Lollands Højskole

Lollands Højskole er Danmarks nye højskole for jord, mennesker, måltider og naturvidenskab. Vi undersøger madens verden med hænder, hoved og hjerte på tværs af discipliner. På Lollands Højskole bliver du en del af en levende og legende hverdag, som dyrker handlekraft hos individer, i fællesskaber og i fødevaresystemer.

Om skolen

Lollands Højskole kan du lege med og fordybe dig i madlavning, jordbrug, natur og samfund. Vi dyrker, tilbereder, undersøger og spiser dejlig mad, mens vi bliver klogere på verden. 

En sanselig hverdag

Når du kommer på Lollands Højskole, bliver du en del af et fællesskab med plads til alt fra faglig fordybelse og fabelagtige fester, til varige venskaber og vidensbegær. Hvor du vil blive en del af højskolehverdagens små glæder og kan samle på oplevelser ud over det sædvanlige. En ting er sikkert. På Lollands Højskole tager vi maden alvorligt og vi har en sanselig tilgang til verden.

Fødderne solidt plantet i jorden

Du kommer til at bo i Søllested midt på Lolland. De kulturhistoriske bygninger på Højskolevej 79 har fået nyt liv. Med nyindrettede værelser og opholdsrum, inspirerende fagmiljøer, værksteder med plads til alt fra keramik henover byggeri til naturvidenskab. Der er plads til at udfolde din kreativitet både inde og ude. Altsammen i et landskab, der bugner af fødevarer, og hvor det kostbareste vi har er jorden. Skolen er omgivet af marken og parken, som er vores helt eget eksperimentarium for at undersøge madens vej fra jord til bord.

Følg os på Facebook og Instagram


Vores kernefag

Antropologi
Iværksætter
Samfund
Bæredygtighed og økologi
Naturen
Naturvidenskab
Gastronomi
Kunsthåndværk
Livsstil
Madlavning

Fag og emner

På Lollands Højskole har vi hoved og hænder dybt begravet i jordens og madens verden. Vi ser på madens vej fra jord til bord fra alle tænkelige perspektiver. Gå på opdagelse i skolens hovedlinjer og kurser her

Hovedlinjer

JORDHÅNDVÆRK skal vi så, plante, luge og høste med udgangspunkt i skolens egen mark og park. Vi er meget ude for at lære jorden og de skiftende sæsoner at kende. Vi har fingrene i den fede muld, og jordens liv er omdrejningspunktet. 

MADHÅNDVÆRK sætter vi verden på tallerkenen. Vi går i køkkenet og fremstiller fantastiske, velsmagende måltider og for at blive handlekraftige i madens verden. Velsmag bliver vores vigtigste våben i en kamp for en mere lige fordeling af ressourcer, gode fødevaresystemer og bæredygtig produktion. 

Valgfag

Keramik

Heksecirkel

Noget i gære

Manifest

Sanke

Kunsthåndværk

Regenerativt liv

Spisekammer

Læs mere om valgfagene her


Praktiske informationer

Lollands Højskole har to lange kurser. Vårkurset på 22 uger og høstkurset på 18 uger. Vi har også korte en-uges kurser henover sommeren, samt en enkelt en-uges julekursus. 

På lange kurser vælger du en hovedlinje og fire valgfag. Du vælger hovedlinje ved tilmelding, to valgfag når du ankommer og halvvejs i forløbet vælger du to valgfag for resten af dit ophold.

Lollands Højskole har 36 enkeltværelser og 12 dobbeltværelser. Der er opholdsrum, tekøkken bad og toilet tilknyttet hvert værelse.

Skolens køkken og spisesal er højskolens hjerte, og køkkenpersonalet tager hensyn til allergier, vegetarer, veganere og religiøse spisevaner. Lad os det blot vide, når du tilmelder dig.

Læs mere om livet på Lollands Højskole, og se ugeskema her


Skoletype

Bred almen højskole

Priser

For det fulde overblik over priser, se vores hjemmeside

For lange kurser er ugeprisen 1750 kroner
100 kr i tillæg for enkeltværelse

Information om elevpladser

Elevpladser: 60

Der er plads til 60 elever på Lollands Højskole.

Kontakt højskolen

Lollands Højskole
Højskolevej 79
4920 Søllested

Telefon: +4560642814
kontakt@lollandshojskole.dk
Forstander: Forstander ansættes snarest