Grønne holdninger ville ikke være de samme uden grønne handlinger

Er vi blevet fremmede for naturen? Har vi glemt at passe på den? Selvom mange har taget miljø- og naturdagsordener til sig med aktivisme, idealisme og nysgerrighed, så har flere mistet håbet.

Der skal være steder, hvor vi kan genvinde troen på, at der kan skabes forandring, så håbet vender tilbage. Håbet for en bedre fremtid - også for vores efterkommere.

På højskolerne giver vi folk et sted, hvor de kan så deres håb, plante visioner og se dem slå rødder i fællesskabet. Her arbejdes med kendskab til naturen, økologiske nyttehaver, permakultur, urban gardening, alternative byggematerialer, omlægning til vild natur og meget andet. Eleverne får praktiske færdigheder og nye erkendelser. Der tændes en gnist.

Vi stiller spørgsmålene, drøfter dilemmaerne og giver plads til at eksperimentere og handle. Forandringen starter med dialogen og kræver fællesskabet.

Vil du være med?

Grønne kurser


På en højskole kan du lære om alt fra selvforsyning og permakultur til bæredygtighed og grøn omstilling.

Se flere videoer om klima, natur og bæredygtighed fra højskoler på

Højskolernes YouTube

Små grønne

Gro grønt uden gift

Gro grønt uden gift

Vidste du, at du kan vinde kampen mod dræbersneglene med kaffegrums som våben? Her får du et simpelt, giftfrit tip til at få dine bede for dig selv.

Læs hvordan

Farv dit tøj med madaffald

Farv dit tøj med madaffald

Der er mange muligheder for at genoplive gammelt kluns på en bæredygtig måde. Du kan fx naturfarve dit tøj med forskellige rester fra biospanden.

Se hvordan

Skrald dig mæt

Skrald dig mæt

Hvis du overholder reglerne og er kreativ i køkkenet, kan du med fordel gå på skattejagt i containerbuffeten. Her er et par tips til at komme i gang.

Se hvordan

Fermenter dine egne kapers

Fermenter dine egne kapers

Vidste du, at du med én enkelt ingrediens kan få fødevarer til at leve for evigt? Og så er det endda sundt for dine tarme.

Se hvordan

Lav din egen bivoks-wrap

Lav din egen bivoks-wrap

Du har nok set det i butikkerne eller hos en ven: Sølvpapirets miljøvenlige efterfølger, der er lavet af bivoks. I fem simple trin kan du lave det selv.

Se hvordan

5 tips til at tomle

5 tips til at tomle

Foruden at reducere biler på vejene, kan der komme mange spændende møder og samtaler ud af at tomle. Her får du 5 gode råd til rejsen.

Læs mere

Danmark redder jord

TV 2 og Den Danske Naturfond samler ind til at gøre en positiv forskel for alle de truede, sjældne og almindelige arter i den fantastiske, vilde danske natur.

Læs om indsamlingen

Nyheder om natur og bæredygtighed fra Højskolerne