens storhed skaber rammerne for fordybelse, langsomhed og indsigt, og vi bruger havet og skoven hver dag året rundt, når vi bader, vandrer, sanker, mediterer og cykler.


Vores kernefag

Antropologi
Iværksætter
Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Kunst
Madlavning
Yoga
Mountainbike
Outdoor
Sejlads

Fag og emner

Vester Thorup Højskole har to lange kurser om året. Et kursus fra januar til juni på 22 uger og et fra august til december på 18 uger.

Bæredygtig hverdag 

På Vester Thorup Højskole taler vi ikke bare om bæredygtighed. Vi lever bærerdygtigt. Alt hvad vi gør, forbruger og spiser, sætter vi under lup: Vi undersøger, hvordan vi kan leve et sjovt, godt og spændende liv uden at skabe yderlige klimabelastning, true biodiversiteten og forurene verdenshavene.

Grønt Laboratorium 

I faget Grønt laboratorium skaber vi forandring i den virkelige verden gennem partnerskaber med grønne virksomheder eller organisationer. På et langt ophold på højskolen kommer du igennem tre forløb på seks ugers varighed, hvor du bliver klogere på emner, der relaterer sig til grøn omstilling, vedvarende energi, naturbeskyttelse og genanvendelse. Faget giver dig praktisk erfaring med at samarbejde med andre om at skabe en grønnere fremtid og omsætte ideer til virkelighed.

Valgfag

Permakultur og selvforsyning - Mountainbike - Kunstnerisk udfoldelse - Klimavenlig madlavning - Naturens spisekammer - Antropologi og landsbyliv - Bæredygtig og klimavenlig turisme - Fortælling og litteratur

Læs mere på hjemmesiden


Praktiske informationer

Beliggenhed

Vester Thorup Højskole ligger i Nordjylland - midt mellem Vesterhavet og Limfjorden. Den nærmeste handelsby er Fjerritslev, som du kan komme til med bus fra Thisted og Aalborg.

Vi betaler transporten

Har du lyst til at besøge højskolen? Så betaler vi din transport.

Til rundvisningerne kan du komme til at se højskolen, omgivelserne, møde forstander og lærere, høre om fagtilbud og få svar på alle dine spørgsmål.

Vi dækker transportudgifter op til 500 kr. ved fremvisning af billet eller kvittering.

Få en rundvisning

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Pris pr. uge: 1600 kr.

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 45

Antal elever: 45

 

Rejser

Studietur til Berlin

Hvert af de lange kurser vil byde på en uges fælles studierejse til Berlin.

Kontakt højskolen

Vester Thorup Højskole
Thorup Strandvej 14
9690 Fjerritslev

Telefon: 71 79 28 24
kontor@vester-thorup-hojskole.dk
Forstander: Anni Pedersen