Hvorfor valgte du at fokusere på bæredygtighed?
Jeg har en stor interesse for bæredygtighed og er meget opmærksom på det i hverdagen. Derfor syntes jeg, det var oplagt at lave nogle arrangementer, hvor vi kunne sætte fokus på et emne der er meget aktuelt, og som jeg synes der burde komme endnu mere fokus på.
Vi ville gerne sætte gang i den grønne ”turbodannelse” – altså hvor man får en masse viden, og bagefter forsøger at anvende den. Derfor bragte vi eksperter i spil og byggede vores arrangementer op som vi gjorde. Vi ville gerne gøre det muligt for deltagerne at handle på den inspiration, de kunne få via oplæggene med det samme. Jeg kender selv følelsen af at være til et foredrag, hvor man bliver mega inspireret, men bagefter er det svært at vide, hvordan man selv skal applicere det på éns hverdag. Så vi ville gerne hjælpe deltagerne til at gøre inspirationen jordnær og til at tage fat på.
Hvad var det bedste ved at holde arrangementet?
Følelsen af at være stolt af noget man har lavet. Det var en stor oplevelse at gå igennem den her proces – at have brugt en masse tid på at planlægge, lægge en masse frivillige kræfter og så i sidste ende have et produkt, jeg er stolt af. Jeg blev så stolt af at sige ”Jeg kommer fra højskolerne, og vi har skabt det her arrangement”.
Hvordan tog gæsterne imod arrangementet?
De tog rigtig godt imod det, og var meget interesserede i at høre hvem vi var. En af vores oplægsholdere sagde, at vi var lige sådan nogle ildsjæle, der er brug for, for at sætte gang i bæredygtighedsdagsordenen. Jeg syntes det fungerede rigtig godt, at man til utopiværkstederne sad sammen med nogle man ikke kendte. Det betød, at der blev åbnet op for nogle nye vinkler på tingene. Det var fedt at få nye input, og det var noget folk syntes godt om. Det er netop også her højskolen kommer ind i billedet – nemlig det med at skabe møder mellem folk med forskellige baggrunde og det enorme potentiale der ligger i det møde. Så det er jeg glad for, at vi også fik implementeret i vores arrangement.