Højskolesangbogen

Læs om Danmarks mest solgte sangbog, som indeholder 572 sange.

SANGBOG bogen

I den 18. udgave har i alt 166 sange måtte vige pladsen for nye. I alt er der 572 sange. Blandt de danske indslag, kan der synges med på tekster fra kendte forfattere og komponister som f.eks. Benny Andersen, Kim Larsen, PH, Martin Brygmann, Suzanne Brøgger, Johannes Møllehave, Peter Laugesen og Sebastian.

Antallet af salmer er stort set det samme. Nogle er gået, og andre er kommet til, heraf godt 20, som også findes i den nye salmebog.

I takt med globaliseringen og fornyelse er der blevet plads til sange fra flere af vores nabolande. Heraf er 29 på engelsk inkl. 5 oversatte danske sange bl.a. "Se hvilken morgenstund". Desuden er der 10 tyske sange, herimellem EU-sangen: "Europahymnen".

Morgen- og aftensange-sektionen er udvidet, så der er lidt mere at vælge i mellem. Ligesom der kan synges om "Liv", "Frihed og fællesskab", "Tidlig vinter", "Tidligt forår", "Sent forår", "Tidlig sommer", "Midsommer", "Højsommer" og "Sensommer".

Afsnittene: "Advent", "Jul", "Nytår", "Påske" og "Pinse" finder deres naturlige pladser i "Årets gang". Sammen med det alfabetiske register gør det Højskolesangbogen meget brugervenlig og let at navigere i.

Du kan se listen over alle sange på Wikipedia.

Baggrund

I løbet af 1870'erne udgav Askov, Testrup og Vallekilde omkring 700 sange primært med tekster af Grundtvig. I 1894 udkom den første egentlige højskolesangbog, "Sangbog udgivet af Foreningen for højskoler og landbrugsskoler".

Højskolesangbogen har altid spillet en væsentlig rolle i den danske sangtradition. Den har formået at fastholde sin position, fordi dens indhold er ændret i takt med samfundsudvikling fra landbrugssamfund, over industrisamfundet til vor tids senmoderne samfund.

Højskolesangbogen blev til og med 10. udgave udgivet under titlen "Sangbog". Fra 11. udgave hed den "Folkehöjskolens Sangbog" og fra 16. udgave fik den titlen: "Folkehøjskolens Sangbog". Den 18. udgave hedder ganske enkelt "Højskolesangbogen".

Liste med alle forfattere og komponister

Hent en liste over alle forfattere og komponister (pdf).

 

Køb Højskolesangbogen i webshoppen

Pris pr. stk. 215 kr. i webshoppen (rabat ved køb af 20 stk).

Download sangbogsapp

Højskolesangbogen -ikon -App -Store2

Sangbogen kan hentes i
App Store eller i Google Play.

Du får 10 gratis sange.

Fællessang

Seneste nyheder

 
brandt

Musiker og højskolelærer Tue West motiverede hvorfor sangskriver Steffen Brandt får Den Folkelige Sangs Pris på 25.000 kr....

vega

Højskolerne er medarrangør når VEGA vender koncertaftenen på hovedet og inviterer publikum til en aften med masser af fællessang. Du kan være med til at bestemm...

 
det blå sanghæfte

En stribe sange fra så forskellige sangskrivere som Tommy Seebach, Sting og Ole Hyltoft er blevet udgivet i et nyt lille sanghæfte, så de kan blive testet som f...

Sangbogen til Andorid

Nu kan du finde tekster og melodier til dine yndlingshøjskolesange på din Android telefon og din iPhone. Download appen fra App Store eller Google Play....

 
SuneAuken

Vi har spurgt en række personer, med Grundtvig i blodet, hvad de ville synge for ham på hans fødselsdag. Og hvilke Grundtvig højskolesange vi synger for lidt og...

KATALOGBESTILLINGSe kurv
Du har ikke bestilt nogen kataloger
Luk kurven