Vi benytter cookies til at forbedre brugeroplevelsen.Læs mere om cookies

Vester Thorup Højskole

Vester Thorup Højskole giver dig værktøjerne til både at leve et bæredygtigt og selvforsynende hverdagsliv og til at skabe grøn forandring på samfundsplan. Vi ligger i Han Herreds smukke og barske natur med højt til himlen og kort til havet. Skoven og havet giver fordybelse, langsomhed og fantastiske muligheder for at bade, vandre, sanke og cykle.

Om skolen

På Vester Thorup Højskole fylder naturen meget, og det er grundlæggende for højskolen, at der er fokus på klima og bæredygtighed. Det afspejler sig i vores fagudbud, vores køkken, vores forbrug og måden vi rejser på. På Vester Thorup Højskole er vi en del af den grønne omstilling, der er nødvendig, hvis man vil tage ansvar for fremtiden.


Vores kernefag

Bæredygtighed og økologi
Friluftsliv
Jagt og fiskeri
Vedvarende energi
Filosofi
Fortællinger
Iværksætter
Mountainbike
Sejlads
Tegning

Fag og emner

Vester Thorup Højskole har to lange kurser om året. Et kursus fra januar til juni på 20 uger og et fra august til december på 18 uger.

Bæredygtig hverdag 

På Vester Thorup Højskole taler vi ikke bare om bæredygtighed. Vi lever bærerdygtigt. Alt hvad vi gør, forbruger og spiser, sætter vi under lup: Vi undersøger, hvordan vi kan leve et sjovt, godt og spændende liv uden at skabe yderlige klimabelastning, true biodiversiteten og forurene verdenshavene.

Grønt Laboratorium 

I faget Grønt laboratorium skaber vi forandring i den virkelige verden gennem partnerskaber med grønne virksomheder eller organisationer. På et langt ophold på højskolen kommer du igennem tre forløb på seks ugers varighed, hvor du bliver klogere på emner, der relaterer sig til grøn omstilling, vedvarende energi, naturbeskyttelse og genanvendelse. Faget giver dig praktisk erfaring med at samarbejde med andre om at skabe en grønnere fremtid og omsætte ideer til virkelighed.

Valgfag

Duelighedsbevis -  I mesterlære som fisker - Naturens spisekammer - Meditation, vandring og stilhed ved havet - MTB - Friluftsliv - Bæredygtig transport - Byg et bådhus i træ

Læs mere på hjemmesiden


Praktiske informationer

Beliggenhed

Vester Thorup Højskole ligger i Nordjylland - midt mellem Vesterhavet og Limfjorden. Den nærmeste handelsby er Fjerritslev, som du kan komme til med bus fra Thisted og Aalborg.

Vi betaler transporten

Har du lyst til at besøge højskolen? Så betaler vi din transport.

Til rundvisningerne kan du komme til at se højskolen, omgivelserne, møde forstanderen, høre om fagtilbud og få svar på alle dine spørgsmål.

Vi dækker transportudgifter op til 500 kr. ved fremvisning af billet eller kvittering.

Få en rundvisning

Skoletype

Bred almen højskole

Priser

Pris pr. uge: 1600 kr.

 

Information om elevpladser

Elevpladser: 40

Antal elever: 40

 

Rejser

Studietur til Berlin

Hvert af de lange kurser vil byde på en uges fælles studierejse til Berlin.

Kontakt højskolen

Vester Thorup Højskole
Thorup Strandvej 14
9690 Fjerritslev

Telefon: 71792824
kontor@vester-thorup-hojskole.dk
Forstander: Anni Pedersen