Kom billigt på seniorkursus i foråret 2021

Er du mere end 70 år, selvhjulpen og modtager du ældrecheck?

Så kan du komme på højskolekursus i april, maj og juni 2021 til nedsat pris.

De danske seniorhøjskoler udbyder nu pladser på deres højskolekurser i foråret 2021. Der er tale om kurser, der afvikles frem til 30.juni 2021. Du skal sende en ansøgning om at komme på kursus til nedsat pris og tildelingen af pladser foregår efter først til mølle-princeppet.

Få eventuelt hjælp af et familiemedlem i forhold til at udfylde ansøgningsskemaet.

Tilskuddet til højskolekurser kommer fra restmidler fra Kulturministeriets "Pulje til kultur-, idræts- og foreningsaktiviteter til sårbare, udsatte og ældre under corona-krisen" som blev uddelt i 2020. Aktiviteterne er iværksat i samarbejde med Danske Seniorer og Ældresagen. 

Praktiske informationer om kurser, tilskud og svar på ansøgning

  • På et ugekursus gives der 3.000 kr. i tilskud ved fuld ældrecheck. Ved delvis ældrecheck gives der 1500 kr. i tilskud. Til et 14 dages kursus gives der henholdsvis 4.000 kr. og 3.000 kr. i tilskud.
  • Prisen på et kursus varierer fra ca. 3.500 kr. til 7.000 kr. pr. uge. Din egenbetaling vil dermed være mellem 500 og 4.000 kr. afhængigt af kursets angivne pris. Se den enkelte skoles hjemmeside, eller kontakt højskolen pr. telefon for at få oplyst kursusprisen. 
  • Ældrecheck skal medbringes på højskolen som dokumentation.
  • Der er løbende ansøgningsfrist, og du får løbende besked om hvorvidt du er blevet tildelt en plads på et kursus. Du vil blive kontaktet direkte af den enkelte højskole, hvis du har fået tilskud. Først der kan du betragte din tilmelding som gældende. 
  • Et tilsagn om, at man har fået tildelt plads på et kursus, kan kun bruges til dette specifikke kursus. 
  • Folkehøjskolernes Forening kan kontaktes ved eventuelle spørgsmål i tidsrummet kl. 9 - 16 mandag til fredag (se kontaktinfo under formularen).

 

Det er muligt at søge tilskud til følgende højskolekurser


Pilgrimsvandring 30. maj – 3. juni

Tag med på forsommervandring ad Klosterruten på Sorø-egnen og langs Lagunestien ved Vestsjællands sydlige kyst. Vi deler livshistorier med hinanden og giver os god tid og ro til at sanse naturen og opleve kulturen på pilgrimsstierne.

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 30. maj - 3. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Liselund Højskole


Jyde-safari - 1 højskole, 5 dage, 10 dyr, 5-10 km/dag 2. juni - 8. juni

Se der! En bredskuldret fisker i harboørehabit, træsko uden hælkappe og lommerne fulde af sorte penge.

Nej - vi skal ikke på jagt efter den slags jyder, men derimod skal vi ud på de ”jyske savanner” for at lede efter 10 spændende dyr i den vilde, vidunderlige og vindblæste vestjyske natur.

Desværre er skolens Land Rover alt for ofte på værksted, så kurset vil også indeholde en håndfuld smukke og varierede vandreture på mellem 5 og 10 km i varieret terræn.

På jydesafarien vil der også være overhængende fare for, at jeres kursusleder vil være en ægte hjemmefødning af en jydetamp. Han vil med en god portion lune, en masse røverhistorier - og et par sandfærdigheder - fortælle om livet, der leves her, hvor der fortsat er den flig tilbage af de ”ægte vilde” jyder ude mellem himmel og hav.

Hvor: Seniorhøjskolen Nørre Nissum 

Hvornår: 2. juni - 8. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Seniorhøjskolen Nørre Nissum


Borge, herregårde og kirker - Vestjylland set i rigdom og magt 2. juni - 8. juni

Gamle bygninger og anlæg kan fortælle os uendeligt meget om vores forfædres liv. Borge og voldanlæg, kirker, slotte og herregårde - det er fortællingen om ufred og fællesskab, rigdom og magt, undertrykkelse og udnyttelse.

Gennem foredrag og ture i landskabet vil vi i Vestjylland opleve eksempler herpå.

Vi får rig mulighed for at besøge steder i det skønne Vestjylland og stifte bekendtskab med den enestående smukke og unikke natur på ture til Nørre Vosborg, Lyngsmose-fæstningen og Spøttrup.

Oveni kommer så højskolelivet med morgensang, gode og lækre måltider, aftenforedrag og - ikke mindst - mødet med spændende mennesker.

Hvor: Seniorhøjskolen Nørre Nissum 

Hvornår: 2. juni - 8. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Seniorhøjskolen Nørre Nissum


Politisk kultur 4. juni -10. juni

Hvilke idéer ligger til grund for det danske demokrati? Hvordan fungerer vores folkestyre i daglig praksis? Hvordan forsvarer man den vestlige verdens fundamentale frihedsværdier i en tid, hvor populismen er på fremmarch og den internationale magtbalance forskyder sig?

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 4. juni - 10. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Liselund Højskole


Kampen om Europa 13. juni – 19. juni

Danmarks forhold til de europæiske fællesskaber har altid været præget af udfordringer, konflikter og – ind imellem – også kriser. For hvordan kan et lille land med under 6 millioner indbyggere sætte sig igennem over for de store nationer og de stærke kræfter i Bruxelles? Vi ser tilbage på næsten 50 års medlemskab af EU og diskuterer fordele og ulemper med bl.a. eksperter og politikere. Samtidig følger vi et absolut europæisk højdepunkt, nemlig EM i fodbold, der afvikles samtidig med kurset. Danmark er med i slutrunden og drømmer om at gentage triumfen fra 1992.

Hvor: Rude Strand Højskole

Hvornår: 13. juni – 19. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Rude Strand Højskole


Senior Yoga Retreat 14. juni - 18. juni

Kom med på en uges Senior Yoga Retreat og mærk, hvordan krop, sind og ånd forkæles og genoplades. Du tilegner dig en række enkle teknikker til at opnå større vitalitet og velvære i din dagligdag. Meditation og åndedrætslære er også en del af kurset.

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 14. juni - 18. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Liselund Højskole


Seniordans 21. juni - 25. juni

Seniordans er et sjovt og livsbekræftende samvær. Både nybegyndere og garvede dansere kan få glæde af kurset, hvor dygtige instruktører guider jer sikkert gennem dansens trin i løbet af nogle herlige kursusdage, som også byder på foredrag og fællessang.

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 21. juni - 25. juni 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere om Liselund Højskole


Hvor havet begynder - op og ned langs Vestkysten 30. juni - 6. juli

Med højskolen som udgangspunkt vil vi udforske den jyske vestkyst fra Thorsminde i syd til Hanstholm i nord - med hele dens historie og ikke mindst dens vidunderlige natur.

Opholdet omfatter foredrag og 3 hele dage med ekskursioner. Den første til Thy med Hanstholm, Vorupør Fiskerleje og Vestervig kirke. Den anden til Thyborøn med besøg på en redningsstation og Bovbjerg fyr med dets historie. Vi slutter med at besøge det prisbelønnede strandingsmuseum i Thorsminde. Og når vi er på de kanter, vil vi ikke undlade et besøg i Vedersø i Kaj Munks Præstegård og Vedersø kirke.

Oven i alt dette er der selvfølgelig også dét, der hører højskolen til: Morgensang, aftenforedrag, køkkenets vidunderlige mad og ikke mindst - samværet med medkursisterne.

Hvor: Seniorhøjskolen Nørre Nissum 

Hvornår: 30. juni - 6. juli 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere


Rytmisk kor, 4.-10. juli 2021 

Kom og vær med til en sommeruge med intens og hyggelig korsang. Rytmisk kor byder på kendte sange og rytmiske klassikere i flerstemmige arrangementer, særligt tilrettelagt til lejligheden. Der indgår tilbud om stemmetræning og indstudering. Korugen afrundes med en koncert med hovedvægt på det rytmiske univers. 

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 4. juli - 10. juli 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere 


Rundt i Limfjordslandet 7. juli - 13. juli

Limfjorden deler landet - den skærer sig ind i landet mellem bølgende bakker og øer som et funklende bånd. Her er mange kendte og skjulte landskabsperler og historier at fortælle. Vi skal rundt i dette land - se og høre det barske og blide. Vi skal rundt om Nissum Bredning med Nationalpark Thy og Lodbjerg kirke og fyr - midt mellem klitter og hedeland.

Kurset bringer os også til to småøer i Limfjorden: Livø og Venø med hver deres særegne historie, natur og kultur. Vi møder også Limfjordens voldsomme nabo i vest: Vesterhavet. Vi hører fortællinger fra en redningsmand, og besøger én af de første redningsstationer på kysten: Flyvholm Redningsstation.

Gennem foredrag fortælles om de mennesker, der har formet denne kant af Danmark, om vækkelser og stærke viljer.

Vel mødt til en oplevelse ved - og om - Limfjorden!

Hvor: Seniorhøjskolen Nørre Nissum 

Hvornår: 7. juli - 13. juli 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere


Skrøner og sømænd 14 juli - 20 juli

Der er ikke langt, men en verden til forskel på det vilde Vesterhav og den noget mildere Limfjord, hvor vinden dog stadig går frisk. Få steder i verden er der samlet så meget natur på så lidt plads. Købstaden Lemvig er Lidenlund og ikke ulig
Korsbæk fra Matador. Her er sladder, skrøner og meningers mod. Oplev hvordan fjorden, havnen og de gamle træskibe alle spiller en væsentlig rolle i historien om Købstaden Lemvig.


På Vestkysten bøjer vinden det hele. Havet giver mad, liv og vindbidte ansigter i generationer. Her overlever man på trods eller går helt ned. Midt i det hele, på kanten af havet i Thorsminde, tårner det 12 meter høje ror sig op fra den største
stranding på Vestkysten. Vi kommer helt tæt på de dramatiske historier fra den vildeste natur landet kan byde på, og får et noget alternativt bud på, hvordan man holder på sin kvinde.

Hvor: Seniorhøjskolen Nørre Nissum 

Hvornår: 14. juli - 20. juli 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere


Skriv eller fortæl dine livserindringer, 18.-24. juli 2021 

Opdag hemmeligheden ved en fængende formidling af dine livserindringer. Du vælger dig ind på ét af holdene ”Erindringsskrivning” eller ”Mundtlig livsfortælling” og får inspiration til at udvælge dine livsbegivenheder og undervisning i at udtrykke dig nuanceret i skriftlig form eller som en mundtlig fortælling. 

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 18. juli - 24. juli 2021

Ansøg om tilskud

Læs mere 


 Kunstfyrværkeri, 25.-31. juli 2021 

Oplev et kunstfyrværkeri af dimensioner på denne kursusuge i kunstens farverige verden! Forskellige kunstneriske genrer – litteratur, teater, musical, opera, billedkunst – formidles i form af foredrag, fortælling, fællessang, filmforevisninger, oplæsninger og koncerter. Mød bl.a. kunsterne Ghita Nørby, Lars Hannibal og Marie Dreisig. 

 

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 25. juli - 31. juli 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere  


Klassisk korstævne, 1.-7. august 2021 

Kurset er målrettet sangere med erfaring fra f.eks. amatør- eller kirkekor. Vi synger kendt musik og nyere satser af bl.a. Niels W. Gade og Per Drud Nielsen i en fornøjelige uge med klassisk korsang og musik. Kordirigenten Alice Granum er kursusinstruktør, slotsorganist Jakob Lorentzen holder en workshop, og operasanger Stig Fogh Andersen fortæller om sin karriere og giver prøver på sit repertoire. 

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 1. august - 7. august 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere 


Vandringer i Sydvestsjælland, 15.-21. august 2021 

Vi ”øhopper” til Glænø og Omø, møder lokale ildsjæle, får en rundtur med traktorbus – og vi vandrer langs Storebælts kyster og i skovene omkring Slagelse. Vi ser finurlige steder og smukke panoramaer. Du er i almindelig god form og kan vandre i varieret terræn. Tag med på vores sensommervandring til Sydvestsjællands lyksaligheder. 

Hvor: Liselund Højskole

Hvornår: 15. august - 21. august 2021

Ansøg om tilskud til dette kursus

Læs mere

Hjælp til ansøgning

Jakob Hvenegaard Andersen
Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent

Find højskolekursus

Find et højskoleophold, der passer til dig. Vælg mellem 75 højskoler og over 200 fag.

Søg kurser

Fag og emner - 1-7 uger

De danske højskoler tilbyder mere end 1.000 korte kurser indenfor forskellige områder.

Se fag og emner