Højskolen for Bevidsthedsudvikling

Højskolen er en skole for bevidsthedsudvikling. Vores undervisning tager sit udgangspunkt både i ældgammel livsvisdom og i moderne videnskabelig forskning. Desuden henter vi vores inspiration i mange års erfaringer med bevidsthedsudvikling, med meditation, yoga, ayurveda, kreative fag og personlig fordybelse.

Om skolen

Vores målsætning - udvikling af hele mennesket

Sundhed er det samme som helhed - det at være et helt og integreret menneske, hvor krop, følelser og forstand indgår i et frugtbart og harmonisk samspil. På Højskolen for Bevidsthedsudvikling søger vi på mange forskellige måder at befordre udviklingen mod en sådan integreret tilstand. Men vores vigtigste målsætning er at hjælpe den enkelte kursusdeltager til at komme i bedre kontakt med sig selv og sin egen indre visdom.

Dybest set behøver vi ikke mere for at leve vort liv optimalt - i balanceret vækst, helhed og harmoni med naturens love.

Og vi er praktiske mennesker, der ønsker os mest mulig udvikling og glæde af det liv, vi har fået. Kontakt til vores fælles åndelige udgangspunkt dybest inde er den mest praktiske formular til at styre livet i en stadig bedre retning. Vi har forsøgt at formulere dette på et lidt mere filosofisk måde i vores værdigrundlag, hvilket du kan læse om på vores hjemmeside. 

Men hvis du går efter direkte erfaring, er du nok nødt til at lære nogle teknikker til at fjerne stress og spændinger, gammel træthed og følelsesmæssige blokeringer.

Det er det vi kalder fordybelse.


Vores kernefag

Alternativ behandling
Astrologi
Meditation
Selvudvikling
Spiritualitet
Wellness
Yoga
Billedkunst
Filosofi
Sangskrivning

Fag og emner

Linjefag:

På vores lange kursus har du både fællesfag og et liniefag. Liniefagene ser du nedenfor. På et langt kursus vælger du ét af dem og får dermed lejlighed til at komme rigtigt i dybden med det.

  • Film og Teater - allround grundskole med videregående sigte
  • Billedkunst og Bevidsthedsudvikling . Tilbage til kunstens rødder
  • Musikværksted - Den rytmiske musiks forunderlige verden
  • Grafisk design og digital kunst - Lær de basale computerværktøjer
  • Sundhed og Maharishi Ayurveda - Verdens ældste og mest holistiske sundhedssystem, hvor du får et personligt sundheds- og udviklingsprogram.

Fællesfag:

Fællesfaget fylder 2 timer hver dag på skemaet, og det  er her alle eleverne samles, og det er her, vi går i dybden med bevidsthedsudvikling. Her kan du se nogle af de emner, vi berører i fællesfag:


Praktiske informationer

Sund mad
Vores dygtige kokke er kendte for deres sunde og lækre vegetariske retter. Vi anvender overvejende økologiske råvarer.

Internet
Der er mulighed for at benytte højskolens WI-Fi i offentlige arealer.

Sengelinned
Sengelinned og håndklæder kan du leje på højskolen for kr. 75 pr. uge. Du kan også vælge selv at medbringe det. I så fald bedes du medbringe et ekstra dynebetræk til yogatæppet.

Vask
Der stilles gratis vaskemaskiner til rådighed.

Undervisningen
En del af undervisningen kan forekomme på engelsk dog tilbyder vi dansk oversættelse.

Praktiske opgaver
Som elev/kursist deltager man af og til i højskolens daglige praktiske opgaver som afrydning efter måltider, opvask og rengøring.

Ryge- og alkoholpolitik
Det skal bemærkes, at Højskolen for Bevidsthedsudvikling er alkohol- og stoffri, samt at tobaksrygning kun er tilladt udendørs.

Skoletype

Livsstilshøjskole

Information om elevpladser

Elevpladser: 40

Kost

Højskolen serverer vegetarisk mad i topklasse. Vi kan tage hensyn til specielle ønsker i forbindelse med førevareintollerance etc.

Handicapfaciliteter

Vi råder over enkelt værelser til kørestolsbrugere.

Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Ayurvedisk wellness - sundhed, kost, velvære Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Livet fornyes indefra - Vækst gennem fordybelse Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: AyurVeda - Lev sundt, sov godtDen nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Ayurvedisk wellness - sundhed, kost, velvære Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Fysik og psykisk yogaDen nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Wellness Advanced Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: AyurVeda - Lev sundt, sov godtDen nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Ayurvedisk wellness - sundhed, kost, velvære Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Wellness Advanced Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Lær at Meditere - enkelt, let og effektivt Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - Tema: Livet fornyes indefra - Vækst gennem fordybelse Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - meditation, sundhed og kreativitet Den nødvendige Bevidsthedsudvikling - meditation, sundhed og kreativitet

Kontakt højskolen

Højskolen for Bevidsthedsudvikling
Havnevej 3, Havnsø
4591 Føllenslev

Telefon: 59 91 92 93
info@hojskole.net
Forstander: Ole Blenkov