Struer Fri Fag- og Højskole

Struer Højskole står for sundhed, velvære og livskvalitet. Du tager herfra med masser af oplevelser, ny viden, nye perspektiver på livet, dig selv og din krop. Vores hverdag er et herligt sammensurium af højskoleliv og fællesskab krydret med et bredt udvalg af fag med fokus på et sundt liv.

Om skolen

Byliv og natur

Vi ligger midt i Struer by med gågade, cafeer, biograf og kurbad i gåafstand. Og så har vi den smukkeste natur lige rundt om hjørnet.

Vi arbejder altid med sundhed hele vejen rundt. Både fysisk og mentalt. Uanset om du kommer for at tabe dig, få en sundere livsstil eller forebygge livsstilssygdomme. Eller du kommer for at lindre stress, dyrke yoga eller du bare trænger til at trække stikket fra hverdagen og få et "energi-boost". 

Kvalitet, livsglæde, nærvær og personlig udvikling er nøgleord for os, og vi arbejder med det hele menneske på godt og ondt. Vi er en lille skole med et fast underviserteam, som giver de optimale rammer til nærvær.

Højskoleliv og sundhed i bagagen

Et ophold hos os handler rigtig meget om at bevæge kroppen, om sund mad, motivation og personlig udvikling. Du får redskaberne til at fortsætte et sundt liv derhjemme. Fællesskabet og højskolelivet er en stor del af hverdagen, og det betyder, at du også får masser af oplevelser, bl.a. udflugter, kultur, kreativt værksted, byliv, naturoplevelser og hygge.


Vores kernefag

Ernæring
Kostomlægning
Krop og psyke
Livsstilsændring
Madlavning
Fitness
Motionsgymnastik
Vandsport
Naturen

Fag og emner

Yogaophold

En uge med masser af sundhed, meditation og yoga for begyndere og letøvede. Læs meget mere om yogaopholdene her.  

Livsstilsophold

Motion

Der er motion på programmet hver eneste dag. I løbet af ugen vil du prøve en masse forskelligt motion. Vores dygtige instruktører er eksperter i at tilpasse undervisningen, så alle kan være med og blive udfordret på netop deres niveau. 

Der er ofte: 

  • Forskellige typer styrketræning (fx kernetræning og crossfit)
  • Step
  • Boldtræning
  • Sjov med motion (forskellige lege hvor pulsen kommer op)
  • Yoga
  • Vandgymnastik
  • gåmotion m.m.

Mad

Du kommer til at lære en masse om sund mad - både i teori men ikke mindst også i praksis. Sund mad skal være lækkert og det behøver ikke være besværligt.

Sind

Et sundt liv handler om meget andet end mad og motion. Vi har workshops om vaner og gruppecoaching, hvor din personlige udvikling for alvor bliver sat i gang.

Kreativt værksted og kulturudfugter

Hver uge har du mulighed for at hygge med projekter i det kreative værksted. Vi tager også på kultur-udflugter, hvor vi besøger spændende destinationer i Struer og omegn, fx B&O museeet eller Venø.

Læs mere om vores fag her.

Du kan også se et eksempel på et ugeskema her.

 


Praktiske informationer

Værelserne

Vores hovedbygning har tidligere fungeret som plejehjem. Derfor er der flere gode fællesrum og stuer, og vores værelser er store (15-20 m2). Værelserne er med eget bad og toilet. Vi har 6 dobbeltværelser og 28 enkeltværelser.

Værelserne ligger i hovedbygningen. Der er en seng, sengebord, skrivebord med stol, lamper, lænestol og sofa. Badeværelset er rummeligt, og helt dit eget. Værelserne ligger på højskolens gange, så du er tæt på undervisningsstederne, fælles opholdsstuer, vaskerum, køkken og undervisernes kontorer.

Læs mere om alt det praktiske på vores hjemmeside


Vores aktuelle kurser

Korte kurser

Seniorkurser, 30. januar - 5. februar, 1 uge
Emnekurser, 6. februar - 12. februar, 1 uge
Emnekurser, 6. februar - 12. februar, 1 uge
Emnekurser, 20. februar - 26. februar, 1 uge

Lange kurser


Skoletype

Livsstilshøjskole

Priser

Lange kurser (6-15 uger)

Priser fra 1995,- pr. uge på eget værelse med bad og toilet.

Korte kurser (1-3 uger)

Priser fra 2.495,- pr. uge på eget værelse med bad og toilet. 

Se prisen på det enkelte kursus i kursusoversigten her.

Information om elevpladser

Vi har plads til 37 elever pr. hold. 

Kost

Hvis du har særlige behov eller ønsker til diæten kan vi altid finde ud af det. Oplys blot dette ved tilmelding.

Børn med på lange kurser

Du er altid velkommen til at få gæster på besøg, bare det aftales med personalet først i forhold til mad og overnatning. Det er ikke tilladt at medbringe børn i undervisningen.

Kontakt højskolen

Struer Fri Fag- og Højskole
Skrænten 4
7600 Struer

Telefon: 97 85 08 22
mail@struerhojskole.dk
Forstander: Else Marie Markvorsen